EXCLUSIV Când se întoarce Anda Adam pe scenă. Ce spune medicul care a operat-o

anda-adam.jpg

anda adam, silicoane, exatlon
Foto: arhivă personală

Urmează o perioadă grea pentru Anda Adam! Cântăreaţa strânge din dinţi după ce a fost operată săptămâna trecută la genunchi în urma accidentului suferit la "Exatlon" (Kanal d). Ea a ajuns deja acasă, fiind externată duminică, iar acum este îngrijită de cei dragi ca să poată se se întoarcă mai repede în activitatea ei muzicală. Solista se deplasează tot cu ajutorul cârjelor şi va continua să facă acest lucru şi în următoarea lună. Există şi veşti bune, însă, venite chiar de la medicul care a operat-o pe solistă.

Anda Adam (37 de ani) este o fire sportivă şi a demonstrat-o din plin la "Exatlon" unde şi-a depăşit condiţia fizică pentru echipa "Faimoşilor". Competiţia s-a încheiat prematur pentru ea după o accidentare la genunchiul stâng. Săptămâna trecută, solista a fost internată la o clinică privată şi a suferit o artroscopie de genunchi, o tehnică în timpul căreia chirurgul introduce artroscopul (n.r. o cameră mică de mărimea unui creion) prin mici incizii. Pe un monitor, medicul poate vedea structurile afectate din genunchi şi exact aşa s-a întâmplat şi în cazul artistei noastre. Anda Adam s-a lăsat pe mâna doctorului ortoped Doru Filipescu, care are grijă acum ca artista să respecte toate indicaţiile post-operatorii. Pentru a se asigura că totul decurge bine, artista este programată săptămâna viitoare la un nou control. 

[[{"fid":"2911761","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"anda adam dr doru filipescu","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Anda Adam a fost operată de dr. Doru Filipescu","field_subtitle[und][0][value]":"Foto: arhivă personală"},"type":"media","attributes":{"alt":"anda adam dr doru filipescu","title":"Anda Adam a fost operată de dr. Doru Filipescu","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

"Operaţia Andei a durat în jur de 60 de minune. Nu au existat complicaţii. A fost vorba doar deste o ruptură de ligament, fără a fi afectat meniscul. Ligamentul a fost înlocuit cu o grefă prelevată din zona coapsei pacientei, aceasta fiind de altfel tehnica cu cea mai mare rată de succes. Anda a suferit un transplant de ligament încrucişat. Persoana operată nu simte niciun disconfort nici la locul grefei şi nici în genunchi, chiar şi după ce dispare efectul anesteziei. Este o intervenţie tipică printre sportivi. Acum, Anda are restricţii fizice timp de o lună, pentru că va merge în această perioadă ajutată de cârje. Treptat va începe gimnastica de recuperare, exerciţiile fizice crescând gradual în complexitate. Dacă avea o muncă se birou, atunci în trei săptămâni ea putea să revină în activitate.

[[{"fid":"2892731","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"anda adam operatie picior","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Anda Adam s-a operat miercuri (7 februarie) după ce a suferit o ruptură de ligament la piciorul stâng","field_subtitle[und][0][value]":"Foto: arhivă personală"},"type":"media","attributes":{"alt":"anda adam operatie picior","title":"Anda Adam s-a operat miercuri după ce a suferit o ruptură de ligament la piciorul stâng","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

În cariera ei muzicală o putem revedea abia după o lună, cu condiţia să nu facă elemente grele de coregrafie, ci să se rezume doar la partea de cântat. O recuperare definitivă se va produce abia peste jumătate de an. Atunci i se va permite să facă din nou sport în adevăratul sens al cuvântului", a declarat dr. Doru Filipescu pentru Click!

Anda Adam s-a accidentat la acelaşi picior şi la Pro Tv

Nu este pentru prima dată când Anda Adam îşi pune în pericol cariera de solistă din cauza unor emisiuni tv. Căntăreaţa retrăieşte acum coşmarul din 2006, când s-a operat la menisc din cauza unei accidentări la “Dansez pentru tine” (Pro Tv). În urmă cu aproape două săptămâni, artista a revenit în România în cărucior cu rotile, şocându-i pe cei dragi, care i-au făcut urgent programare la operaţie.  

[[{"fid":"2876443","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"anda adam scaun cu rotile exatlon","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Anda Adam a fost luată cu un scaun cu rotile de la bordul aeronavei","field_subtitle[und][0][value]":"Foto: arhivă personală"},"type":"media","attributes":{"alt":"anda adam scaun cu rotile exatlon","title":"Anda Adam a fost luată cu un scaun cu rotile ","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

 

loading...
Loading...

Citește și

 • anda adam, carje, local, manele

  Pe 1 februarie, Anda Adam sosea pe aeroportul Otopeni, după o lună petrecută departe de familie, tocmai în Republica Dominicană, acolo unde şi-a testat limitele în show-ul de la Kanal D. A părăsit competiţia cu o accidentare serioasă la genunchi, dar care se pare că nu i-a tăiat cheful de viaţă: vineri seara s-a dres cu manele.

 • Anda Adam, accidentare, Exatlon, ruptura de menisc, Dansez pentru tine, cariera, operatie

  Şi-a pus în pericol cariera de solistă din cauza unor emisiuni TV. Anda Adam retrăieşte acum coşmarul din 2006, când s-a operat la menisc din cauza unei accidentări la “Dansez pentru tine”. Azi, vedeta a ajuns din nou la cuţit, cu un diagnostic dur după “Exatlon”: rupută acută de ligament.

 • anda adam, carje, local, manele

  Accidentarea de la „Exatlon”, reality-show-ul difuzat de Kanal D, i-a dat Andei Adam (37 de ani) viaţa peste cap. Solista se află în operaţie chiar în aceste momente (n.r. 7 februarie), pe mâna doctorului ortoped Doru Filipescu, asta după ce ieri ne-a anunţat care este diagnosticul.

 • anda adam operatie picior

  Exatlon s-a terminat în lacrimi de durere pentru Anda Adam. Cântăreaţa a plecat în urmă cu doar câteva zile din Republica Dominicană în cărucior cu rotile şi s-a deplasat şi în România câteva zile cu ajutorul cârjelor. Miercuri a fost ziua decisivă pentru ea. Artista a intrat în sala de operaţie la o clinică privată din Bucureşti, unde a suferit o intervenţie la piciorul stâng, la care s-a accidentat grav, în concurs.

 • Anda Adam (37 de ani) a tânjit la premiul de 100.000 de euro, pus în joc la emisiunea ”Exatlon” (Kanal D), filmată în Republica Dominicană, însă visul ei de a deveni câștigătoare s-a năruit după accidentarea de pe terenul de fotbal.

 • anda adam carje exatlon

  Aventura Andei Adam la "Exatlon" s-a încheiat. Cântăreaţa s-a întors în România accidentată la genunchi şi a fost nevoită să se deplaseze în scaun cu rotile şi cu ajutorul cârjelor. Când şi-a revăzut fiica, solista a uitat de toate durerile.