Emilia Popescu: ieri făcea cuplu de aur cu Ștefan Bănică, azi este colegă cu fiul lui

foto_1-6_col_doar_ultimii_5_din_poza.jpg

emilia popescu radu stefan banica
Emilia Popescu îl ține acum de mână pe scenă pe Radu Ștefan, fiul prietenului Ștefan Bănică
Foto: Adriana Grand

S-a întors roata! Emilia Popescu a jucat trei decenii cu Ștefan Bănică, dar acum face echipă la Teatrul de Comedie cu fiul acestuia, Radu

Piesă eveniment la Teatrul de Comedie din Bucureşti, unde are loc cea mai frumoasă predare de ștafetă din lumea artistică. După ce decenii întregi a făcut cuplu pe scenă cu Ștefan Bănică, acum Emilia Popescu a ajuns să fie colegă cu fiul acestuia, frumușelul Radu Ștefan Bănică. Cei doi își dau replici în “Totul în grădină”, iar actrița ne-a povestit detalii din culise.

În urmă cu 30 de ani, pe vremea comunismului, actriţa Emilia Popescu (52 de ani) era distribuită în pelicula „În fiecare zi mi-e dor de tine”, în regia lui Gheorghe Vitanidis, după scenariul lui Octavian Sava, în care o juca pe Steluţa Ionescu. Cum regretata Stela Popescu era atunci mama ei în piesă, mulţi s-au grăbit să creadă că cele două sunt mamă şi fiică și în realitate, asta și pentru că aveau același nume de familie. De această confuzie generală s-a gândit să profite şi scenaristul Octavian Sava. 

foto_2-2_col_1.jpg

radu stefan banica
Actorul Dan Rădulescu, impresionat și el de talentul lui Radu Ștefan Bănică
Foto: Adriana Grand

Aşa s-a născut duetul Emilia Popescu - Ştefan Bănică (50 de ani), ducând astfel mai departe tradiţia unei vechi echipe de aur, Popeasca (Stela Popescu) şi Bănică (Ştefan Bănică Senior). TVR, dar şi alte televiziuni, au difuzat la greu în emisiunile de divertisment cuplete cu cei doi. Cu timpul, nu au mai făcut cuplete umoristice, însă au jucat împreună în piese la Teatrul de Comedie şi, timp de 13 sezoane, au fost colegi la “Dansez pentru tine”, la Pro TV. Ea - jurată, el -  prezentator. Iată că destinul i-a scos Emiliei în cale un alt partener de scenă din familia prietenului Ștefan Bănică. Este vorba despre Radu Ștefan Bănică (16 ani), fiul celebrului solist.

Emilia: “E o mare bucurie să joc cu el”

Emilia Popescu și talentatul tânăr fac echipă în piesa de teatru “Totul în grădină”, care s-a jucat pe 31 martie și pe 1 aprilie la Teatrul de Comedie, și din distribuția căreia mai fac parte Dan Rădulescu, Mirela Zeța, Dragoș Huluba, Angel Popescu etc. Radu Ștefan Bănică îl interpretează pe Roger și este secondat de Matei Constantin, fiul celebrului Ionică din “Liceenii” (n.r. Mihai Constantin). „Pe 31 martie şi pe 1 aprilie am avut premiera piesei «Totul în gradină», în regia lui Victor Ioan Frunză. Un spectacol foarte reuşit, cu o distribuţie specială. Am parteneri foarte buni, printre care Mirela Zeța şi Dan Rădulescu, dar şi doi tineri foarte talentaţi, fiii prietenilor mei, Ştefan Bănică şi Mihai Constantin, care joacă alternativ rolul lui Roger. E un moment frumos, în care ne dăm mâna, un moment frumos de a celebra viaţa. Sunt amândoi pe acelaşi rol, joc cu ei alternativ și e o mare bucurie să am un spectacol cu ei, după ce ani de zile am jucat alături de taţii lor. Este extrem de emoţionant şi foarte frumos. Cu Mihai Constantin am jucat la Bulandra”, ne-a povestit Emilia Popescu. 

foto_3-2_col_1.jpg

stefan banica emilia popescu
Ștefan Bănică și Emilia Popescu au fost colegi la “Dansez pentru tine” timp de 13 sezoane, până în anul 2014
Foto: Adriana Grand

Întrebată dacă le dă sfaturi puştilor, actriţa ne-a explicat: “Le mai dau şi sfaturi dacă trebuie, normal. Cei doi tineri sunt foarte receptivi, foarte cuminiţi, foarte disciplinaţi, deşi nu cred că ştiu ce-i aşteaptă. Amândoi vor să îmbrăţişeze cariera asta şi amândoi sunt foarte determinaţi. Au sensibilitata şi puritatea tinereţii”.

Loading...
 
 

Citește și

  • stefan banica jr

    Media Music Awards de anul acesta i-a adunat din nou laolaltă pe cei mai faimoși artiști ai momentului, fiind premiați în funcție de numărul difuzărilor la radio și Tv și a vizualizărilor de pe Youtube. Printre cei prezenți la eveniment a fost, desigur, și Ștefan Bănică Jr. dar nu a venit singur, ci însoțit de fiul său.

  • oana sarbu

    Fiul lui Ștefan Bănică Jr., Radu, seamănă tot mai mult cu tatăl său. Se pare că nu-i calcă pe urme doar în ceea ce privește talentul artistic, ci și în ceea ce privește trăsăturile fizice. Radu seamănă foarte mult cu varianta din adolescență a lui Ștefan Bănică, iar Oanei Sârbu nu i-a scăpat acest lucru.

  • Ștefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai bine cotați artiști din România, excelând în domeniul muzical, dar și în actorie. Încă de la vârsta de 19 ani a devenit celebru datorită rolului său inconfundabil din cel mai îndrăgit film cu adolescenți, Liceenii, întruchipându-l pe Mihai, băiatul silitor îndrăgostit de colega lui, Dana.

  • A împlinit 50 de ani în octombrie 2017, însă lui Ştefan Bănică nu-i pare rău că trec anii. Are un boboc de băiat, care duce cu mândrie mai departe numele ”Bănică”. Radu Ştefan nu e doar o frumuseţe de băiat, ci şi un elev strălucit şi un actor care promite. El şi băiatul lui ”Ionică”, din ”Liceenii”, joacă în aceeaşi piesă de teatru.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1