Ei sunt cei mai în vârstă actori români! Radu Beligan are 96 de ani

cei_mai_in_varsta_actori_romani_radu_beligan.jpg

cei mai in varsta actori romani
Cei mai în vârstă actori români: Radu Beligan (97 de ani) a jucat rolul lui Ion Luca Caragiale
foto: Click!

Unii dintre cei mai în vârstă actori români se apropie, chiar, de pragul de 100 de ani. Aceștia sunt cunoscuți încă de pe vremea filmelor înregistrate în cromatică alb-negru, având roluri care i-au consacrat în cariera actoricească.

În acest sens, cei mai vârstă actori români sunt și printre cei mai cunoscuți din cultura noastră cinematografică. Ei și-au asumat roluri atât în tinerețe, când aveau puțină experiență, dar mult talent, cât și recent, la vârste mai înaintate, când au arătat, cu adevărat, ce au învățat de-a lungul anilor.

Cei mai în vârstă actori români: Radu Beligan

Unul dintre cei mai în vârstă actori români și chiar cel care deschide lista lor este chiar Radu Beligan (96 de ani). Acesta se apropie cu pași repezi de a împlini un secol de viață și peste șapte decenii de carieră cinematografică.

De-a lungul timpului, Beligan a interpretat roluri celebre precum cele ale unor dramaturgi renumiți în cultura română: Ion Luca Caragiale, Camil Petrescu, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Tudor Mușatescu, Aurel Baranga și mulți alții.

Cei mai în vârstă actori români: Ion Besoiu

cei_mai_in_varsta_actori_romani_ion_besoiu.gif

cei mai in varsta actori romani
Cei mai în vârstă actori români: Ion Besoiu are (84 de ani)
foto: Click!

 

Ion Besoiu, la 84 de ani, este și el printre cei mai în vârstă actori români. Acesta și-a început cariera în domeniul cinematografiei în anul 1957. Totuși, filmul care l-a consacrat a fost „Toate pânzele sus”, după care a continuat să interpreteze multiple roluri atât în fața camerelor de luat vederi, cât și pe scenele marilor teatre românești.

Besoiu a primit Premiul de excelență al Cinematografiei Române în anul 2001, iar în prezent este președinte executiv al Fundației  „Sibiul Vechi. Sibiu – Hermannstadt”, pentru tinerii talentați.

Cei mai în vârstă actori români: Florin Piersic

cei_mai_in_varsta_actori_romani_florin_piersic.jpg

cei mai in varsta actori romani
Cei mai în vârstă actori români: Florin Piersic are 79 de ani

 

Florin Piersic (79 de ani) este unul dintre cei mai în vârstă actori români, dar și unul dintre cei mai cunoscuți. Acesta a debutat în carieră pe scena Teatrului Național din București, însă posedă și o colecție filmografică impresionantă.

Artistul s-a consacrat prin rolurile interpretate în filmele „Ciulinii Bărăganului”, „De-aș fi... Harap Alb”, „Haiducii lui Șaptecai”, „Aventuri la Marea Neagră” sau „Frații Jderi”. Cel mai recent, artistul a jucat în serialul „Lacrimi de iubire” (2005) și a dublat vocea personajului Mack din filmul „Mașini” în anul 2011.

Cei mai în vârstă actori români: Mitică Popescu (78 de ani)

cei_mai_in_varsta_actori_romani_mitica_popescu.jpg

cei mai in varsta actori romani
Cei mai în vârstă actori români: Mitică Popescu are 78 de ani
foto: agentiadepresamondena.com

 

Mitică Popescu (78 de ani) se află, și el, pe lista cu cei mai în vârstă actori români. Artistul a cochetat atât cu teatrul, cât și cu lumea cinematografiei. Dintre filmele în care a jucat se remarcă producțiile „Căsătorie cu repetiție”, „Turnul din Pisa”, „Mitul lui Mitică”, „Vânătoarea de vulpi” sau „Șarpele”.

În anul 2009, artistul a primit Premiul pentru întreaga acticitate la Gala Premiilor UNITER. În prezent, Mitică Popescu își continuă cariera actoricească pe scena Teatrului Mic din București.

Loading...

Citește și

  • Actorul Radu Beligan (97 de ani) le-a dat emoţii apropia­ţilor, dar şi admiratorilor. Celebrul actor a avut de tras, în ultimele zile, din cauza unei infecţii urinare, care l-a băgat în spital. Din fericire, vineri (20 noiembrie), a fost externat.

  • Radu Beligan

    Apropiaţii marelui actor au trecut prin momente de teamă în ultimele zile. Radu Beligan, actorul în vârstă de 97 de ani, a fost internat la Spitalul Elias din Capitală cu diagnosticul de infecţie urinară.

  • Florin Piersic

    Mai sunt doar câteva luni până când marele actor Florin Piersic „schimbă prefixul” şi împlineşte 80 de ani. Timpul nu l-a schimbat deloc. Nu şi-a pierdut nici umorul, nici pofta de vorbă. Dar, în vocea lui, se simte acum o urmă de nostalgie şi, cu ochii în lacrimi, a dezvăluit secretul fericirii sale.

  • cine nu a venit la inmormantarea lui vadim tudor

    Corneliu Vadim Tudor a murit luni, 14 septembrie, la 65 de ani, în urma unui infarct. Fondatorul Partidului România Mare a fost condus pe ultimul drum joi, de familie, prieteni, colaboratori apropiați, dar și de oameni obișnuiți care l-au apreciat. Au fost însă și câteva absențe neașteptate din cortegiul funerar. Iată cine nu a venit la înmormântarea lui Vadim Tudor, deși toată lumea se aștepta să-i vadă la căpătâiul tribunului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1