Ea este soţia lui Emil Boc. După 21 de ani de căsnicie, încă scrie poezii de dragoste FOTO

oana_boc_vacanta.jpg

oana boc
Printre pasiunile soţiei lui Emil Boc se numără şi călătoriile
Foto Arhivă Personală

Foarte discretă în general şi mai ales în perioada în care soţul ei conducea Guvernul României, Oana Boc îşi vede liniştită de carieră, publică poezii şi este unul dintre cei respectaţi şi iubiţi profesori de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Au trecut 21 de ani din momentul în care Oana şi Emil boc au spus DA şi au hotărât să-şi petreacă viaţa împreună. Actualul primar al Clujului, fostul premier al României în perioada 22 decembrie 2008- 6 februarie 2012, are meritul de a nu-şi expune soţia în momentele grele ale carierei sale politice pentru a mai distrage atenţia de la el şi i-a permis acesteia să îşi vadă liniştită de carieră şi de pasiuni.

980010_277202572423929_2022328436_o.jpg

oana boc
Emil Boc nu uită să-i dăruiască soţiei flori
Foto Arhivă Personală

Oana Boc este lector univ. dr. la departamentul de Limba română şi lingvistică generală din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, loc unde a continuat după ce şi-a terminat studiile în 1993. A lucrat excelent cu generaţiile de studenţi ale facultăţii şi a ştiut tot timpul să fie alături de studenţii săi, le-a intuit așteptările și îi încânta la fiecare curs. În cadrul unui interviu acordat campuscluj.ro, aceasta mărturisea motivele pentru care a ales cariera de profesor. "În fiecare zi mă întâlnesc cu tineri plini de entuziasm, îndrăgostiţi, pentru care viaţa nu este o rutină, ci o permanentă descoperire a unor întrebări esenţiale, în fiecare zi mă întâlnesc cu căutători de sens, cu exploratori ai unor spaţii ştiinţifice sau ai unor lumi imaginare, astfel încât fiecare zi este o amintire care îmi rămâne întipărită în minte", spunea Oana Boc.

oana_boc_rosia_montana.jpg

oana boc
Oana Boc sprijină curentul împotriva exploatării de la Roşia Montană
Foto Arhivă Personală

Pe lângă dragostea pentru familie, poezie şi studenţi, Oana Boc este îndrăgostită şi de muzica rock, adesea fiind văzută alături de tinerii pe care îi are elevi în cluburile din Cluj, la diverse concerte.

rock.jpg

oana boc
Oana Boc este solicitată şi la interviuri
Foto Arhivă Personală

Fiind Prima Doamnă a Clujului, prezenţa ei este solicitată şi la diverse evenimente organizate de către primăria condusă de soţul ei. Chiar dacă adesea acestea sunt ceva mai formale, Oana Boc iese în evidenţă atât prin frumuseţe cât şi prin bucuria pe care o transmite celor din jur.

zilele_clujului._marcel_pavel_vlad_mirita_emil_boc_bazalic_iordache.jpg

oana boc
Oana, alături de soţul ei, Marcel Pavel şi Vlad Miriţă, la Zilele Clujului
Foto Arhivă Personală

Firea romantică din poeziile acesteia se regăseşte şi în viaţa de zi cu zi. Fragment din poezia "Trenul", creaţia Oanei Boc.

"De fiecare dată se întâmpla să plouă / când mă priveai în felul acela / şi fulgerul mă făcea să tremur, / pentru că de fiecare dată mă / străbătea / până la glezne de adânc. / Mă ţineai în braţe foarte puţin, / dar după aceea trupul meu tot / era tatuat cu fluturi / care îşi luau zborul, pe rând, / la începutul fiecărei secunde. / Degeaba încercam să-i opresc, / uneori chiar le rupeam câte o aripă, / doar să rămână. / Ei zburau, totuşi, chiar şi cu o aripă / frântă / în zigzaguri buimace, cu echilibrul / fragil. / Am înţeles apoi că acesta le era rostul: / să-mi rupă câte o secundă din trup / şi să zboare departe, / reconstituindu-mă în văzduh / pentru ochii tăi / în serile cu ploaie".

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0