Ea e fetiţa de la sat care cântă cu Phoenix şi Nicu Covaci

14_1.jpg

Oana, alături de Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix
Citeste tot despre: 

Oana Chiriac (13 ani), din satul constănţean Dorobanţu, a fost remarcată de Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix. Muzicianul a invitat-o pe talentata puştoaică în spectacolele lor, iar succesul nu s-a lăsat aşteptat.

Oana Chiriac, fetiţa din satul constănţean Dorobanţu, a participat la Top Ten Kids, competiţie desfăşurată în comuna Mihail Kogălniceanu. Avea 10 ani şi cânta doar de doi ani, dar a interpretat o piesă grea a Luminiţei Anghel, „Şansa e de partea mea“. Oana a câştigat premiul I, nu şi trofeul. Invitatul de onoare al concursului, Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, s-a apropiat de Oana şi de mama ei şi i-a spus copilei: „Eu vreau ca tu să cânţi cu noi“. Mama Oanei era să leşine de emoţie. „Cine n-ar da orice să fie remarcat de Phoenix, muzicienii care au scris istorie în România? Care să te mai şi cheme să cânţi cu ei! Aşa ceva era inimaginabil!“, spune Liliana Chiriac, pentru adevarul.ro. 

Oana, în schimb, n-a avut nici o emoţie. Debutul alături de Phoenix l-a făcut o lună mai târziu, la un concert din mai 2016 de la Berăria H, din Bucureşti.

Face naveta zilnic 80 de kilometri

14_2.jpg

Puştoaica are mare succes pe scenă

După câteva repetiţii, Oana a urcat pe scenă cu monştrii sacri, stăpână pe sine, în ţinută rock. În spectacol, când a venit rândul Oanei, Nicu Covaci a avertizat publicul: „Phoenix renaşte şi întinereşte. Pe scenă va veni un nou miracol“. Vocea copilei a umplut sala uriaşă, iar prezenţa ei scenică a impresionat prin siguranţă şi naturaleţe - pe măsura melodiei interpretate: „Mugur de fluier“. Mica solistă a cântat acompaniată de Covaci & co. La final, fetiţa venită din satul constănţean Dorobanţu a fost aclamată în picioare.

Pentru a fi la înălţime, Oana a urmat cursuri de muzică la „Centrul Cultural Judeţean Teodor Burada“ din Constanţa, cu profesorul Teodor Rădulescu, absolvind cu diplomă de excelenţă. Este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa şi studiază în continuare muzica: pian, flaut, canto, percuţie. Face naveta zilnic 80 kilometri dus-întors de la Dorobanţu la Constanţa şi înapoi. Din septembrie 2018, Oana merge la Bucureşti cel puţin o dată pe săptămână, în weekend, pentru că a fost cooptată în distribuţia muzicalului de satiră politică „Nepoţii lui Tănase“, de la Teatrul de revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti. 

Loading...