Drogurile cu care ar fi fost prinși Emma Zeicescu și Claudiu Popa

35799399_10214215500276380_3840544813891977216_n.jpg

Ce droguri au consumat prezentatorii tv Emma Zeicescu și Claudiu Popa
Foto Facebook

Prezentatorii tv Emma Zeicescu și fostul ei iubit, Claudiu Popa au fost puși sub învinuirea consumului și deținerii de droguri. DIICOT a anunțat printr-un comunicat oficial de presă faptul că cei doi foști iubiți sunt urmăriți penal. Cei doi au fost prinși de poliție cu substanțe ilegale la un festival de muzică.

Cei doi ar fi consumat canabis

Canabisul este ileagl în România, iar deținea sau consumarea lor se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni până la 2 ani. Cu toate acestea, ei ar putea scăpa doar cu o amendă, în cazul în care cei doi ar fi găsiți vinovați. Canabisul este o plantă interzisă în România, după legile în vigoare.

Canabisul provoacă dependenţă psihică, greţuri, vome, accelerare cardiacă, anomalii de coordonare a mişcărilor, iritabilitate, tulburări de memorie şi de raţionament, pierderea noţiunii timpului şi spaţiului, iar în doze mari, poate provoca și crize schizofrenice sau paranoice, conform csid.ro.
Cannabisul dă dependenţă psihică. Potrivit adevărul.ro, cel mai recent studiu efectuat de Agenţia Naţională Antidrog arată că, în România, consumul de cannabis a crescut în ultimii trei ani cu aproape 6%. Peste o treime dintre participanţii la studiu ANA au declarat că au început să consume cannabis de la vârsta adolescenţei, iar 43% au spus că au început să consume în jurul vârstei de 20-24 ani. Cea mai mică vârstă declarată a fost 14 ani, iar media vârstei consumatorilor din România este de 21,3 ani.

Emma Zeicescu și Claudiu Popa riscă închisoare

Potrivit articolului 4 din Legea 143/2000, ei riscă închisoare sau amendă. „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

26231131_10212997030215390_6000293874577745564_n_0.jpg

Emma Zeicescu și Claudiu Popa au fost prinși consumând canabis
Foto Facebook

Comunicatul de presă DIICOT

„Urmare a comunicatului din data de 14.09.2018 http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/2457-comunicat-de-presa3-14-09-2018 şi a informaţiilor apărute în spaţiul public, Biroul de informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism este împuternicit să facă următoarele precizări:

Prin ordonanţa din data de 02.10.2018, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, faptă prev. de art.4 alin.1 din Legea nr. 143/2000 republicată.

În fapt s-a reţinut că la data de 11.08.2018, în timp ce se aflau pe razalocalităţii Buftea, la intrarea în spațiul unde se desfășura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept, droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două țigarete confecționate artizanal ce conțineau cannabis în amestec cu tutun.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, conform paginademedia.ro.

Loading...

Citește și

  • Televiziunea Română a avut o primă reacție în cazul Emmei Zeicescu, realizatoare a postului tv, care a fost pusă sub învinuire pentru consum și deținere de droguri, după ce a fost percheziționată în cadrul unui festival de muzică. Conducerea TVR-ul susține că nu a fost înştiinţată oficial în legătură cu ancheta derulată de DIICOT în ceea ce o privește pe moderatoarea care activează în cadrul televiziunii, Emma Zeicescu.

  • emma zeicescu prezinta perfect imperfect la tvr

    Prezentatoarea TVR Emma Zeicescu a fost pusă sub învinuire, alături de Claudiu Popa, fostul ei partener de viață, pentru deținere și consum de droguri. Zeicescu și Popa, care au împreună un băiețel de patru ani, au fost prinși cu cannabis în vară, la un festival de muzică.