Drama neştiută din familia Manuelei Hărăbor: "Necazul cu ochii a început în anii ’90"

manuela-harabor-5684515151.jpg

Manuela Hărăbor

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

”Pădureanca” a fost, în urmă cu două zile, gazda Galei UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), iar printre artiștii care au urcat pe scena Teatrului Național s-a numărat și tatăl Manuelei, Enache Hărăbor, el fiind răsplătit cu ”Premiul de excelenţă în arta machetelor cinematografice”. Bărbatul ascunde însă o mare dramă, despre care a povestit, în exclusivitate, pentru Click!

Necazurile par să nu se mai sfârșească pentru Manuela Hărăbor (50 de ani), actrița care a cunoscut celebritatea în 1986, când a interpretat rolul principal în pelicula ”Pădureanca”. Andrei (27 de ani), fiul actriței, a fost diagnosticat cu autism, însă și tatăl vedetei, Enache Hărăbor (91 de ani), are mari probleme de sănătate. Acesta a fost la un pas de a orbi, în urma unei erori medicale. Deși poartă o pereche de ochelari speciali, bărbatul tot a avut nevoie de sprijinul celeilalte fiice, pentru a putea urca pe scenă, luni, 28 mai, la Gala Premiilor UCIN. Povestea lui este copleșitoare.

tata-manuela-harabor-enache-harabor.jpg

Tatăl Manuelei Hărăbor, privind-o din public pe fiica lui, pe scena TNB
Tatăl Manuelei Hărăbor, privind-o din public pe fiica lui, pe scena TNB
foto: Gheorghe Chelu

“Necazul cu ochii a început în anii ’90. Când am ieşit la pensie am simţit că văd alb în faţa ochilor, așa că m-am dus la soţul Elisabetei Bostan, care era medic. Nefiind de specialitate, acesta m-a trimis la Spitalul Militar. Acolo am dat peste un student la medicină căruia i-am explicat că aveam vinişoare sparte pe retină. M-a dus într-o cameră obscură şi mi-a pus o mască pe ochi. În acel timp, a venit o fată  la el și așa, pe întuneric, au început să se giugiulească şi au uitat de mine. Mi se umflase capul, mă ardea şi am scos masca de pe ochi, ţipând că nu mai pot. M-am speriat, am plecat de acolo şi nu mai vedeam nimic, îmi slăbise vederea. Ajuns acasă, un vecin m-a dus la un alt cabinet, unde doctorul m-a întrebat cine m-a nenorocit. Bine că nu aveam și diabet, că mă putea termina de tot”, ne-a povestit Enache Hărăbor.

manuela-harabor-gala-ucin-2018.jpg

Manuela Hărăbor, pe scena TNB, la Gala Premiilor UCIN
Manuela Hărăbor, pe scena TNB, la Gala Premiilor UCIN
foto: Dorin Constanda

Marele ajutor i-a venit din partea fiicei sale, Manuela: ”Ea m-a dus în America, în New York, unde m-au consulat mai mulți doctori și apoi mi-au recomandat ochelarii aceştia. Cu ei pot vedea pe scenă, meciurile, ba chiar pot citi ziarul, fără ei nu văd mai nimic”. Enache Hărăbor este tare mândru de ”Pădureanca” lui: ”Am dus-o în spate timp de patru ani la Buftea, când lucram acolo. După ce a jucat în filme pentru copii, Manuela a dat o probă pentru «Pădureanca». Regizorul a filmat cu ea secvenţa când tatăl ei murea de ciumă. Ca să o facă să plângă, actorul Şerban Ionescu a strigat de la distanţă că a murit tatăl ei. Atunci, ea nu s-a mai oprit din plâns”.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Manuela Harabor, aniversare, fiul Manuelei Harabor, Veronica, Padureanca, Ziua Mondiala a Autismului, petrecere

    Una dinte cele mai frumoase actriţe de la noi este, cu singuranţă, Manuela Hărăbor, cea care i-a dat viaţă personajului din „Pădureanca” (1987), rol care a urmărit-o toată viaţa şi care i-a asigurat notorietatea. Vă vine sau nu să credeţi, actriţa cu ochi precum safirele împlineşte azi, 2 aprilie, 50 de ani. De la petrecerea aniversară nu au lipsit părinţii, fiul şi sora actriţei.

  • manuela harabor, padureanca manuela harabor, manuela harabor andrei

    Destinul i-a dat frumusețe, talent, un fiu minunat, dar și iubirea și respectul publicului. Manuela Hărăbor (50 de ani) este o mamă eroină, căci a avut grijă exemplar de fiul ei, Andrei, diagnosticat cu autism. Prezentă luni, 7 mai, la lansarea colecției “Insieme”, a Lizei Panait, actrița și-a deschis sufletul și ne-a povestit multe lucruri frumoase despre fiul ei, în vârstă de 27 de ani.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5