Drama masterchef-ului Joseph Hadad, rămas văduv cu trei copii. Soţia i-a murit de cancer

2-3-bd-1.jpg

Joseph Hadad este maestru în bucătărie şi ştie peste 1.000 de reţete

Este unul dintre cei mai renumiţi bucătari din România, proprietarul a două localuri de top din Capitală şi planuri mari de viitor. De diseară îl puteţi vedea în noul sezon al emisiunii MasterChef, de la Pro Tv. Joseph Hadad are o mulţime de secrete atât în bucătărie, cât şi în viaţă. Puţini îi ştiu drama vieţii: soţia i-a murit de cancer în urmă cu 12 de ani, iar el a rămas cu trei copii.

Chef Joseph Hadad (59 ani) este un artist absolut în gastronomie şi se numără printre cei mai renumiţi bucătari de la noi. S-a născut în Israel, la Haifa, şi a făcut şcoala de bucătari la îndemnul tatălui său, bucătar al premierului israelian, fără a intui că, peste ani, va deveni el însuşi un mentor în domeniu. Are o carieră frumoasă în domeniu, începută în 1996 în România, însă în spatele zâmbetului său se ascunde o dramă cutremurătoare. În 2007, Joseph Hadad şi-a pierdut jumătatea, femeia care i-a dăruit trei copii. Gila a murit de cancer la numai 42 de ani, după o luptă grea cu necruţătoarea boală. 

”Soţia mea a murit de cancer la sân. Atunci am simţit cum se prăbuşeşte totul... Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Am avut şi în copilărie momente grele, dar acesta a fost cel mai greu moment din viaţa mea. A fost foarte dificil să cresc copiii, care au suferit enorm pentru moartea mamei lor”, ne-a mărturisit Chef Hadad, care a luat-o de la capăt după moartea soţiei lui. Despre drama lui a mai vorbit şi la TVR 2, în iulie, unde a făcut mărturisiri cutremurătoare. 

2-3-bd-2.jpg

Alături de colegii lui, Silviu Chelaru şi Cosmin Tudoran, de la „MasterChef”, emisiune care va fi difuzată de luni până joi, de la 22.30, la PRO TV

“Aveam 48 de ani când am rămas văduv. Soţia mea avea 42. Am rămas văduv cu 3 copii, cu Dor, băiatul cel mare de 16 ani, Daniela de 10 ani şi Lipaz de 3 ani şi jumătate. Eu nu ştiam să mă descurc cu copiii, eram doar cu munca şi cu adusul banilor, Gila avea grijă de casă, de mâncare, de familie”, i-a dezvăluit Chef Joseph Hadad, prezentatoarei Iuliana Marciuc la ”Destine ca-n filme”. Joseph Hadad şi-a luat asupra lui întreaga vină pentru moartea soţiei. Se consideră vinovat pentru că ştiindu-se ocupat cu munca, nu a mers cu ea la doctor şi regretă enorm, A cheltuit sume importante pentru a o trata, a vândut apartamentul, însă nu a reuşit. După 3 ani de tratamente, corpul femeii a cedat. 

“Eu am fost numai cu munca şi eu sunt vinovat! Sunt vinovat! Trebuia să fi mers cu ea la doctor… A început tratamentul şi trei ani de zile a suferit. Am vândut apartamentul, am vândut maşina, am dat peste 230.000 de dolari la vremea respectivă să aduc nişte medicamente pentru ea şi nu am reuşit s-o salvez. Am rămas gol…“, a mai spus Hadad. Azi este mândru de cei trei copii ai lui: Dor, băiatul său cel mare, are 27 de ani, şi a studiat Afaceri şi calculatoare. Daniela este în Berlin, are 22 ani, vorbeşte cinci limbi străine şi studiază Design comercial, iar fiica cea mică, Lipaz, are 15 ani şi urmează cursurile unei şcoli private din Bucureşti.

2-3-bd-3.jpg

Cei trei juraţi se relaxează cu trotinetele electrice

Noua provocare, aceea de a face parte din emisiunea MasterChef, este specială pentru el: va putea descoperi şi „şlefui” talente. Îşi aminteşte cu plăcere că el a ales calea gastronomiei, ghidat de tatăl său. 

”Pe când eram adolescent, iar tata a simţit că am o anumită chemare spre această meserie, mi-a dat un sfat simplu, dar extrem de eficient şi convingător: Yossy (cum mi se spune în familie), nu ştii niciodată ce va fi în lume, război, secetă, săracie, dar dacă te faci bucătar, sigur nu vei muri de foame. Mi-a intrat în cap şi m-a convins pe loc, astfel că la 16 ani m-am şi înscris la şcoala de bucătari, cu visul de a deveni cel mai bun. Astăzi simt şi sunt convins că m-am născut pentru asta, gastronomia e misiunea vieţii mele. În cei peste 40 de ani de activitate, mi-am hrănit continuu pasiunea pentru gastronomie şi mintea, creând zi de zi. Imaginaţia mea e în continuă mişcare când vine vorba de reţete şi da, la multe dintre ele există un mic secret, care nu are întotdeauna legătură cu ingredientele”, ne-a spus celebrul bucătar.

Revin şi «Chefii la cuţite»

2-3-bd-4.jpg

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu, Gina Pistol și Cătălin Scărlătescu

Astăzi, de la ora 20.00, Chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu revin şi ei, în fiecare seară de luni şi marţi, cu sezonul 7. Chefii spun că sunt cu bateriile încărcate şi vor intra în lupta pentru prima amuletă cu multe aşteptări. ”E cea mai sadică amuletă de până acum, e pe viaţă şi pe moarte! Cine va avea de suferit în urma ei cred că va declara război!”, sunt de părere juraţii. Ca de obicei, juraţii Chefi la cuţite vor pregăti câte un preparat semnătură, ce are la bază trei ingrediente impuse de Gina Pistol. Şi sezonul acesta cei trei vor avea parte de invitaţi speciali, vedete, precum Carmen Brumă, Ana Lesko sau Irinel Columbeanu. 

Loading...
 
 

Citește și