Drama lui Arşinel: «Soţia îşi poate mişca doar mâna dreaptă»

6_1-4col.jpg

Alexandru Arşinel şi soţia lui, Marilena, pe vremea când erau tineri şi fericiţi

Pe scenă spune glume şi cântă, însă în viaţa reală Alexandru Arşinel e personaj principal în propria dramă. De trei ani, maestrul se chinuie cu soţia lui, Marilena, care a paralizat aproape complet. Pentru a uita de problemele de acasă, actorul revine constant pe scenă, unde publicul îl întâmpină mereu cu aplauze.

La începutul anului, Alexandru Arşinel (79 de ani) a anunţat că se retrage de la conducerea Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, funcţia de director general fiind preluată interimar de directorul artistic Vasile Muraru (62 de ani). Maestrul nu a rezistat însă la pensie şi a revenit în activitate, preluând rolul de director artistic.

În ultimii ani, Alexandru Arşinel a trecut prin mai multe momente delicate. În toamna lui 2016 soţia lui, Marilena, a căzut pe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile, iar la sfârşitul anului 2017 şi-a pierdut două bune prietene, Stela Popescu şi Cristina Stamate, apoi a suferit un infarct. A trecut însă peste toate şi a continuat să joace. Luni seară, la Gala UARF (Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film), Alexandru Arşinel ne-a spus cum se mai simte soţia lui şi ce proiecte pregăteşte.

S-a retras la pensie, apoi a revenit la teatru

„Am muncit 60 de ani în teatru, aşa că merg mai departe cu sau fără voia mea. Trebuie să muncesc ca să îmi întreţin puţin dorinţa de viaţă şi să-mi reîncarc bateriile cu ajutorul spectatorilor care mă ţin în formă şi vor mereu să mă vadă în spectacole de umor. Lucrurile astea la un loc îţi dau curaj de a merge mai departe. Soţia mea e perfect conştientă, dar nu poate să-şi mişte decât mâna dreaptă. Eu sunt bine, ceea ce urez tuturor. Îmi place să fiu activ şi mă bucur de ceea ce fac”, ne-a povestit maestrul.

Cu toate că şi-a dorit să iasă la pensie, Alexandru Arşinel a preluat în cele din urmă funcţia de director artistic. „La teatru am facut rocada cu colegul Vasile Muraru. El a fost lângă mine ani de zile şi are un tonus conform vârstei şi e mare actor în plină confirmare. Vom avea trei spectacole importante. Pe 30 martie, la Sala Palatului, Vasile va împlini 40 de ani de carieră şi vor fi o mulţime de invitaţi în spectacolul lui, inclusiv eu. Voi susţine un monolog şi voi cânta. La teatru încă nu am primit bugetul ca să vă pot spune programul. Dar vrem să facem două proiecte mari: 60 de ani de la debutul meu şi în vară, 100 de ani de la înfiinţarea Teatrul de Revistă «Constantin Tănase»”, a spus Alexandru Arşinel pentru Click!.

Loading...