Drama jurnalistei Paula Rusu, bolnavă de tuberculoză: „Norocul nostru cu cei care donează”

paula_rusu.jpg

paula rusu tubercoloza
Paula nu s-a lăsat doborâtă de boală
Foto: paularusu.ro

Jurnalista Paula Rusu (40 de ani) suferă de tuberculoză și are un plămân și jumătate. Prezentatoarea a umblat din medic în medic, însă a aflat târziu că suferă de această boală gravă, despre care ea însăși declara că nu credea că mai există în România.

Paula nu a lăsat boala să o îngenuncheze. Recent, jurnalista a scris pe blogul ei personal ce înseamnă șansa la o nouă viață: „Când am ieşit din operaţie, în cele câteva secunde de conştienţă am tras adândc aer în piept, voiam să mă aud: mai şuieră plămânii mei sau respir aşa ca toată lumea, fără zgomot. 

Mi-am dat jos tuburile care ajugeau la nări. M-am ridicat! Şi-atât a fost… Salonul a început să se rotească. M-am pus înapoi în pat aşteptând “v-am spusul” asistentei. Nu a venit!

A mai trecut o zi şi m-au mutat de la ATI în salonul clasic de spital. De fapt o rezervă pentru care am achitat cu bon şi chitanţă o sumă care nu mai ştiu cât a fost. Nu mai aveam instalaţia de oxigen fiindcă erau alţii în stare mai gravă decât mine care aveau nevoie de ea. Deabia de aici începe povestea; într-un spital care face mii de operaţii de plămâni anual cum e Institutul Marius Nasta se aflau doar două – 2 (ca să nu credeţi că am scris greşit) asemenea aparate vitale altfel pentru cei operaţi şi nu doar pentru ei. Două aparate de ventilaţie noninvazivă pentru vreo două mii de operaţii de plămâni anual… Criteriul de selecţie nu poate fi decât unul: ultimul operat primeşte aparatul, chiar dacă cel care îl utilizase încă mai are nevoie de el.”

Paula Rusu a explicat cât a însemnat pentru ea gestul celor de la Engie România care au donat 11 aparate de ventilație non-invazivă și 3 aparate de ventilație invazivă: „Nu sunt multe, poate tocmai de asta e mai dureros faptul că instituţii medicale aproape unice sunt nevoite să facă artificii procedurale că sa poată salva cât mai mulţi dintre pacienţii care ajung aici cerând ajutor. Din fericire, Engie chiar cheltuie energia pentru fapte bune ,200 000 de euro costa noile aparate iar ele deja sunt în funcţiune. De data asta o spun în calitate de jurnalist nu doar de fost pacient, e o donaţie care face posibilă viaţa, le-am văzut funcţionând, nu mă tem că vor zacea abandonate prin subsoluri de spitale din cauza unor funcţionari inconştienţi. Iar de asta sunt responsabili şi cei de la Asociaţia Dăruieşte Viaţa. Le-a luat 10 luni de cand s-au lovit de problema deficitului de echipamente medicale vitale, în special a celor din secţiile de ATI, existent la nivelul institutiilor medicale publice din Romania până când au realizat dotarea celor patru spitale cu ajutorul celor de la Engie Romania.”

Loading...
 
 

Citește și

  • paula rusu diagnostic gresit tuberculoza tbc operatie plaman operat

    Boala a îngenuchiat-o pe Paula Rusu, prezentatoarea de la România tv, care în urmă cu doi ani a fost diagnosticată cu o boală gravă. A umbrat din medic în medic, însă a descoperit târziu că suferă de tuberculoză. Vedeta tv a fost supusă unei intervenţii chirurgicale complicate, în urma căreia i s-a extirpat o parte dintr-un plămân.

  • Realizatoarea TV a păsăsit studioul Realitatea TV, în favoarea celui de la România TV. Paula a confirmat plecarea pentru paginademedia.ro, dar a refuzat să expună motivele pentru care pleacă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1