Dragoș Pătraru, toate secretele despre mutarea la Prima TV: "Încercăm lucruri noi"

dragos-patraru-dsc2657-starea-natiei.jpg

dragos patraru
Pe Dragoș Pătraru îl vedeți din 20 august, la Prima TV

Toamna se numără bugetele, transferurile, “ se vânează” vedete TV pentru emisiuni noi şi se scot din grilă cele neprofitabile. În televiziuni e forfotă mare în această perioadă, iar la Prima TV se pregăteşte cea mai spectaculoasă mutare: Dragoş Pătraru va reveni pe sticlă cu celebra emisiune de satiră “Starea naţiei”.

De mai bine de cinci ani, „Starea naţiei”, premiată nu o dată cu titlul de „cea mai bună emisiune de satiră din România”, îi ţine pe telespectatori în faţa micilor ecrane, indiferent de postul la care a fost difuzată. Asta pentru că emisiunea se confundă cu realizatorul ei, jurnalistul Dragoş Pătraru (40 de ani), care a lansat proiectul pe 15 februarie 2013, la România TV, unde lucra în acel moment. După audienţe ascendente, late-night show-ul s-a mutat la TVR, din 1 septembrie 2014, însă colaborarea lui Dragoş Pătraru cu postul naţional s-a încheiat după doar doi ani. A revenit însă în septembrie 2017, dar nu pentru mult timp, divergenţele cu conducerea fiind de notorietate. Ultima ediţie a fost difuzată pe 31 mai 2018, însă iată că fanii nu au avut prea mult de aşteptat până la marea revenire. Deşi în piaţa media s-au vehiculat tot felul de variante, Click! ţi-o spune pe cea corectă. Dragoş Pătraru a semnat cu Prima TV, iar “Starea naţiei” va reveni, din 20 august, pe micul ecran. Jurnalistul ne-a răspuns la câteva întrebări legate de acest nou început.

5_col_dragos_patraru_bun.jpg

dragos patraru
Dragoș Pătraru promite multe noutăți în noul sezon
foto: Adevarul

Click! Să fie într-un ceas bun! După plecarea din TVR aţi promis că “Starea naţiei” nu va lipsi mult de pe micul ecran. De ce aţi ales Prima TV şi când va avea loc debutul oficial?

Dragoș Pătraru: Mulțumim. Începem din 20 august. Sperăm. Spun asta pentru că au intervenit ceva probleme în amenajările pe care le facem la noul nostru sediu. Suntem cu toții electricieni, rigipsari, zugravi, cărăm materiale. Iar eu mă ocup de o săptămână cu cerșitul. Chiar, nu știi pe cineva care poate să ne dea la un preț bun niște parchet? Un aparat de aer condiționat? Niște mobilier? (râde). A, dacă mai am prieteni care au firme și pe care nu i-am sunat până acum, să-mi blocheze numărul. Urmează să-i sun să le cer ceva. Dar și ei sunt obișnuiți, doar facem treaba asta în fiecare vară...

Pe 15 februarie 2013 s-a difuzat prima ediţie a celebrei emisiuni! Cum s-a transformat formatul/conceptul de atunci şi până azi?

Uau, deja îi enervăm pe unii de mai bine de cinci ani? Au și ei dreptate să ne vrea capul. Nu-mi place deloc cum sună emisiune de satiră. Satira e doar o categorie din sfera comicului. Prefer infotainment. Termenul cuprinde mult mai bine ceea ce facem noi la «Starea nației». Am făcut schimbări importante. În primul rând, am evoluat noi, cei din echipă. Ne-am maturizat. Dacă mi-ar prezenta cineva acum pilotul făcut de mine acum 5 ani, nu l-aș lăsa pe post decât după multe modificări și emisiuni date la perete. Dar schimbăm permanent. Scoatem lucruri care nu mai merg, încercăm lucruri noi. Faptul că avem audiență ne permite să experimentăm. Uite, așa a fost cu trupele care vin joia să cânte la emisiune. La început, după primele 30 de secunde de muzică, plecau 90% dintre oameni. După doi ani, mai bine de 70% rămân pe recepție. De fapt, aici e secretul nostru. Ne permitem luxul de a greși. De a greși mult, grav, în fiecare zi. Asta ne spune exact unde suntem și de multe ori ne face mai buni. 

2_col_dragos_patraru_mai_mic.jpg

dragos patraru
Dragoș Pătraru a plecat de la TVR la începutul verii

Vom avea parte de surprize odată cu această revenire?

Deocamdată ne-am propus să începem pe 20. Apoi, după o perioadă de câteva

săptămâni, în care să adunăm publicul, să știe unde ne găsește, vom introduce și rubricile noi și tot ce mai avem. Nu vreau să vorbesc acum despre asta, sunt multe lucruri noi pe care vrem să le facem. Le-am gândit în această vacanță, urmează să vedem dacă ne și ies. 

Ce mesaj le transmiteţi celor care v-au urmărit şi aşteptat să reveniţi?

Cred că în primul rând telespectatorilor fideli ai emisiunii trebuie să le prezint, ca-n fiecare vară, niște scuze. Pentru că din nou ne mutăm, pentru că din nou sunt nevoiți să vină după noi. Am avut și un moment în care am vrut să renunț. Am zis că poate e o problemă cu noi, că poate nu e loc de acest produs pe piață, din moment ce tot suntem dați afară pentru ceea ce spunem. Dar mesajele, miile de mesaje venite de la telespectatori în această perioadă mi-au alungat rapid acest gând. Nici nu știu cei care mi-au scris cât de mult au contat vorbele lor bune. Oricum, e clar că îmbătrânim și noi. De aceea din vara asta vom lansa și școala «Starea nației». Vrem să creștem copii buni, pe care să-i lăsăm apoi să facă mai departe ceea ce facem noi, mult mai bine decât noi. Dar despre alte proiecte avem timp destul să discutăm. Așa cum am promis, ne vedem din 20 august, la televizor. Pe Prima TV. 

 

Loading...

Citește și