Dragoș Bucur, despre cum a adoptat-o pe fetița sa: «11 din 12 familii nu vor să audă de un copil de etnie romă»

dana_nalbaru_dragos_bucur_familie.jpg

dana nalbaru dragos bucur familie
Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au trei copii: Sofia, Kadri și Roxana
Foto: Dorin Constanda

Anul trecut, familia lui Dragoș Bucur (41 de ani) și a Danei Nălbaru (41 de ani) s-a mărit cu un membru. Pe lângă cei doi copii biologici, Sofia (12 ani) și Kadri (3 ani), vedetele au adoptat o fetiță în vârstă de șase ani, Roxana India.

Spre sfârșitul anului trecut, Dragoș și Dana au decis să adopte o fetiță de etnie romă, căreia să-i dea o șansă la o viață bună, iar diferența este una enormă față de momentul în care au întâlnit-o pe Roxana. La vremea respectivă, fetița nu știa să vorbească aproape deloc, iar acum este în clasa pregătitoare și știe să facă toate lucrurile specifice unui copil de șase ani.

Despre procesul de adopție și despre discriminarea din România, actorul Dragoș Bucur a vorbit la DIGI24, acolo unde a recunoscut că dorința de a lua în sânul familiei un copil de etnie a ușurat procesul, iar asta dintr-un motiv foarte trist: copiii romi nu sunt prea des adoptați.

"Personal, nu am simțit problema discriminării, dar evident că există. Știți că fetița noastră mijlocie, Roxana India, este de etnie romă. În timpul procesului de adopție, există niște întâlniri de grup, unde vin mai multe familii și discută. Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă. Nu voiau să audă, au scris pe hârtie «nu vrem copil de etnie». Mi se pare o oglindă a societății noastre și asta are legătură cu etnia, cu orientarea sexuală, cu alegerile religioase.Trăim într-o țară...", a spus Dragoș Bucur la emisiunea "În fața ta".

Despre procesul de adopție, actorul a spus că a fost unul foarte simplu, iar asta pentru că el și soția sa au decis să ia un copil de etnie romă, de cele mai multe ori nedorit de familiile care vor să adopte. "Cei care spun că este foarte complicat au niște cerințe care pur și simplu sunt greu de îndeplinit. Sunt oameni care scriu pe foaie: Aș vrea un copil blond, cu ochi albaștri, de sex feminin, între șase luni și un an și două luni, născut în zodia Leu, fără să exagerez, din tată intelectual, mamă studentă, născut în Muntenia, și evident că e foarte greu și așteaptă șapte-opt ani", a mai completat Dragoș.

Loading...
 
 

Citește și

  • Dragos Bucur si fiica Sofia

    Dragoş Bucur (41 de ani) a renunţat la rolul de prezentator al emisiunii “Visuri la cheie”, de la Pro TV, iar acum de ocupă de marea lui dragoste, actoria, având deja două filme în postproducţie. Dar, cel mai important, Dragoş are mai mult timp pentru cele mai importante persoane din viaţa lui: soţia Dana Nălbaru şi cei trei copii. Despre ei ne-a vorbit într-un interviu exclusiv, joi seara, la avanpremiera serialului “Cei bravi” de la AXN.

  • foto

    Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru au adoptat recent o fetiţă. Cei doi au venit la premiera filmului "Hawaii" în formula de cinci, iar toţi cei prezenţi au fost surpinşi să o vadă, pentru prima dată, pe fetiţa adoptată de vedete. Dragoş şi Dana au trecut prin momente dificile până au reuşit să devină părinţii oficiali ai fetiţei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1