Doina Gradea, demisă de la TVR. Marina Almășan: «... noi rămânem tot ca proștii»

marina-almasan.jpg

marina almasan
Marina Almășan a fost întotdeauna critică față de conducerea demisă a TVR
foto: arhiva personală/Facebook

Rapoartele TVR pe 2017, 2018 şi 2019, precum şi execuţiile bugetare, au fost respinse de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Prin urmare, Doina Gradea şi Consiliul de Administraţie al TVR, sunt demişi.

Comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 şi 2019, condusă în prezent de Doina Gradea. 

Biroul executiv al PNL a decis, luni, ca Ramona Săseanu să preia interimar, timp de şase luni, şefia TVR, au declarat surse liberale pentru „Adevărul”. Birourile Naţionale ale USR şi PLUS au decis, în urmă cu câteva săptămâni, să sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR). 

Marina Almășan, reacție acidă la schimbările din TVR

Marina Almășan, angajat cu state vechi al Televiziunii Române, a comentat într-un editorial acid pe Femeide10.ro cele mai recente mișcări de trupe din TVR. Cum se supune unor constrângeri contractuale, Almășan a evitat să pronunțe numele celor în cauză, susținând că vorbește despre schimbare la modul general.

”Odată declașat zumzetul Schimbării, se dă startul vânzolelii ce o precede. Cei cărora le-a fost bine cu vechiul șef plonjează într-o mare neliniște, din care nimeni nu-i va mai putea scoate. Ei știu bine că, mai totdeauna, noii șefi renunță la acoliții anteriorilor. Prin urmare, destule scaune încep să se clatine, producând reacții în lanț. Pentru că fiecare viitor «defunct» are, la rândul său acoliții săi, care încep să nu se simtă prea bine nici ei. 

În schimb, există o mare masă care-și freacă mâinile, de fericire. Majoritatea, în taină, căci judecata e unanimă: «dacă e doar un zvon? Să nu zicem hop! înainte de a sări!» Bucuria e, așadar, prudentă. 

Cele două tabere au însă și un numitor comun. Și acesta nu este numai condica de prezență, pe care cu toții o semnează. Ci atitudinea referitoare la «numele vehiculate» ca fiind posibilii viitori șefi. (…) Dacă viitorul șef este un ins cu capul pe umeri si cu ceva în acel cap, el va fi foarte circumspect cu privire la lingăii ce se vor iți brusc în preajma sa. Dacă însă Fostul va fi detronat de un idiot, acesta îi va prelua toți pupincuriștii, adăugându-le unii noi, din interior sau din afară. Și lucrurile vor continua cam în aceeași manieră”, a scris Marina Almășan pe blogul personal, în editorialul intitulat “…noi rămânem tot ca proștii, cum spunea marele actor Constantin Tănase”. 

Citește și:

Marina Almăşan, indignată de conducerea TVR: «Îi tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte slugi jegoase»

Marina Almășan, război cu șefa TVR. Spune că e obligată să-și facă „mea culpa”, pentru a nu fi zburată din grilă

Loading...