De la MasterChef, la gătit în Dubai

l17-actu-2-tifeti-bust-ala-.jpg

Liviu Lambrino a avut parte de experienţe inedite în Emirate

Experienţele din bucătăriile emisiunilor TV le-au adus contracte grase! Liviu Lambrino, fost concurent MasterChef în 2014, a făcut mâncare la un festival de profil din Dubai.

Liviu Lambrino s-a făcut remarcat în 2014 la MasterChef de la PRO TV, iar de atunci este chemat să gătească la multe evenimente importante. Acum abia s-a întors din Dubai.

l27-actu-1.jpg

Punctul fierbinte al festivalului a fost la Etisalat Beach Canteen

“De o vreme încerc să îmi aleg locurile în care îmi petrec vacanţele, iar uneori ele mă aleg pe mine, aşa cum s-a întamplat în primăvara asta, când am primit invitaţia de a participa la Dubai Food Festival 2018 (DFF), să experimentez gastronomia din Emirate. Erau multe locaţii în punctele cheie ale oraşului, plus “restaurant week” - o săptămână în care poţi experimenta meniuri de degustare la cele mai faimoase restaurante din oraş la preţuri speciale, mai mici decât în mod normal. Punctul fierbinte al festivalului a fost la Etisalat Beach Canteen, la malul mării, unde din rulote şi corturi ieşeau toate aromele pământului. Am descoperit condimente, burgeri, salate, zeci de mezze tradiţionale sau reinterpretate modern, bucătărie tradiţională, deserturi, frigărui, ţepuşe, farfurii cu pretenţii sau fast food”, ne-a spus cheful.

l37-actu-3.jpg

A gătit mai multe reţete locale

El a ajuns la Seven Sands, pe plajă, unde au fost primiţi ca nişte regi în bucătăria condusă de chef-ul sirian Bassel Ibrahim. “Am schimbat reţete, au gătit pacheţele umplute cu carne de rechin, burger de cămilă şi deserturi delicioase, Majpoos şi o reţetă de-a lor de legume”, a mai spus el.   

Şi alţi chefi au gătit peste hotare

În aprilie Paul Siserman de la MasterChef a fost invitat în Turcia la câteva ­evenimente de cooking. Aida Parascan, ­câştigătoarea emisiunii din 2013 a gătit 11 ani în Italia, la restaurant sau la hotel. Robert Petrescu, ultimul câştigător al emisiunii, din 2016, a primit bursă Barilla de la MasterChef şi a plecat la Parma.
Adi Voica, cel care a câştigat premiul în 2015, a lucrat în ­restaurante din Germania şi Spania, acum având ­propria afacere. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1