Dana Rogoz ajută bătrânii la cumpărături: "Mi s-au inundat și mie ochii!"

dana_burtica.jpg

Dana Rogoz este însărcinată cu al doilea copil
foto: Alex Gâlmeanu

Dana Rogoz se implică în tot ce înseamnă lupta cu epidemia de Coronavirus. Sensibilizată și de faptul că este însărcinată în 8 luni cu al doilea copil, o fetiță, actrița își dorește să ajute cât de mult poate mai ales pe cei care se află acum în ipostaza de a nu fi capabili să-și procure cele necesare traiului zilnic, cum o făceau până acum ieșind fără restricții. Pentru aceste demersuri, vedeta a apelat la soțul ei, regizorul Radu Dragomir, cu care este căsătorită de șapte ani, și care s-a oferit să facă aceste mici comisoare pentru persoane cunoscute.

“Alo, buna ziua, sunt vecina dvs. de la nr 38, Dana Dragomir. Știți, v-am sunat să vă întreb dacă nu doriți să vă ajute soțul meu, Radu, cu cumpărăturile… (…) Sigur, mai întâi m-am asigurat că mama se descurcă, că are tot ce îi trebuie acasă și că nu e nevoită să facă ieșiri, care să o pună în pericol. Apoi m-am gândit la vecinii noștri. Noi stăm la casă și, din păcate, nu avem relații apropiate cu mulți vecini. Nu e ca la bloc. Am avut, în schimb, o relație specială cu un arhitect, care locuia pe aceeași stradă cu noi, dar la câteva case distanță. Ne-am împrietenit cu dânsul în perioada renovărilor casei noastre, când venea pe șantier, ne dădea sfaturi și ne încuraja când simțeam că nu vom mai termină niciodată lucrările. Era singurul vecin cu care construisem pe atunci o relație de prietenie. Dar într-o zi, muncitorii ne-au spus că pe vecinul nostru l-au luat cu salvarea. Câteva zile mai târziu, soția dansului ne-a anunțat că a murit. Deși s-a întâmplat acum mulți ani, îl pomenim și acum cu drag, deseori, în conversațiile noastre pe vecinul nostru cu care am avut o prietenie mult prea scurtă.

Ce răspuns a primit Dana Rogoz de la soția arhitectului pe care voia să o ajute la cumpărături

Așadar, când am aflat că bătrânii se află în categorie cu risc, putând dezvoltă forme grave în urmă infectării cu Coronavirus, m-am gândit la soția vecinului arhitect. Mi se părea cumva ciudat să o sun, să o întreb dacă nu cumva are nevoie de ajutorul nostru, când în toți anii aceștia mai mult de un salut respectuos din când în când, când ne întâlnim accidental pe stradă, nu am schimbat. Dar mi-am urmat instinctul și am făcut-o. Atât am apucat să spun și am auzit-o plângând. Mi-a spus că pur și simplu nu se aștepta la acest telefon. Că trebuie să își revină puțin înainte de a-mi răspunde. Mi s-au inundat instantaneu și mie ochii. I-am explicat că nu trebuie sub nicio formă să se simtă îndatorată de gestul nostru. Că e unul absolut normal, firesc, în acest moment. Și că pentru Radu, care poate ieși să facă cumpărături o dată pe săptămâna pentru noi, nu îi va fi greu să facă cumpărături și pentru dânsa, dar și pentru mama ei, cu care locuiește și care este și mai în vârstă. Cu greu și-a revenit. Apoi mi-a mărturisit că într-adevăr nu are pe nimeni care să o ajute. Că a reușit în ultimele zile să care de una singură alimente și că se va descurcă pentru o perioadă. Dar că va apela la noi, cât de curând, pentru viitoare cumpărături”, a ascultat atentă actrița.

Dana Rogoz are un băiețel și va naște o fetiță

"Am închis telefonul și m-am gândit la câți bătrâni sau alte persoane din categoriile de risc sunt acum fără niciun sprijin. Și uneori sunt foarte aproape de noi, fără să avem habar. Nu am vrut să vorbesc despre asta, să nu pară că mă laud aiurea. Dar ieri, am primit și eu acest telefon de la colega mea de scenă, care s-a gândit că fiind gravidă, poate am nevoie de ajutorul ei, într-un fel, nici ea nu știa exact cum… vreo urgență, cu Vlad… oricum, eu să știu că pot apela la ea cu încredere. Sigur, momentan ne descurcăm noi 3.

dana_sarcina.jpg

dana rogozz fetita
foto: Alex Gălmeanu

Dar telefonul ei m-a emoționat și mi-a oferit o liniște, un confort suplimentar. Iar că ea au fost mulți alți colegi sau prieteni cu care nu mai vorbisem de mult, care au vrut să se asigure printr-un telefon sau un mesaj pe WhatssApp că sunt ok, însărcinată în această perioadă nefericită pentru toată lumea. M-aș bucura ca după ce citiți aceste rânduri să va întrebați dacă aveți cum să ajutăți pe cineva, dacă puteți face asta. Un vecin, un prieten apropiat sau unul cu care nu ați mai vorbit de ani de zile. Dacă voi sunteți sănătoși, dacă nu sunteți într-o categorie de risc și puteți ieși din casă pentru cumpărăturile voastre, poate luați cu voi o lista – două în plus. Și sunt convinsă că veți găsi și alte metode prin care puteți ajută pe cineva. Totul poate începe cu un telefon", nota actrița pe blogul personal, într-un moment în care abia așteaptă să nască, fiind gravidă în 8 luni.

 

Citește și:

De ce boală suferă Dana Rogoz și cum se manifestă

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»

 

Loading...

Citește și

  • Perioada sărbătorilor de iarnă a venit cu un cadou în plus de la Moșul pentru Dana Rogoz și soțul ei, regizorul Radu Dragomir, care vor deveni în curând părinți pentru a doua oară! Dana a fost cea care a anunțat în mediul online fericita veste, dezvăluind și care va fi sexul bebelușului care le va întregi familia.

  • camera copiilor dana rogoz

    Însărcinată în 30 de săptămâni, Dana Rogoz a pregătit deja camera copiilor, cu un pat spectactaculos, care va putea fi folosit și de fiica ei, atunci când aceasta va mai crește. Actrița a făcut publică o imagine cu dormitorul proaspăt redecorat, din care se vede că tema amenajării este jungla.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1