Cum a trecut Mihai Petre de la arte marțiale la dans: „Așa puteam să cunosc fete”

mihai-petre-elwira.jpg

Mihai Petre este căsătorit din 2008 cu Elwira
Mihai Petre este căsătorit din 2008 cu Elwira
Citeste tot despre: 

Îl cunoaștem cu toții ca fiind un expert al dansului, însă puțini știu că marea pasiune a lui Mihai Petre, în copilărie, era un cu totul alt sport: artele marțiale. Părinții i-au cerut să renunțe la ele și să se apuce de dans. Dacă inițial nu a fost de acord, juratul de la „Românii au talent” (PRO TV) s-a resemnat rapid după ce a descoperit „avantajele”.

„Avem în jur de 11-12 ani când făceam karate și wushu. Eram extrem de pasionat. Dar programul de la școală era foarte încărcat și nu îmi mai permitea să ajung la antrenamente, așa că mama a decis să încerc ceva nou – dansul. Recunosc că inițial nu m-a încântat deloc ideea, dar cu timpul am început să înțeleg de ce e frumos, câtă mișcare făceam, ce faină era muzica, dar și câte fete puteam să cunosc”, recunoaște Mihai Petre (39 de ani), care acum nu știe cum ar fi fost viața lui fără dans. Soția lui, Elwira, lucrează și ea în domeniu, dar să nu vi-i imaginați pe cei doi dansând zilnic prin casă. Mihai a învățat să traseze o graniță între muncă și familie. „Acasă se întâmplă să dansăm doar dacă avem vreo coregrafie de pregătit pentru cineva sau mai dansăm cu fetele când au ele chef. În rest, profităm de timp să stăm unii cu alții, să ne relaxăm, să ne uităm la filme împreună, să ne jucăm”, explică Mihai.

mihai-petre-fetite.jpg

Este topit după fetițele lui
Este topit după fetițele lui

Nu au mai ieșit din casă de pe 11 martie. Au noroc să dețină o curte mică unde pot ieși la aer, improviza jocuri, planta flori. „Această perioadă este una care ne-a pus la încercare, care ne-a arătat că nimic nu este sigur. Eu am redescoperit bucuria de a sta la telefon cu oamenii dragi, de a ne suna mai des și a ne asculta mai mult. Tot spuneam că nu avem timp pentru familie, pentru pasiuni – iată că acum îl avem. În același timp, am și lucrat pentru elevii mei – fac video-uri, editez, montez... Deci voi ieși din perioada de izolare cu multe lucruri noi pentru mine, deoarece am fost nevoit să gândesc diferit antrenamentele, iar cu programele de editare nu aveam experiență”, adaugă Mihai Petre.

Soția lui, Elwira (37 de ani), vine cu idei anti-plictiseală pentru cele două fetițe ale lor, Catinca (6 ani) și Ilinca (1 an și jumătate).

19_martie_2020.jpg

Joaca s-a mutat în curte
Joaca s-a mutat în curte

Plantăm flori în curte. Dacă nu aveți flori, puteți planta grâu sau fasoale, că este la modă.
Am făcut o baltă de noroi afară!!! Da, da, citiți bine, mașina de spălat la noi merge încontinuu, spre disperarea vecinilor.
Facem exerciți fizice în curte sau în casă.
Picnic cu ceai, mini gustări și păpușele, normal.
Am scos afară toate jucăriile uitate prin debara.
Am făcut un cort din pernele și păturile de pe pat.
Am făcut pâine împreună.
Le pun să mă ajute se pregătesc mesele
Punem muzică bună și dansăm prin casă.
Pictăm și facem lecții.
Am răsfoit cărțile vechi din bibliotecă.
Parada Modei - le las pe fete să se îmbrace în hainele mele.
Ne jucăm de-a poșta sau magazinul ( mai țineți minte când ați scris ultima oară o scrisoare?).
Sărim elasticul și coarda.
Facem prăjituri, brioșe și clătite.
Și DA, le las se se uite la filme și la desene.
Suntem ceva mai flexibili cu ora de culcare și ne trezim când vrem.
Batem recorduri: cine stă cel mai mult într-un picior sau cine face liniște cel mai mult timp.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1