Cum s-au pregătit reprezentanții României la Eurovision pentru finala din Kiev

2-3-neata-img_4129-56626.jpg

eurovision, ucraina, Alex Florea, medalion, cruciulite, Ilinca Băcilă, compozitor, Mihai Alexandru
Cei doi fraţi cred în puterea amuletelor. Alex are un medalion din argint, în valoare de 100 de lei, iar Cristi poartă o scoică pe care a dat în jur de 40 de lei

Au muncit pe rupte, şi-au şlefuit vocile cu miere şi cu ghimbir, însă au avut nevoie şi de ajutor divin. În marea finală a Eurovision, de la Kiev (Ucraina), Alex Florea şi Ilinca Băcilă, dar şi Cristian Goaie, fratele solistului, care a făcut parte din backing-vocals, au purtat pe sub hainele de protocol cruciuliţe ori talismane.

Soliştii noştri au trecut cu bine peste semifinala de joi, 11 mai, iar sâmbătă, 13 mai, au fost programaţi să intre în concurs cu numărul 20, din cele 26 de ţări participante. Piesa ”Yodel It”, compusă de Mihai Alexandru, era cotată pe locul 5, la casele de pariuri, veste care i-a încurajat pe artiştii români, Alex Florea (25 de ani) şi Ilinca Băcilă (18 ani).

În speranţa că-şi va spori şansele de reuşită, Alex şi-a cumpărat un medalion aducător de noroc şi de putere, numit ”ciocanul lui Thor”, un talisman puternic. În mitologia nordică, Thor era zeul naturii, al fulgerelor şi al războiului şi purta trei obiecte magice: o centură, mănuşi din fier şi un ciocan numit ”Măcinătorul”. Un astfel de medalion, care de obicei este confecţionat din argint, se vinde, pe site-urile de accesorii, cu aproape 100 de lei.

Dar şi fratele său, Cristian Goaie, pe care l-aţi văzut pe scenă la Eurovision, ca backing-vocals, a apelat la protecţie. El a purtat la gât un medalion în formă de scoică, despre care se spune că ajută în competiţii şi îţi dă forţă de învingător. Preţul unui astfel de medalion, pe Internet, este de 30-40 de lei. Alex a explicat de ce ei au nume de familie diferite: ”Când m-am născut, tata nu a putut să mă recunoască, era în Armată, aşa că am rămas cu numele mamei”.

eom.jpg

romania eurovision
România, locul 7 la Eurovision 2017
Foto: Getty

2-3-neata-img_4120-56526.jpg

eurovision, ucraina, Alex Florea, medalion, cruciulite, Ilinca Băcilă, compozitor, Mihai Alexandru
Ilinca a primit în dar de la mama ei o cruciuliţă din aur, luată din Kiev

 

Înainte de finală, Ilinca a primit în dar, de la mama sa, o cruciuliţă din aur, cumpărată dintr-o mănăstire din Kiev. Femeia s-a rugat pentru reuşita fiicei sale. În plus, Ilinca a pus un bănuţ în faţă unei biserici din centrul oraşului şi şi-a pus o dorinţă. Dar şi Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României, a aprins lumânări şi s-a rugat în lăcaşurile de cult din Ucraina. Cât îl priveşte pe compozitorul piesei ”Yodel It”, Mihai Alexandru, acesta a plecat din România cu trei cruciuliţe, unele din lemn, altele din argint.  

2-3-neata-img_4082-8915.jpg

eurovision, ucraina, Alex Florea, medalion, cruciulite, Ilinca Băcilă, compozitor, Mihai Alexandru
Compozitorul Mihai Alexandru şi-a cumpărat mai multe cruciuliţe din Bucureşti
Loading...

Citește și