Cum rezistă mămicile celebre în carantină: „Suntem la mâna copiilor!”

andreea-mantea.jpg

Andreea Mantea face sport cu fiul ei
Andreea Mantea face sport cu fiul ei
Citeste tot despre: 

Se spune că cea mai frumoasă jucărie a unui copil e chiar părintele său. Dacă îi au alături pe mama și pe tata, cei mici sunt fericiți. Iată că în perioada aceasta îi au pe săturate, 24 de ore din 24. Copiii vedetelor profită și ei de situație și par să nu se plictisească deloc în case. Andreea Mantea face sport alături de fiul ei, Vladimir Drăghia e coafat și machiat de fetița lui, Zora, Dana Rogoz trebuie să se joace non-stop, iar Anca Serea, surprinzător, se bucură de liniște.

Niciodată nu au stat atât de mult timp împreună, în case. Și, cum cei mici au în permanență nevoie să facă ceva, toată atenția lor e îndreptată asupra părinților. Cu ei ar vrea să se joace, să citească, să facă teme. E frumos, dar și greu în același timp. Izolarea poate pune la grea încercare atât răbdarea părinților, cât și pe cea a copiilor. „Situația e departe de a fi ideală, dar, sincer, pentru un adult mi se pare greu să spui că te-ai plictisit în casă. Mai ales pentru mămici, care sunt tot timpul în priză. Câte nu sunt de făcut într-o casă! Cel mai greu este în aceste zile pentru copilași, care poate nu înțeleg de ce nu au voie să iasă afară din casă, să se joace în parc, să meargă la bunici. Pentru ei trebuie să fim puternici, să rămânem calmi și să nu ne simtă neliniștiți. Au nevoie de noi mai mult ca oricând să intrăm în jocul lor, să le citim povești, să stăm cu ei, să îi ascultăm, să le răspundem la cele 827.637 de întrebări pe care le au pe zi și să îi iubim mult de tot”, a declarat Andreea Bănică.

andreea-banica.jpg

Andreea Bănică și fiul ei, Noah
Andreea Bănică și fiul ei, Noah

Dana Rogoz recunoaște că fiul lor, David, s-au juca non-stop cu ei. „Dacă ar fi după el, nu ne-ar da o pauză nici de 5 minute pe zi. Ne-ar propune mereu o activitate nouă, un joc de societate, un fotbal pe terasă, o poveste de citit, ceva de construit... orice, dar joacă să fie. E greu să îi faci față. Dar acum, la finalul zilei, realizez că cele mai mișto momente sunt de cele mai multe ori cele propuse de el, cele în care el ne cheamă la joacă. Ce bine că îmi petrec aceste zile de carantină cu ei doi”, a mărturisit actrița, care e însărcinată în 31 de săptămâni cu al doilea copil.

6._2col_dana_rogoz.jpg

Familia Danei Rogoz se va mări în curând
Familia Danei Rogoz se va mări în curând

Vladimir Drăghia e supus la „grele încercări”. Fiica lui, Zora, l-a luat în primire și își exersează pe el talentele de make-up artist sau de hair stilist. Drăghia stă cuminte să i se pună moațe, să fie machiat, smotocit și tot el, la comandă, face tot felul de bunătăți în bucătărie. „Nu-mi iese mereu schema cu clătita răsucită în aer, dar toți membrii familiei mele recunosc că nu au mâncat clatite mai bune decât cele făcute de mine. În plus, eu o mai și distrez pe Zora cu acrobatiile mele”, se mândrește el.

2._1col_vladimir_draghia.jpg

Vladimir Drăghia e la dispoziția fetiței lui, Zora
Vladimir Drăghia e la dispoziția fetiței lui, Zora

Andreea Mantea a vrut să facă puțin sport singură, în altă cameră, dar nu a avut nicio șansă. „A zis că vrea și David. Așa că facem împreună”, a scris ea în dreptul unei poze în care apare făcând aerobic în sufragerie, cu fiul ei.

Dacă e greu cu unul sau cu doi copii, imaginați-vă cum se descurcă Anca Serea cu 6! Ei bine, aflați că are parte de mai multă liniște decât ați crede. „Avantajul nostru e chiar acesta că suntem mulți și nu ne plictisim. Copiii sunt cuminți și educați, au înțeles când le-am explicat situația. Fiecare are activități, teme, mă mai ajută unul la dat cu aspiratorul, altul la plantat flori în curte sau la gătit... Nu-i oblig, e o atmosferă absolut normală. La masă e mai complicat că fiecare vrea altceva și nu mâncăm toți în același timp”, ne-a spus Anca Serea care, de când mama ei nu mai locuiește cu ei, trebuie să țină singură toată gospodăria, cu gătit, spălat, călcat și făcut curățenie. Noroc că are multe ajutoare.

4._2col_anca_serea.jpg

În casa Ancăi Serea, fiecare copil știe ce are de făcut
În casa Ancăi Serea, fiecare copil știe ce are de făcut

Prezentatoarea știrlor PRO TV, Lavinia Petrea, e de săptămâna trecută în izolare la domiciliu. „M-am trezit fericită că pot să stau fix așa, cu ei pe capul meu, cu ei care cer în același timp ceva de la mine. Cu momente perfecte, cu momente de crize și fițe, cu joacă, cu lacrimi, cu hârjoneală, cu de toate. Acasă mă simt în siguranță. Cu ei sănătoși lângă mine mă simt cea mai puternică”, a scris Lavinia pe pagina sa de socializare.

5._2col_lavinia_petrea.jpg

Lavinia Petrea se bucură să aibă copiii pe cap
Lavinia Petrea se bucură să aibă copiii pe cap

Sfatul psihologului: Cum le explici copiilor situația generată de pandemie

Izolarea este grea atât pentru adulți, cât și pentru copii. Naște frustrare, încordare, lipsă de răbdare și îngrijorare. Celor mici le e greu să înțeleagă de ce nu mai pot ieși în parc, de ce nu-și mai pot vedea bunicii și, cumva, simt și ei tensiunea. Mihaela Vintilă, psiholog în cadrul clinicii Albion, vă recomandă să le explicați copiilor că afară circulă un microb, că aerul nu mai e la fel de curat și, pentru a nu ne îmbolnăvi, trebuie să stăm cu toții în casă. Aici, găsiți-le preocupări, jucați-vă împreună, iar când aveți de lucru pentru serviciu, nu-i abandonați pe copii în fața ecranelor, ci dați-le sarcini impuse (teme de școală sau ordine în camera lor). „Păstrați-vă ritualul și obiceiurile bune, cu ore fixe de culcare, de trezire, de masă. De asemenea, nu vă certați în fața lor și nu-i lăsați să asculte prea multe știri negative”, recomandă psihologul.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1