Cum îşi alină singurătatea Mitică Popescu, după moartea soţiei sale

mare786897.jpg

Mitică Popescu, la o șuetă cu amicii săi
fotografii: Mihai Ionescu

Este unul dintre cei mai iubiţi artişti şi nu lasă anii să-l îngenuncheze. Pentru a-şi alina singurătatea, Mitică Popescu semnează condica la un birt din Floreasca, unde dezbate cu prietenii săi subiecte din fotbal, dar şi din politică. Imaginile realizate de fotoreporterii “Click!” îl surprind pe faimosul actor într-un moment de relaxare.

”Cea mai mare realizare a mea este că trăiesc”, spunea acum şase ani, în stilul său inconfundabil, Mitică Popescu, după ce suferise o fractură la umăr. A stat pironit la pat luni bune, dar a revenit mai vioi ca niciodată. Actorul şi-a reluat activitatea artistică şi, bineînţeles, a revenit la obiceiul de a-şi da întâlnire, aproape zi de zi, cu camarazii săi din cartier. 

De când a rămas văduv, actorul care a făcut roluri memorabile în pelicule ca “Glissando” sau “Moromeţii” a ales taifasurile la birtul înghesuit din zona în care locuieşte, pentru a-şi alunga singurătatea. 

fumat32.jpg

Artistul trage cu patimă din țigară

Fotoreporterii “Click!” l-au surprins pe prezentatorul emisiunii ”D-ale lui Mitică”, de pe TVR 2, în timp ce savura o cafea şi o pipă pe terasa din Floreasca, alături de prietenii săi. După aproape 50 de ani de muncă, actorul are o pensie mică, dar nu pare afectat. Cu o jachetă gri şi cu o cămaşă albă, actorul în vârstă de 80 de ani a petrecut trei ore la cârciumă în cea mai răcoroasă zi din iulie şi a dezbătut aprins diverse subiecte, în special din fotbal şi din politică. Imaginile parcă au reînviat celebra scenă ”Poiana lui Iocan” din romanul ”Moromeţii”, al lui Marin Preda, în care ţăranii se adunau în “miniparlamentul” sătesc pentru a dezbate ultimele noutăţi. 

Client fidel al terasei din cochetul cartier bucureştean, Mitică Popescu este un personaj îndrăgit şi respectat, după cum dezvăluie atât barmaniţa, cât şi clienţii localului. ”Cu nea Mitică suntem prieteni de familie. Vine aproape zilnic aici. Dacă vreţi să-l vedeţi sau să-i cereţi un autograf, puteţi trece pe aici”, zâmbeşte doamna care-i aduce la masă ţapul de bere şi o pipă. Unul dintre partenerii de taclale ţine să sublinieze că actorul înveseleşte atmosfera şi că-i face să uite de necazuri. ”E un tip haios, îl cunosc de mult pe Mitică. Pur şi simplu, e sărbătoare când ne vedem”, povesteşte bărbatul. 

“Aici vin de mulţi ani şi mănânc adesea”, spune actorul pentru “Click!”. Mitică Popescu nu şi-a luat încă vacanţă, întrucât filmările pentru emisiunea de la TVR 2 îl ţin ocupat. “Nu prea sunt fotogenic”,  a adăugat maestrul, după ce a aflat că va apărea în ziar.

A fost căsătorit 21 de ani cu Leopoldina Bălănuță

leopoldina-balanuta_2877.jpg

Leopoldina Bălănuță, soția actorului, s-a stins în 1998

Mitică Popescu și-a cunoscut viitoarea soție, celebra actriță Leopoldina Bălănuță, în 1973, când a fost transferat de la Teatrul din Piatra Neamț la Teatrul Mic din București. Avea 37 de ani, iar ea, 39. După un an, cei doi au devenit iubiți, iar, în 2 iunie 1977, s-au căsătorit civil. În același an, de Revelion, au mers acasă la părinții Leopoldinei, unde tatăl actriței, preot fiind, i-a cununat religios.

mormant7687.jpg

Foto: wowbiz.ro

În 14 octombrie 1998, după ce au urmărit meciul de fotbal Ungaria-România, Leopoldina i-a mărturisit actorului, atunci în vârstă de 67 de ani: „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea”, astfel încât ea să fie cea care urma să jelească. La scurt timp, actrița a început să aibă dureri mari de stomac, iar, la miezul nopții, Mitică Popescu o ducea la spital. A fost operată în acea noapte, însă, dimineața actrița s-a stins. Cei doi n-au avut copii, întrucât Leopoldina n-a putut să rămână însărcinată. Actrița își doarme somnul de veci la cimitirul Bellu. Deși Mitică Popescu nu prea e văzut mergând la cimitir, mormântul actriței este mereu foarte îngrijit.

Loading...