Cum a interzis-o Elena Ceauşescu pe Irina Loghin din gelozie

irina_loghin.jpg

irina loghin elena ceausescu
Interpreta a avut de suferit pe timpul comunismului
Foto: Arhiva personală

Înainte de revoluţie, cântăreţele de muzică populară trăiau cu frică. Le era interzis să se machieze, iar Elena Ceauşescu o ura cel mai mult pe Irina Loghin (76 de ani).

Înainte de 1989, artiştilor le era teamă de recepţiile date pentru dictatorul Nicoale Ceauşescu,  după cum îşi aminteşte Elena Merişoreanu (60 de ani), potrivit ziaruluiring.ro.

„Eram cu Maria Dragomiroiu şi cu Ştefania Rareş la vila de la Neptun şi cântam «A ruginit frunza din vii». Ceauşescu ne-a cerut «Radu mamii, Radule». De emoţie, fiecare a cântat altă strofă. El a râs şi ne-a făcut semn să ne oprim... Am albit în cap de frică. Generalul Olteanu, de la Cultură, ne-a calmat: «Staţi liniştite, fetelor, că tovarăşul Ceauşescu şi-a dat seama că ştiţi cântecul şi că v-aţi încurcat pentru că v-a luat prea repede!». El ştia textele cap-coadă”, a mărturisit artista.

elena_ceausescu.jpg

elena ceausescu
Elena Ceauşescu era invidioasă pe femeile frumoase şi de succes, spun cei care au cunoscut-o
Foto: arhiva Click!

Pe vremea comunismului, se pare că dintre interpretele de folcor cel mai mult de suferit a avut Irina Loghin, deoarece Elena Ceauşescu era geloasă pe ea: „După un concert la Neptun, Irina primise braţe întregi de flori şi lumea era grămadă pe ea. Ceauşeasca a trecut cu maşina şi a văzut îmbulzeala, iar şoferul i-a spus că e cântăreaţa Irina Loghin. «Să nu mai cânte!», a spus. Şi n-a mai cântat, Irina a fost interzisă mult timp. Nouă, celorlalte artiste, ne impunea să nu fim fardate deloc la recepţii, să purtăm batic pe cap, să nu avem unghiile făcute, să fim cât mai... urâte. Mie mi-a spus să-mi dau jos pălăria de paie, că cică era prea de cucoană”.

Elena Merişoreanu îşi dă toată pensia pe farduri

elena_merisoreanu.jpg

elena merisoreanu pensie farduri
Artista are o pensie destul de bună
Foto: Arhiva personală

 

Acum, cântăreaţa o duce bine. Elena Merişpreanu este la fel de elegantă şi de cochetă ca în tinereţe. Elena Merişoreanu (66 de ani) se poate lăuda cu 50 de ani de carieră în acest domeniu. Cântăreaţa îşi dă toată pensie pe servicii de înfrumuseţare. Pentru restul cheltuielilor, Elena Merişoreanu câştigă din spectacole şi diverse colaborări.

Elena nu mai cântă la nunţi şi la botezuri: „Nu mă mai duc să susţin câte două-trei programe pe seară, că nu mai pot, nu mai am vârsta. Nu mă dau banii afară din casă, dar am tot ce-mi trebuie. Primesc o pensie bună de 2.000 de lei, bani care îmi ajung să mă duc la coafor, să-mi cumpăr farduri şi... atât”.

 

Loading...

Citește și