Cum e să fii fratele uneia dintre cele mai sexy românce

monica-barladeanu-18.jpg

monica birladeanu
Monica Bîrlădeanu este considerată una dintre cele mai sexy românce
foto: arhivă personală

Fosta prezentatoare TV, în prezent actriţă şi femeie de afaceri, Monica Bîrlădeanu și-a făcut, de câțiva ani, un nume în industria filmului. Însă puţini ştiu că moldoveanca de 38 de ani are doi fraţi, iar unul dintre ei, Petru Bîrlădeanu, îi calcă pe urme în lumea artistică, fiind producător muzical.

Click! a stat de vorbă cu Petru Bîrlădeanu şi a aflat mai multe amănunte despre el, dar şi despre relaţia pe care o are cu sora lui, mult mai celebra Monica Bîrlădeanu.

petru monica birladeanuZoom
Petru și Monica Bîrlădeanu, doi frați care au mare încredere unul în celălalt
foto: arhivă personală
 • Click! E pură coincidenţă de nume sau te înrudeşti cu Monica Bîrlădeanu?

Petru Bîrlădeanu: Nicio coincidenţă. Monica este sora mea cam din toamna lui ’85.

 • Câţi fraţi sunteţi?

Suntem trei fraţi. Marian, cel mai mare dintre noi, este pompier în Iaşi.

 • Cum a fost ca soră Monica? Te gândeai că va deveni actriţă?

Ca soră nu am ce să-i reproşez. Nu cred că există o soră mai bună decât ea pe Pământ! Nu mi-a trecut niciodată prin minte că ar avea stofă de actriţă. Dar se pare că ştie cel mai bine ce e mai bun pentru ea.

 • Îţi aminteşti o păţanie comună din copilărie?

Nu-mi aduc aminte ce vârstă aveam (nici eu şi nici ea), dar eram amândoi internaţi în Spitalul pentru Elevi şi Studenţi din Iaşi, eu cu veşnica mea bronşită, ea cu amigdalită. Aveam saloane separate pentru băieţi şi pentru fete şi făceam injecţii din 6 în 6 ore. Eu sunt alergic la penicilină, ea nu. La ora injecţiei, pe foaia doamnei asistente/doctor, cumva eu apăream că trebuie să fac injecţie. Fiind mai mic, am protestat în gol, doamnei nepăsându-i de ce ziceam eu, ci de ce scria pe foaia ei. Drept urmare, jos pantalonii şi încasat o injecţie de penicilină fix sub privirile Monicăi, care abia fusese trezită de colegele ei de salon. Urmarea: o ceartă ca la carte trasă doamnei asistente/doctor de Monica, iar eu trecut pe foarte mult calciu şi pastile anti-alergie.

 • Cât de mult petreci acum cu Monica?

Cât de mult timp putem amândoi. N-aş şti să-ţi spun exact în ore sau zile. Suntem destul de ocupaţi, dar tot găsim timp să ne vedem.

 • Am aflat că faci muzică. De unde această pasiune?

Mă ocup cu vibraţiile aerului din diferite frecvenţe propulsate de atingerile ciocănelelor pe corzile pianului, sau în cazul meu propulsate de laptop. Pe scurt, compun muzică şi sunt inginer de sunet cu diplomă.

Pasiunea pentru muzică a venit, culmea, de la fratele meu, Marian. El mi-a adus prima oară acasă un computer, el mi-a arătat prima oară cum se face muzică pe computer şi tot el mi-a şters primele melodii pentru că îi ocupau prea mult spaţiu în computer. Deci, aş putea zice că el m-a impulsionat.

 • Cu cine ai colaborat muzical până acum? Cu cine vei mai lucra?

Am un C.V. destul de ciudat. În ordinea numerelor de pe tricou avem: Ada (Alexandra Bădoi), Anna Lesko, Angelika Vee, Misha (soţia lui Connect-R), Sonny Flame, Mircea Ivan , Trupa Personal din Cluj (am colaborat şi separat cu cei doi membri, Kido şi Rabie cu care am scos şi clipuri), Alessia, iar mai nou cu fratii mei Vapor, Fane şi Blondu’ formăm trupa OBC. Anul acesta am reluat o colaborare mai veche cu Doddy, i-am mixat şi masterizat albumul şi vă pregătim în continuare multe piese tari.

 • Te-a a jutat în vreun fel faptul ca eşti fratele Monicai Bîrlădeanu?

Nu. În muzică nu interesează pe nimeni cine eşti, dacă eşti slab pregătit.

 • Muzica ta a ajuns mai departe de România?

Da. O mare realizare este piesa “Oh, oh!”, o piesă compusă cu Angelika Vee şi cântata de Jeremy Amelin (Megastar-ul din Franţa). Am colaborat şi cu alţi artişti internaţionali, dar doar pentru remix-uri. Cea mai mare “ieşire” a mea pe piaţa internaţională până acum e filmul “Francesca” din 2009 (regizat de Bobby Păunescu), pe a cărei coloană sonoră apar cu două piese.

petru birladeanuZoom
Petru Bîrlădeanu este un producător muzical talentat
foto: arhivă personală
 • Cu cine ţi-ai dori să mai lucrezi?

Dacă mă întrebai acum 10 ani, ţi-aş fi zis că Justin Timberlake. Dacă mă întrebai acum 5 ani, ţi-aş fi zis că Michael Buble. Acum îmi doresc doar să compun. Nu mă interesează pentru cine. Să fie un cântăreţ bun şi un artist şi mai bun.

 • Sora ta ţi-a ascultat piesele? Ce părere are? Dar tu i-ai văzut filmele? I-ai spus părerea ta?

Mereu îi trimit piese de-ale mele, dar doar când sunt terminate. Ea e de obicei prima persoană care ascultă piesele mele şi singura în care am încredere totală că îmi va spune verde în faţă. Eu i-am văzut toate filmele, pe unele chiar de 2-3 ori. Şi de fiecare dată când are un casting şi are nevoie de partener, pe mine mă sună.

loading...

Citește și

 • monica birladeanu renert gad

  În showbiz-ul autohton se prefigurează un nou cuplu? Este vorba despre una dintre cele mai frumoase românce, Monica Bîrlădeanu, și unul dintre cei mai cunoscuți și căutați experți în estetică, doctorul Renert Gad. Dacă am fi să ne luăm după imaginile publicate recent pe rețelele sociale, între cei doi ar putea fi vorba despre mai mult decât de o colaborare pe plan profesional.

 • monica birladeanu

  Monica Bîrlădeanu (38 de ani) este scumpă la vedere, dar atunci când iese din casă nu trece neobservată! Actriţa, care a făcut furori la Hollywood, apare rar la evenimente mondene, dar reuşeşte să-i strângă pe toţi în jurul ei. Recent, focasa şatenă a dezvăluit cum arăta pe vremea când abia terminase liceul la Iaşi.