Cum arăta Vasile Muraru în tinerețe și ce poreclă haioasă avea

vasile-muraru.jpg

vasile muraru
Vasile Muraru
foto: Click!

Încă din adolescență, simpaticul Vasile Muraru aducea zâmbete pe fețele tuturor. Îl ajută, într-adevăr, fizicul, nasul proeminent fiind un au în meseria aceasta, dar succesul e datorat talentului uriaș. Dar cine își mai aduce aminte cum arăta în adolescență maestrul Vasile Muraru? Pe atunci era slăbuț, iar colegii îl „alintau” într-un anumit fel!

Pe Vasile Muraru îl știu totți consumatorii de umor de televiziune și de teatru. Actorul, în vârstă de 62 de ani, originar din satul Doina, județul Neamț, cu un tată șef de fermă și mama bucătăreasă la creșă, a venit la București să urmeze Facultatea de Actorie, deși ai lui îl pregăteau pentru Agricultură. Nu a luat din prima la Teatru, ci din a doua încercare, iar profesorii i-au remarcat imediat talentul. Un tânăr venit de la țară, care ajuns prima dată la oraș și care dădea „Bună ziua!” la toată lumea, a ajuns unul dintre cei mai de seamă și mai respectați artiști de comedie. Talentul, dar și fizionomia lui, l-au ajutat. Particularitatea feței, și anume nasul mai pronunțat, i-au adus porecla „Nasotea”, dar și succes, după cum însuși actorul spune. Atât pe scenă, cât și în afara ei.

vasile-muraru-captura-video-revelion-1984_2.jpg

vasile muraru
Vasile Muraru, în 1984, alături de Dem Rădulescu
foto: TVR

Vasile Muraru a vrut să se opereze la nas

„Da, când apar, atrag zâmbetele sau le provoc. Cu asta m-a înzestrat Dumnezeu, pentru că restul, câte or fi ele, nu le putem enumera”, spunea Vasile Muraru pentru revista „Taifasuri”. „Aveam un pic de complexe cu fetele, eram și sunt timid. Și acum roșesc dacă vine o femeie la mine. Eram complexat din cauza nasului, voiam să mă operez. Una peste alta însă, nasul meu a fost și un avantaj”, dezvăluia actorul pe vremuri în emisiunea lui Cătălin Măruță.

14-3-col-vasile-si-sotia.jpg

Vasile şi Marinela s-au căsătorit în 1979. S-au cunoscut în anii studenţiei, iar ea s-a ataşat de el după ce Vasile a ajutat-o să se mute, cu chirie, în Bucureşti

În ciuda timidității, Vasile Murar s-a însurat în anul trei de facultate cu o femeie superbă, care îi este alături și acum, și cu care are doi copii, o fată și un băiat. Dar iată cum arăta Vasile Muraru în tinerețe. În sceneta „Doi Vulpoi”, filmată pentru Revelionul din 1984, adică acum 35 de ani, actorul apare alături de regretatul Dem Rădulescu și de Marian Hadac. Vasile Muraru avea atunci 30 de kilograme în minus, însă aceeași voce inconfundabilă și alura șarmantă.

vasile-muraru-captura-video-revelion-1984_1.jpg

vasile muraru
Vasile Muraru avea 28 de ani în această fotografie

Loading...

Citește și

  • Marele comediant Vasile Muraru, care timp de 25 de ani a făcut un cuplu de pomină cu Nae Lăzărescu, este un familist convins, dar şi un gospodar desăvârşit. În grădina casei sale au înflorit ghioceii, spre bucuria soţiei, Marinela, mare iubitoare de flori.

  • Vasile Muraru, Nae Lazarescu, aniversare, comemorare, cuplu comic

    Unul dintre cei mai iubiți actori de umor a împlinit, ieri, 14 noiembrie, vârsta de 61 de ani. Vasile Muraru, maestrul de la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, a fost fericit să primească atâtea felicitări, însă totodată și trist, pentru că s-au scurs patru ani de când prietenul Nae Lăzărescu l-a ”părăsit”, pentru o altă scenă.