Cum arată prima soţie a lui Florin Piersic, la 56 de ani de la nuntă

piercis678786786768.jpg

Florin Piersic (80 de ani) a fost recompensat luni seara cu Premiul Gopo pentru întreaga carieră. Viața lui poate fi chiar scenariu de film
Fotografii: Dorin Constanda

Florin Piersic (80 de ani) este Omul recordurilor. A jucat în 55 de filme şi în peste 50 de piese de teatru, performanţă pentru care, de altfel, a şi fost premiat luni, la Gala Gopo. Şarmantul actor a iubit cu patimă zeci de femei şi s-a căsătorit de trei ori, însă doar una dintre marile iubiri a venit la Teatrul Naţional.

Actorul a fost în centrul atenţiei la marele eveniment desfăşurat la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde s-au reunit toate generaţiile de actori. A purtat, ca în zi de sărbătoare, cel mai elegant şi mai scump costum negru şi era vizibil emoţionat. A schimbat recent prefixul, dar Florin Piersic, unul dintre cei mai frumoşi actori ai cinematografiei româneşti, a reuşit cu brio să fenteze trecerea anilor. Nu face nimic deosebit. Nu ţine diete şi nu prea trece pe la sala de sport. Prezenţa, aproape zilnică, în piesele de teatru, îl menţine în formă.  În jurul orelor 22.00, maestrul a urcat pe scenă şi a început să povestească despre trecut şi despre prezent. S-a pierdut, ca de obicei, în amănunte. Spectatorii erau însă în delir.

Zoom
Tatiana Iekel (83 de ani) a fost în sală la decernarea premiilor

În sală, ascunsă printre spectatori, cineva îi savura fiecare cuvânt. Nu mulţi au recunoscut-o pe Tatiana Iekel (83 de ani), fostă actriţă a Teatrului Mic, dar şi mama lui Florin Piersic Jr. primul moştenitor al actorului. Florin Piersic a salutat-o, ca un vechi curtezan. Ştia că ea se află în sală, semn că au rămas prieteni. Femeia, îmbrăcată în negru, şi cu un şirag de mărgele roşii la gât, a zâmbit discret, a aplaudat şi s-a uitat cu mândrie la bărbatul pe care, cândva, l-a idolatrizat.

„Este o doamnă elegantă care mai primeşte câte un rol, rotunjindu-şi astfel pensia. Ţine legătura atât cu fiul, cât şi cu fostul ei soţ, Florin Piersic, şi nu se plânge de pensia pe care o are, din mândrie”, ne-au mărturisit surse din preajma acesteia.

Dacă e să dăm timpul înapoi, vă spunem că Tatiana Iekel e prima femeie care a reuşit să-l convingă pe Mărgelatu să ajungă la altar, în 1960. Dar tot ea a fost şi cea care şi-a dorit divorţul, după o căsnicie cu năbădăi, de 14 ani. Actriţa a susţinut adesea că Florin n-a fost bărbatul unei singure femei, îndrăgostindu-se de toate colegele de breaslă, alături de care a jucat. De la show au lipsit cea de-a doua lui soţie, Anna Széles, stabilită în Ungaria, şi actuala, Anna Piersic, care locuieşte la Cluj.

Trei neveste, doi copii și multe iubiri

Florin Piersic a avut o viață personală ”agitată”. Prima femeie pe care a dus-o la altar a fost actriţa Tatiana Iekel. Povestea lor a debutat la Paris, în anul 1958, iar după doi ani de amor pasional şi-au unit destinele. Căsnicia nu a durat decât până în anul 1974, iar din relaţia lor s-a născut Florin Piersic Jr. “Era un crai veşnic curtat. Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui, încât i-am spus că e mai bine să ne despărţim”, a povestit, la un moment dat, Tatiana Iekel despre Florin Piersic. Viaţa i-a scos-o apoi în cale pe superba actriţă de origine maghiară Anna Széles, de care Florin s-a îndrăgostit în autobuz. În 1975 s-au căsătorit, iar în 1976 a venit pe lume fiul lor, Daniel. Pasiunea se stinge de tot în 1985, când Piersic şi Széles divorţează, actriţa mutându-se cu copilul în Ungaria. 

În 1993, Florin Piersic s-a căsătorit cu o contabilă, Anna Torok, pe care a cunoscut-o în 1986, într-un avion. Sunt împreună şi astăzi.

loading...

Citește și

 • oana pellea florin piersic

  Florin Piersic a fost premiat luni, 28 martie, în cadrul Galei Gopo, cu Premiul pentru Întreaga Carieră. Așa cum și-a obișnuit publicul, iubitul actor nu s-a mulțumit să spună doar câteva cuvinte și, cunoscut pentru debitul verbal, a părut că vrea să stea pe scenă ore întregi. Un moment amuzant care i-a avut ca protagoniști pe Oana Pellea și Florin Piersic a făcut deliciul celor prezenți la Teatrul Național București.

 • florin piersic

  Gala cinematografiei românești are loc în acest an în seara de 28 martie, la Teatrul Național din București. Premiile Gopo sunt corespondentul românesc al premiilor Oscar. Gala este prezentată de actorul Alexandru Bogdan și este transmisă în direct, de la ora 19:00, la TVR 2 și TVR HD. Florin Piersic este actorul care primește unul dintre cele mai importante trofee ale serii, Premiul pentru Întreaga Carieră.

 • premiile gopo

  Luni, 28 martie, la Teatrul Național București, a avut loc a zecea ediție a Premiilor Gopo, echivalentul autohton al Premiilor Oscar. Cei mai apreciați actori, regizori și producători au fost celebrați într-un eveniment prezentat de Alex Bogdan, cunoscut publicului pentru rolurile comice din show-ul televizat "Mondenii".

 • ”O vecină de coşmar”, aşa a devenit pentru celebrul artist Florin Piersic femeia cu care împarte vila din Cluj-Napoca. După ce ani de zile s-a judecat cu aceasta pentru pivniţa casei, actorul are din nou neînţelegeri cu aceasta şi a ”invitat-o” zilele trecute la tribunal.

 • Cel mai îndrăgit actor al românilor n-avea cum să scape neurmărit de Securitate. În plină Epocă de Aur, Florin Piersic a fost luat în vizor de „băieţii cu ochi albaştri”, după ce, la vamă, în bagajele unei nemţoaice s-au găsit câteva foi dintr-o revistă editată la New York. Publicaţia ar fi urmat să ajungă la marele actor.

 • florin piersic 80 de ani

  Miercuri, 27 ianuarie, Florin Piersic a împlinit veritabila vârstă de 80 de ani. Artistul a avut parte de o surpriză plăcută, marți (26 ianuarie). Și-a petrecut seara cu fanii la Cluj-Napoca, chiar la cinematograful care îi poartă numele. Îndrăgitul actor a făcut fotografii alături de admiratori, a râs cu ei, a glumit și a stat la povești.