Cui i-a dedicat Cezar Ouatu melodia „Nessun dorma“ de la X Factor Marea Britanie

cezar_ouatu_x_factor.png

cezar ouatu pe scena x factor din marea britanie
Cezar Ouatu, pe scena X Factor din Marea Britanie
Captură Youtube
Citeste tot despre: 

Cezar Ouatu i-a lăsat cu gura căscată pe jurații X Factor din Marea Britanie atunci când a interpretat melodia „Nessun Dorma”. Românul, în vârstă de 38 de ani, a interpretat arii de operă în întreaga Europă, fiind partener de scenă inclusiv cu Andrea Bocelli.

Cezar Ouatu nu este străin de marile competiții muzicale din Europa, el fiind reprezentantul României de la ediția Eurovision din 2013, care a avut loc la Malmo, Suedia. De data aceasta, el și-a încercat norocul la X Factor din Marea Britanie, iar juriul a fost realmente impresionat. 

„Îmi este imposibil să înțeleg ce reușești să faci cu vocea ta. Este absolut incredibil”, i-a spus Louis Tomlinson. Simon Cowell a adăugat: „Cezar, proiectul tău, pentru noi, este foarte special. Emiți o energie uriașă!”

Prezent la Sinteza Zilei, Ouatu a dezvăluit că o parte din momentul său a fost tăiat la montaj, mai exact cel în care i-a dedicat interpretarea ariei „Nessun dorma“ tatălui său, celebrul flautist Florin Ouatu. 

„Locuiesc în Italia şi în România. Casa mea este peste tot unde cânt, dar sunt foarte legat de România, de oraşul Ploieşti, unde am crescut. Sunt foarte legat de tradiţiile ploieştene, de Nichita Stănescu, de Ion Luca Caragiale, de Paul Constantinescu. Este un oraş industrial şi cultural şi vreau să-l aduc din ce în ce mai sus, pentru că eu am fost un copil al Filarmonicii. La şase ani alergam pe holurile Filarmonicii, pentru simplul fapt că tatăl meu era flautist acolo şi am crescut în acest spirit muzical de mic. Eu sunt şi pianist, m-am specializat în jazz şi la vârsta de 20 de ani am descoperit vocea întâmplător, dintr-o glumă, imitând colegele mele de la canto care cântau diferite arii. Din imitaţie, de zece ani, a devenit o meserie care, îi mulţumesc lui Dumnezeu, este superbă“, declara Cezar Ouatu în 2013, pentru Adevărul. 

Loading...

Citește și