Cozmin Gușă l-a „executat” pe Rareș Bogdan, de la Realitatea, prin sms: „Poate se aştepta doar un moment, cine ştie?”

rares_bogdan.jpg

rares bogdan udmr
Rareș Bogdan, acuzat că a făcut declarații xenofobe
Foto: Facebook

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere", difuzată de Realitatea TV, a fost suspendat miercuri şi joi de pe post, după ce cu o seară în urmă i-a cerut demisia directorului Realitatea TV, Edward Pastia. El şi-a motivat solicitarea prin faptul că Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu, invitaţi periodic în cadrul programului, au fost interzişi în emisiune. Jurnalistul spune că dacă nu i se va permite accesul în platou, va considera că televiziunea s-a despărţit de el şi de echipa sa.

"Nu am dorit şi nu doresc să plec de la Realitatea TV. Nu am discutat cu nicio altă televiziune, pentru că am considerat şi consider că fac parte din echipa Realitatea TV. Timp de şase ani şi jumătate am avut libertate editorială şi de acţiune în Realitatea TV. Consider, însă, cu tot respectul pentru colegii mei din conducerea editorială şi acţionarii postului Realitatea TV, că nu poţi opri un om care a fost invitat cinci ani la Realitatea TV să intre în studioul de televiziune, alături de alţi invitaţi, exact cu un minut înainte de începerea emisiunii, când scaunul său era pregătit şi omul era gata de a combate. La ora 17.00 şi 17 minute a fost trimis în reţeaua internă Realitatea TV un email cu toată garnitura de invitaţi de la “Jocuri de Putere”. Adică cu patru ore înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat", a scris pe Facebook realizatorul.

El spune că a schimbat mesaje cu Cozmin Guşă, care i-a comunicat că astăzi şi mâine (miercuri şi joi, n.r) nu va intra pe post. 

"I-am cerut respectuos să se gândească de două ori, pentru că acest lucru va aduce deservicii postului de televiziune şi va fi un afront la adresa telespectatorilor şi ascultătorilor săi. Plus un afront direct la adresa mea, care am contribuit masiv, alături de invitaţii mei şi echipa Jocuri de Putere, ca Realitatea TV şi mai ales emisiunea-fanion de la ora 21.00 să ajungă în topul talk-show-urilor din România", a explicat Bogdan.

Jurnalistul afirmă că în cazul în care "nu mi se permite accesul pe post la ora 21.00 voi considera că Realitatea TV a decis despărţirea de mine şi echipa mea".

rares-bogdan-si-oreste-teodorescu

Foto
Rareş Bogdan a solicitat ca Oreste să se întoarcă în cadrul Realitatea TV, în caz contrar susţine că va demisiona
Foto:Arhivă personală

El a făcut şi precizarea că numele emisiunii "Jocuri de putere" nu aparţine Realităţii TV. 

"Le atrag atenţia să nu folosească acest brand fără consimţământul meu. Eu încă sper că bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun şi îmi vor permite să realizez emisiunea la acest post, cu invitaţii pe care îi consider eu relevanţi şi care sunt iubiţi de publicul "Jocuri de Putere", a subliniat omul de televiziune. 

Rareş Bogdan a precizat că nu a discutat cu nicio altă televiziune şi că nu va ataca postul la care a lucrat atâţia ani, nu va intra în polemică cu nimeni. 

"Am multe informaţii, sunt multe suspiciuni, se fac multe scenarii. Poate se aştepta doar un moment, cine ştie? Lumea e dură, viaţa şi mai dură şi uneori nu mai contează nimic. Nu voi intra în polemică cu nimeni care încearcă să mă atragă într-un război al declaraţiilor. Realitatea TV a fost şi consider că încă este casa mea. Am fost jurnalist, sunt jurnalist şi voi rămâne exclusiv jurnalist. Oricât de mult s-ar supăra unii sau alţii. Consider că libertatea de expresie este esenţială în democraţie, iar libertatea presei este vitală. Am fost şase ani şi jumătate un jurnalist liber. Nu am de gând să-mi schimb acest statut pentru nimic în lume", a scrie jurnalistul.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1