Corina Dănilă împlinește 47 de ani. Ce critici dure și-a luat pentru rolul din “Numai iubirea”!

corina-danila-numai-iubirea.jpg

numai iubirea
Oana Zăvoranu, Corina Dănilă și Alexandru Papadopol, în "Numai iubirea"

În urmă cu 15 ani juca în “Numai iubirea”, la Acasă TV, însă puţini ştiu povestea rolului Corinei Dănilă, una dintre actriţele principale, alături de Oana Zăvoranu şi Alexandru Papadopol. Scenaristul telenovelei, Eugen Patriche, a povestit în cartea sa despre cât de tare l-a dezamăgit actrița, care pe atunci era vedeta postului.

Actriţa Corina Dănilă, acum vedetă a postului TVR2, unde joacă și în serialul “Primăverii”, îşi aniversează azi, 24 ianuarie, ziua de naştere, împlinind 47 de ani. Corina Dănilă a devenit cunoscută şi iubită după ce a jucat în “Numai iubirea” (2004), însă scenaristul acestei producţii, Eugen Patriche, nu are deloc cuvinte de laudă pentru ea. “Corina Dănilă, care beneficia de statutul de angajată a trustului, şi-a dorit acest rol la casting şi m-am speriat vizionând proba ei, prezenţa sa fizică nu se potrivea deloc cu ceea ce îmi imaginam şi n-am ezitat să îmi exprim dezacordul în faţa Ruxandrei Ion (producătorul general).

Corina, care era o actriţă cu experienţă în palmares, până la urmă, s-a ales cu un rol principal, dar cel al Anei Dogaru, fata bună. Necazul Corinei era că pe ecran arăta mai plinuţă decât în realitate şi nu poseda acel aer de agresivitate sexuală care trebuia să fie atuul sexual al Andreei Damaschin (Oana Zăvoranu), dar mie nu-mi inspira nici acel parfum de puritate şi inocenţă cu care dotasem personajul «pozitiv»”, a scris Patriche în cartea sa, „Două vieţi – Amintiri despre televiziune”. Şi tot el a povestit cât a avut de furcă.

“Iniţial, Ana trebuia să fie o educatoare de grădiniţă modestă şi, eventual, fecioară. A devenit profesoară de engleză cu ştaif, cu trecut amoros care în primele episoade era pieptănată şi aranjată de parcă trăia prin cluburile de fiţe, nu în căsuţa amărâtă de la ţară a unui pensionar văduv. A fost nevoie de intervenţii de sus ca să o mai «ciufulească» sau să o pună în blugi. Nu mai vorbesc de a o dezbrăca puţin într-o scenă de amor. Poate sunt subiectiv, dar prestaţia ei e singura din serial care nu m-a convins, invidia profesională o împingea spectaculos …de fapt a încercat să îi ţină piept Oanei Zăvoranu într-o scenă când rivalele se întâlneau în faţa biroului de arhitectură. Amândouă au ieşit din text, Corina căutând replici usturătoare, dar era pe un teren unde Oana nu putea fi bătută. De vină era, desigur, scenaristul, adică eu, pentru că ea declara presei că – «n-ar proceda în viaţa ca personajul atât de subţire ca al Anei Dogaru, pe care îl scrisesem». Adică o actriţă divorţată, despărţită de un iubit celebru, mai în vârstă, mamă a unui copil făcut cu un alt iubit, care până la urmă nu i-a oferit căsătoria, nu accepta statutul moral al unui personaj care se retrage din faţa iubirii de teamă să nu sufere, care se sacrifică pentru a nu suferi fiinţa iubită şi e răsplătită în final cu împlinirea iubirii. Eu măcar i-am făcut bucuria de a apărea alături de fetiţa ei într-un episod din februarie 2005”, a mai scris Eugen Patriche.

Corina Danila

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1