Concurent de la “Vocea României”, mărturii și imagini șocante din centrul de carantină: “Sunt suspect de COVID-19”

cezar-dometi-centru-carantina-lugoj_14.jpg

Cezar Dometi este optimist

Viața fostului solist de la "Vocea României" s-a schimbat total de la începutul anului. Cezar Dometi ar fi trebuit să plece în SUA, la American s Got Talent, a ajuns însă în Germania, iar acum se află în izolare, într-un centru de carantină din Lugoj, fiind suspect de coronavirus. Cezar Dometi (30 de ani) ne-a arătat în ce condiții trebuie să stea 14 zile și ne-a povestit cum a pus umărul să “lustruiască” acel loc.

După o vacanță în Germania, viața lui Cezar Dometi, fost concurent la "Vocea României", în sezonul 2 și la "X-Factor" (2016), s-a schimbat total. S-a întors în țară și a fost băgat în carantină de autorități, într-un loc din Lugoj, cu alți oameni suspecți de Covid-19. Solistul ne-a povestit într-un interviu exclusiv ce a îndurat până acum și a publicat pe rețelele sociale poze cu internatul pe care l-a curățat, de la toalete, până la camere, pentru a trăi în condiții cât de cât decente.

Click!: Am văzut mesajul tău de pe Facebook și am vrea să știm ce faci și cum ai ajuns în locul acelea? 
Cezar Dometi: Eu am venit din Germania asumat, știind că o să fiu băgat în carantină. Am zis că 14 zile e ok. Mi s-a spus de dimineață, de cum am ajuns în vama Cenad, cum că ne vor băga în carantină în cea mai apropiată locație de unde avem domiciliul. Am semnat și o declarație pe propria răspundere cu privire la acest lucru. Noi fiind un grup de 6 persoane, ne-au lăsat ultimii pentru repatrierea noastră. La momentul acela am fost așa: 2 din Iași, 1 din Petroșani, 1 din Drobeta Turnu Severin, 1 persoană din Constanța și eu, din București.
Acum unde ești?
Sunt în Lugoj și sunt în carantină instituționalizată, în ziua 4. E posibil să am COVID-19. Nu s-au făcut (încă) teste. Carantina e într-un loc greu de imaginat. Locația este în incinta liceului tehnologic "Valeriu Braniște". La intrarea în internat este mizerie. Focar de infecție, plus animale nedomesticite care împrăștie gunoaiele zi de zi prin curte, pentru că nu există vreo persoană care să le adune. Pe clădirea în care stăm scrie "internat". Noi suntem la parter, unde suntem carantinați, este un hol lung, de 15 metri. Condițiile de "cazare" sunt următoarele. Câte 4 în cameră (1 dintre noi a fost trimis ieri în Constanța), paturi separate și decente. Fără dezinfectant în cameră, prosoape sau vreun mijoc prin care ni le putem procura singuri. Mâncarea este ok, de 3 ori pe zi. Baia este la comun cu restul de persoane venite din zona roșie (minim 20, plus o față din Spania, dacă nu mă înșel, restul bărbați domiciliați din această zonă). Sunt un număr de 3 chiuvete, 3 dușuri comune + 4 toalete mizere și erau pline de fecale, fără vreun instrument de curățare la momentul respectiv.
Se protejează cei de acolo? Ai atras cuiva atenția?
Intrările în cameră se fac de pe un hol comun. Nu poartă toți măști și mănuși, iar din câte știu eu, există cel puțin un un domn în vârstă care prezintă simptome COVID-19 (tuse seacă, din păcate nu pot să-i iau temperatura) și cu care împărțim toate cele menționate mai sus. Da, am atras atenția, dar încă nu s-a întâmplat nimic. Noi nu prezentăm (deocamdată) nici un fel de simptome.

Cum a fost în prima zi acolo?
Erau fecale peste tot, la baie, iar noi am zis  să ștergem, să dezinfectăm, să curățăm. Am făcut WC-urile funcționale.

1/11


Suneti păziți?
Suntem păziți de un gardian care nu ne lasă să ieșim, dar discutăm cu el.
Cum te simți acum?
Mă simt super deocamdată și sunt optimist. Aștept să treacă carantina și să fiu declarat apt de ieșit, că să continuu muncă de voluntar acolo unde este nevoie, pentru că este nevoie. În lipsa unui antidot eficient și în astfel de momente de criză, puterea exemplului, solidaritatea, omenia, empatia și iubirea sunt cele mai bune arme împotriva acestei schimbări planetare. Vă țin la curent pe cât pot.
Vine medicul acolo?
Nu vine un medic anume, însă atunci când am observat pacienți simptomatici am sunat la salvare. Salvarea a venit, oamenii ne-au luat la întrebări. După ce tensiunea a mai trecut, ne-au spus să-l chemăm pe domnul acela care se simte rău și au cam păstrat distanța. Stăteau la 10 metri de noi. E o situație incredibilă, nici măcar nu ne-au luat temperatura. I-am rugat, de exemplu, să-mi dea un termometru să iau temperatura oamenilor. N-am nici o problema cu asta, iau eu temperatura pentru voi. Ei au venit cu alternativă de a chema afară pe cel cu probleme.

Tu ai avut probleme?
Pe mine m-a durut pieptul, am avut febră, acum sunt OK, mi-a trecut. În clădire sunt peste 20 de oameni care locuiesc în zona Lugojului sau Timișoara și au fost repartizați exact cum trebuia, în zona lor de domiciliu. Așa cum trebuia să se întâmple și cu mine, care locuiesc în București, și cu prietenii mei de "celulă", Mișu și Edi. Aici e un jeg de loc.

Ce mesaj a scris pe Facebook Cezar Dometi?

Solistul care a participat la "Vocea României" a scris mai multe mesaje pe Facebook și a publicat mai multe imagini înainte și după curățenie, din locul unde stă. A spălat WC -urile și chiuvetele, a făcut curat alături de ceilați oameni cu care se află în autoizolare. "Sunt în carantină instituționalizată. Sunt foarte bine atât fizic cât și psihic. Dacă va faceți griji, vreau să folosim acea grijă și să o focusăm pe ceva mult mai important și necesar în momentul asta! Și anume: oamenii panicați care nu înțeleg ce li se întâmplă și de ce, locurile din țară unde este cea mai mare nevoie de comunitate, empatie, iubire și de ajutor. Pentru asta am nevoie de: oameni documentați, experimentați pe diferite arii și domenii, oameni competenți și oameni empatici care s-au implicat și se implică în chestiuni asemănătoare cu cele pe care le trăim astăzi. Avem nevoie de unitate, nu avem nevoie de conspirații, moraliști fără idei! Mă numesc Cezar Dometi, sunt artist, scriitor, un om cu o gândire analitică, îndreptată spre evoluția colectivului, un om empatic și cu un set de principii sănătoase și fac tot ce-mi stă în putere pentru a ajuta oamenii care-mi ies în cale prin experiența dobândită până acum. Mai concret, fac asta de când mă știu prin muzicA pe care o scriu, evenimentele la care particip, voluntariat activ și multe alte lucruri în care sunt implicat ", a scris el.

Citește și:

Centrul de carantină de la Amara, focar de infecție

Scandal monstru la un centru de carantină din Prahova. Oamenii vor să evadeze, aruncă cu droguri pe geam şi ameninţă cu cuţitul

 

Loading...

Citește și

  • cezar dometi

    Fost concurent la „X-Factor” şi „Vocea României”, dar şi participant la Eurovision ca interpret şi compozitor, Cezar Dometi a fost plecat mai mult de jumătate de an într-o vacanţă, într-o croazieră pe un vapor, acolo unde a şi cântat din când în când. Solistul a avut timp şi inspiraţie, astfel încât a lucrat la mai multe piese, una dintre ele fiind lansată chiar zilele acestea.

  • Sunt tineri, talentaţi, au voci de aur şi au demonstrat asta în carierele lor. În plus, au avut curajul să meargă mai departe de ţara natală pentru a arăta întregii lumi de ce sunt în stare. Cel mai recent caz e Cezar Dometi de la „Vocea României” (PRO TV) care va concura şi la „America’s Got Talent”. El se alătură astfel unor artişti ca Bianca Dudaksiz, Laura Bretan, Cezar Ouatu şi Dan Helciug.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1