Codin Maticiuc are Covid-19. Ce simptome are și ce tratament urmează

codin-maticiuc.jpg

codin maticiuc
Codin Maticiuc are Covid-19. El a fost testat acasă de către angajații unei clinici privazte din București
foto: arhiva personală/Facebook

Codin Maticiuc a anunțat pe pagina personală de Facebook că are Covid-19. Fostul crai de Dorobanți, acum una dintre vedetele cu cea mai intensă activitate caritabilă, a pus primele simptome pe seama faptului că a jucat fotbal afară, însă testul a ieșit pozitiv la noul coronavirus.

Codin Maticiuc a mărturisit că nu știe cum s-a infectat, în condițiile în care a fost cât se poate de grijuliu. Din fericire, persoanele cu care a intrat în contact în ultimele șapte zile nu s-au infectat. Vedeta a dezvăluit că toți cei din casă sunt bolnavi, adică și iubita lui, Ana Pandeli, și cei doi copii, băiatul Anei dintr-o relație anterioară și fetița pe care aceasta o are cu Codin.

Din câte se pare, cei patru au făcut o fază ușoară a bolii, cu nasul înfundat și absența gustului și a mirosului.

Iată mesajul postat de Codin Maticiuc pe Facebook.

”Am covid19
Nu, nu este o glumă macabră de Valentine's Day. Este o realitate. Una de care m-am ferit de când a început pandemia cât de mult am putut. Aproape ca regret acum că n-am fost deloc la LOFT vara asta...

Anyway haideți că vă spun de la început. Suntem bolnavi toți din casă, eu, iubita și copiii. Simptome nu prea avem, cum nu prea avem nici gust nici miros. Duminica trecută am observat asta și m-am gândit că e posibil sa am coronavirus. De trei zile eram înfundat dar am pus asta pe seama jucatului de fotbal afară.

Luni m-am programat la test. Am sunat la Ok Medical căci din câte știu sunt singurii care pentru 250 de lei îți fac testul acasă. Cum noi eram mulți (cu părinții mei) chiar merita 250 de lei deplasarea lor, protejându-i și pe alții de ieșirea noastră pentru testare.

Luni seară am primit rezultatul: pozitiv. Am avut noroc ca părinții mei și ai ei au nu au fost infectați. Alt noroc este ca am prins varianta de bogați: fără gust și miros și cam atât. Fără alte simptome care sa ne supere. Doamne ajută!

Câteva fun facts:

  1. nu am sunat la DSP căci mi-au spus cei de la OK Medical ca anunțaseră ei și 48 de ore mai târziu, DSP-ul m-a sunat pentru ancheta epidemiologică.
  2. încă de luni i-am anunțat pe toți cei cu care m-am văzut cu 7 zile în urmă. Nimeni nu s-a îmbolnăvit, ce-i drept am fost prudenți.
  3. nu am nicio idee de unde am luat eu. Am fost cât de prudent este omenește posibil cu erorile de rigoare incluse.
  4. iau doar vitamine pe post de tratament.
  5. anunțul public îl fac astăzi, după finala Masked Singer România pentru că nici eu, nici ProTv-ul nu ne-am dorit ca audiențele zdrobitoare de concurență pe care le-am înregistrat aseară sa fie puse de concurență pe seama unui "stunt de PR" sau ceva de genul. Știu, suntem paranoici dar suflatul în iaurt a devenit sport național.

În concluzie:
Am covid19, eu și ai mei și cel puțin deocamdată este cea mai ușoară răceală pe care am avut-o vreodată. Asta nu înseamnă că alții nu suferă sau ca noi nu am fost norocoși. Am fost, slavă Domnului. Protejați-vă cât puteți. Purtați mască, nu e atât de greu, am demonstrat-o chiar noi cei de la Tshirt Factory când am făcut măștile noastre și cool și ușoare pe care trei luni mai târziu OMS-ul le-a declarat pe locul 3 ca siguranță.

Încercați să amânați cât puteți momentul contactării acestui virus care poate fi fatal pentru oamenii în vârstă.

În același timp as vrea sa menționez că sunt impresionat de măsurile luate de guvern pentru combaterea acestui virus. Bănuiesc ca astăzi, la 5 ani de la Colectiv, ei vor lua măsuri drastice și pentru distrugerea bacteriilor intraspitalicesti și poate îmi vor face concurență la inițiativa mea #spitalepublicedinbaniprivati cu mult mai puternicul #spitalepublicedinbanipublici. Bănuiesc că dacă au oprit planeta pentru covid, vor muta munții de acum pentru sistemul sanitar din România.”

Loading...
 
 

Citește și