Clopoțelul va suna „online” pentru Lorelai Moșneguțu. Cum va face școală câștigătoarea „Românii au talent”

lorelai-mosnetugu-acasa.jpg

Lorelai Moșneguțu acasă
Lorelai Moșneguțu va învăța anul acesta exclusiv online

Lorelai Moșneguțu, fetița fără mâini care a câștigat „Românii au talent” în 2017, este elevă în clasa a XI-a la secţia de Canto Clasic a Liceului de Arte «Bălaşa Doamna» din Târgovişte. Mâine, pentru ea și colegii ei, clopoțelul va suna „online”. Tot mâine, de acasă, din fața calculatorului, își va afla orarul și programul de funcționare. „Eu voi studia, cel mai probabil, doar online, ceea ce pentru mine e un mare avantaj”, spune Lorelai.

Până acum i s-a asigurat învățământ la domiciliu

Lorelai s-a născut fără mâini, fără femur la ambele picioare, cu o dislocare de şold. I-ar fi extrem de greu să bată zilnic drumul de acasă la şcoală, prin urmare, dintotdeauna i s-a asigurat învățământ la domiciliu. Mai exact, profesorii veneau zilnic la ea în sufragerie și îi predau materia de la clasă. Ea mergea fizic la școală doar pentru teze, examene și orele de muzică. Din martie, de când s-au închis școlile și predarea s-a făcut exclusiv online, Lorelai și-a dat seama că acest sistem de predare e în avantajul ei: „Din fața calculatorului, am ocazia să particip alături de colegii de clasă, să interacționez cu ei, să-i văd. În mod normal, acele ore le făceam singură acasă, cu profesorul”, explică Lorelai.

lorelai-inceperea_scolii.jpg

Lorelai Moșneguțu în prima zi de școală
În anii trecuți, se bucura să-și revadă colegii în prima zi de școală

Anul acesta va face exclusiv școală online

Mâine, școala din Târgoviște își va „deschide porțile” tot online, iar diriginții îi vor anunța pe copii din fața calculatoarelor orarul și scenariul în care vor funcționa. „În principiu, vom fi în scenariul hibrid. Eu, însă, voi învăța doar online, nu vor mai veni profesorii acasă. Iar fizic la școală voi merge doar o dată pe săptămână, la orele de canto. Pentru mine, este perfect așa. Orele de muzică și de cor e foarte important să fie ținute în sala de clasă sau în amfiteatru, alături de alți colegi și instrumentiști. Ar fi foarte complicat să ne pregătim la muzică de acasă. Suntem 50 de elevi în cor și nu ne-am auzi între noi online, nu ne-am sincroniza din cauza semnalului”, spune Lorelai.

Pandemia i-a dat planurile peste cap

Nu degeaba a câștigat titlul de „cel mai talentat român”, în 2017. Cu doar două degete, şi acelea de la picioare, Lorelai Moșneguțu cântă la pian, la chitară, scrie şi desenează. Are o voce superbă, joacă în piese de teatru, a publicat 10 cărți, a câştigat zeci de diplome şi trofee. În ultimii ani a fost invitată a fost invitată la festivaluri din toată lumea, iar anul acesta avea planuri mari. „Am fost nominalizată să iau un premiu pentru cariera muzicală în cadrul unei festivități la Vatican, ceremonie care s-a anulat. De asemenea, am trecut de preselecții la Britanicii au talent și la Americanii au talent, urma să intru în audiții. Și acestea s-au amânat, din cauza pandemiei”, explică Lorelai Moșneguțu.

Iată mai jos ultima ei piesă lansată anul acesta!

Loading...

Citește și

  • Nu merge la şcoală, vine „şcoala” la ea. Câştigătoarea “Românii au talent” de anul acesta, Lorelai Moşneguţu, este acum în clasa a opta, iar în sufrageria ei au reînceput să vină, de luni până vineri, toţi profesorii de la Şcoala nr. 1 din Târgovişte. Îi predau de la Română, Matematică, limbi străine până la Biologie sau Tehnologie.

  • lorelai modnegutu romanii au talent

    Lorelai Moșneguțu (14 ani) a realizat probabil cel mai emoționant moment din sezonul 7 al emisiunii „Românii au talent”. Fetița fără mâni, care poate cânta la pian cu picioarele și are o voce de înger, a impresionat o țară întreagă cu talentul său, în timp ce condiția sa fizică specială ne dă o adevărată lecție de viață.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1