Cine este fosta soţie a lui Alexandru Darie! S-au îndrăgostit în studenţie şi i-a dăruit un copil

alexandru-darie

alexandru darie
Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie, pe un pat de spital al Institului Fundeni
Foto:Arhivă personală

Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie, pe un pat de spital al Institutului Clinic Fundeni, răpus de ciroză. Regizorul şi directorul Teatrului Bulandra a trăit o viaţă dedicată teatrului, iar în afara scenei a avut o existenţă discretă. Tocmai de aceea se cunosc puţine informaţii despre femeia care a reuşit să îi intre în suflet. Maria Miu este fosta soţie a lui Ducu şi singura care i-a dăruit un copil.

Alexandru Ducu şi-a dedicat viaţa scenei şi a riscat să primească critici aspre doar pentru a transmite ideile mai departe. În afara de rolul de regizor şi cel de profesor al UNATC, Alexandru a avut unul la fel de important, acela de soţ şi de tată al unui copil care la rândul său a îmbrăţişat calea artei. 

maria-miu

maria miu
Maria Miu este mama lui Serghei, în vârstă de 30 de ani

 

Maria Miu este singura femeie faţă de care Ducu Darie a avut sentimente suficient de puternice încât să îl determine să se înfăţişeze în faţa ofiţerului stării civile. Maria este scenograf, creator de costume şi decoruri. Cei doi s-au cunoscut atunci când erau amândoi studenţi, apoi au ajuns să fie colegi.

maria-miu.jpg

maria miu
Scenigrafa Maria Miu, fosta soţie a lui Alexandru Darie
Foto:Arhivă personală

 

Colegialitatea s-a tranbsformat între timp în ceva mai profund, iar Maria şi Ducu au decis să-şi acorde o şansă. În urma poveştii de iubire, care s-a finalizat totuşi printr-un divorţ, a rezultat singurul copil al regizorului, un băiat pe nume Serghei, care în prezent are vârsta de 30 de ani. 

Serghei moşteneşte talentul la desen de la bunicul său, Iurie Darie 

Rareori Ducu a vorbit despre femeia care l-a făcut tată. Cât despre băiatul său, Serghei, avea cuvinte de laudă şi se mândrea cu faptul că moşteneşte talentul la desen de la bunicul său, Iurie Darie.

serghei-darie_0.jpg

serghei darie
Serghei Darie îi calcă pe urme lui Iurie Darie în ceea ce priveşte talentul la desen
Foto:arhiva Click!

 

”A terminat Arte Plastice, e specializat pe grafică, desenează şi pictează foarte frumos. Iura a fost mândru de nepotul lui. Când Serghei avea 12 ani, sau chiar mai devreme, tata a plecat de la noi şi s-a mutat cu Anca. Ne mai vizitam, însă nu aşa de des. Între timp, s-a pierdut legătura. Apoi după ce s-a îmbolnăvit, fiul meu nu l-a mai vizitat pentru că a vrut să păstreze o altă amintire a bunicului său, cel pe care îl cunoscuse odinioară, nu pe patul de spital, chinuit. Serghei nu ar fi suportat aşa ceva, este un băiat destul de sensibil”, ne povestea Ducu Darie, cu ceva timp în urmă. 

09-iurie-darie-desenand.jpg

iurie darie desene
Iurie Darie era pasionat de desen
Foto:Arhivă personală

 

Loading...
 
 

Citește și

  • iurie darie si anca pandrea

    Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie. Regizorul şi directorul Teatrului Bulandra era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi se trata de câţiva ani de ciroză la o clinică privată din Capitală. Întreaga copilărie i-a fost marcată de teatru, iar tatăl său şi mama sa, Consuela Roşu, l-au purtat pe scene din întreaga ţară. Ulterior, şi-a descoperit vocaţia în lumea teatrului şi a regizat satire politice. Din nefericire, relaţia cu tatăl său nu a fost una dintre cele mai bune, căci regizorul nu a privit cu ochi buni legătura pe care el o avea cu Anca Pandrea. Securea războiului a fost, totuşi, îngropată atunci când Iurie Darie a primit diagnosticul crunt care i-a adus sfârşitul.

  • serghei darie la inmormntarea lui iurie darie

    Unicul fiu al regretatului Alexandru Darie, din căsnicia cu scenografa Maria Miu, este artist plastic. Regizorul a declarat, la un moment dat, pentru Click!, că fiul său, Serghei, moștenește talentul la desen de la bunicul său, marele actor Iurie Darie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1