VIDEO Cine este Ester Peony, câstigătoarea Eurovision România. Care este numele ei real

Toate prognosticurile pentru finala Eurovision România au fost date peste cap. Ester Peony va reprezenta ţara noastră la Tel Aviv, după o seară de concurs cu cu rezultat absolut surpinzător. Marile perdante ale selecţiei naţionale sunt Laura Bretan şi Bella Santiago.

Ester Peony, cu piesa „On a Sunday“, a adunat cele mai multe puncte din partea juriului internaţional în spectacolul organizat de TVR duminică pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti. Tânăra va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai în Tel Aviv.  Victoria ei este una surprinzătoare, având în vedere că ocupantele locurilor 2 şi 3, respectiv Laura Bretan şi Bella Santiago, erau considerate marile favorite în finala Eurovision România 2019. prima a căştigat o ediţie a emisiunii Românii au talent, iar cea de-a doua este proaspăta căştigătoare a emisiunii X+factor de la Antena 1. 

Ester Peony, colaborări cu Puya şi Vescan

Ester Peony se numește de fapt Ester Alexandra Creţu și este cântăreaţă şi compozitoare. Iubește muzica de când era mică și locuia cu familia în Montreal, Canada.

În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri. Ulterior a semnat un contract cu o casă de discuri din România. Un an mai târziu, Ester Peony a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta“ (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România. 

În aceeaşi perioadă, a început să concerteze atât solo, cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. În 2018 lansează primul EP, „Dig It“, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea, ea a compus şi piesa „On a Sunday“, care se va auzi pe scena Eurovision 2019. 

În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.

 

Citeşte şi:

 

Finala Eurovision România 2019. Ascultă piesele calificate și află cine sunt preferații publicului!

Frumoasele astea se bat în finala Eurovision. Linda Teodosiu, Laura Bretan şi Bella Santiago, premiate la competiţii de top

  


 

Loading...
 
 

Citește și

  • Duminică, 17 februarie, telespectatorii au putut alege cine va fi reprezentantul ţării noastre în competiţia Eurovision din Tel Aviv, care va avea loc în luna mai. Laura Bretan şi Bella Santiago au fost favoritele de anul acesta, din punctul de vedere al specialiştilor, dar rezultatul a fost unul neaşteptat. Nici Laura, nici Bella nu vor reprezenta România, ci Ester Peony, căci ea a adunat cele mai multe puncte din partea membrilor juriului.

  • Duminică, 10 februarie, are loc a doua semifinală Eurovision 2019, misiunea juriului fiind aceea de a alege următorii semifinaliști ai marii competiții de voci. Cei 12 participanți și-au pus la bătaie toate atuurile pentru a demonstra că merită un loc în marea finală Eurovision 2019, organizată la Tel Aviv.