Cine e preotul care i-a făcut slujbă lui Andrei Gheorghe

5-act-2.4col-8cm.jpg

Andrei Gheorghe a fost incinerat sâmbătă dimineață, la cererea sa
Citeste tot despre: 

Moartea lui Andrei Gheorghe i-a surprins pe mulţi români, însă incinerarea sa a răscolit Biserica Ortodoxă Română (BOR). Reprezentanţii BOR nu au fost de acord cu ultima dorinţă a unui seamăn născut creştin şi au taxat gestul preotului care i-a netezit jurnalistului calea spre cele veşnice.

Preotul Adrian Singurov (47 de ani), solicitat de familia lui Andrei Gheorghe să oficieze slujba de rămas bun la căpătâiul jurnalistului, e luat la ţintă de reprezentanţii BOR. Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Nicoale” din Capitală, îl acuză pe Adrian Singurov că l-a condus pe ultimul drum pe Andrei Gheorghe pentru bani.

Mai mult, prezenţa sa la incinerarea jurnalistului e văzută ca un abuz, deoarece bisericile ortodoxe nu agreează şi nici nu încurajează slujbele religioase la ceremoniile de incinerare. Preotul nu a răspuns acestor acuzaţii, însă a transmis pe Facebook că-şi cere iertare celor pe care i-a supărat cu gestul său. Totodată, părintele a afirmat că se aştepta la astfel de „tulburări în Postul Mare”. În schimb, Singurov e apărat de înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Ruseşti, în cadrul căreia preotul activează. Părintele Adrian a absolvit Seminarul Teologic din Bucureşti şi e licenţiat în teologie la Universitatea Valahia din Târgovişte. Totodată, deţine o licenţă în drept (Universitatea Dimitrie Cantemir) şi o licenţă în psihologie criminalistică. E căsătorit şi are doi băieţi. A devenit preot în 1998, fiind hirotonisit la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Aici a slujit vreme de un an. În 2003 a obţinut transferul la Parohia „Sf. Apostol Andrei” din New York, afiliată Bisericii Ortodoxe din America. Conform superiorilor săi, în 2011 aderă la Biserica Ortodoxă Rusească. Azi, părintele Adrian este afiliat Arhiepiescopiei de Zaporoje (Ucraina) şi deţine funcţia de protoiereu.

5-act-1.2col-13cm.jpg

Preotul Adrian Singurov e criticat de colegii români, dar apărat de ruşi
 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1