Cerinţa lui Sergiu Nicolaescu privind propria înmormântare. Ce i-a spus unui bun prieten

sergiu-nicolaescu-1.jpg

Foto
Foto: Mediafax

Ioan Cărmăzan (69 ani), unul dintre cei mai apreciați regizori români, scriitor și profesor universitar, vorbește despre vasta sa experiență și despre poveștile incredibile din viața sa, în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparențe” de la Antena Stars, care va fi difuzată duminică, la ora 13.00. Printre subiectele pe care le va aborda regizorul se va afla şi legătura de prietenie pe care a avut-o cu regretatul Sergiu Nicolaescu.

Ioan Cărmăzan, care a fost bun prieten cu Sergiu Nicolaescu, susține că acesta era un ateu nedeclarat și mereu și-a exprimat dorința de a fi incinerat. Aşadar, scandalul care s-a iscat în jurul incinerării marelui regizor nu este unul cu un fundament solid.Dorinţa maestrului, spune familia, a fost să-l incinereze. Multe voci intrigate i-au strigat „Ruşine!” soţiei acestuia, Dana, care a fost acuzată că nu l-a înmormântat creştineşte pe Nicolaescu.

Mai mult, în loc să poarte haine cernite, a îmbrăcat un palton alb.Pentru a calma spiritele, sora regizorului a declarat atunci că Sergiu Ncolaescu îşi exprimase, în numeroase rânduri, dorinţa de a fi incinerat pentru că îi repugna profund gândul că va ajunge hrană viermilor. "Era îngrozit că trebuie să fie înmormântat şi că o să-l mănânce viermii", au fost cuvintele Iolandei Nicolaescu. Mai mult decât atât, ea a dăugat că fratele său îi lăsase indicaţii precise despre ce urma să se întâmple cu cenuşa sa: "o parte din cenuşă să fie răspândită deasupra mării", a fost dorinţa maestrului. 

Invitat în platoul "Dincolo de aparenţe", regizorul Ioan Cărmăzan vorbeşte despre prietenia care l-am legat de Sergiu Nicolaescu şi despre aspecte mai puţin ştiute dintr-o viaţă închinată cinematografiei. 

sergiu-nicolaescu-si-ioan-carmazan1.jpg

Foto
Pe cei doi regizori i-a legat o prietenie foarte strânsă
Foto:Captură video

”Nici eu nu sunt un tip habotnic, religios. Eu cred că el era ateu nedeclarat. Când s-a trezit din prima operație pe creier, primul om pe care l-a sunat am fost eu.  Am glumit și l-am întrebat dacă voia să plece așa, fără să-și ia la revedere. (...) A doua oară a plecat prea repede. Eu am acceptat tot ce a spus soția lui, ea îi purta numele și știa mai bine. El mi-a spus mie asta odată, mai demult, când ne uitam la o înmormântare.  Mi-a zis ‘băi, Ioane, ai grijă, mie să nu mi se întâmple povestea asta`. Și când eram odată la mare mi-a spus că de acolo trebuie să arunc cenușa. Astea erau momente în care el era încă putere. El i-a spus probabil nevestei și probabil așa a fost mai bine. Am avut mari probleme cu oameni care voiau să se arunce peste sicriu. Eu pot spune că atunci, la moartea lui, pentru prima oară în viața mea am devenit religios. Am vrut să nu fie niciun incident, nicio răutate, să fie cu smerenie. Să-i pot ușura trecerea în lumea de dincolo”, mărturisește Ioan Cărmăzan în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparențe” de la Antena Stars, rememorând o discuţie cu prietenul său, Sergiu Nicolaescu.

Loading...
 
 

Citește și