Celentano din Las Fierbinți, un nou monolog viral: "Un pește mergea pe drum. Și vrea să meargă pe bicicletă. Asta-i România"

celentano.png

Celentano s-a viralizat din nou cu un monolog despre România
foto: captură PRO TV

Adrian Văncică, actorul care îi dă viață celebrului Celentano, bețivul satului din serialul "Las Fierbinți", a recidivat luni seară cu un monolog de excepție. Dacă în 2016, de 1 Decembrie, a înnebunit Internetul cu o poezie dedicată României, de data aceasta, Celentano s-a viralizat cu un monolog al resemnării.

Episodul difuzat luni, 30 noiembrie, la PRO TV, va rămâne în istoria Internetului și în istoria "Las Fierbinți" datorită unui nou mesaj excepțional, din partea carismaticului bețiv Celentano, interpretat de Adrian Văncică. Într-un dialog un cu un reporter, care îl întreabă dacă a mai scris vreo poezie cu ocazia Zilei Naționale a României, Celentano izbucnește, cu limba împleticită, dar ascuțită.

Monologul lui Celentano

"Cui mama dracu' îi mai arde de poezie, doamnă? Dumneavoastră nu vedeți cum trăim noi? Într-un banc de-ala sec care nu-l înțelege nimeni. Un pește mergea pe un drum. Asta-i România. Îl intreb: «ce caută mă, peștele ăla pe drum?» E normal? Nu e normal, peștele trebuie să stea în apă. Dar a ajuns peștele ăla acolo că l-a pus mă-sa, l-a pus ta-su, un senator, un deputat, pe pile. Și el când s-a vazut acolo ce face? Nimic, încearcă să meargă pe bicicletă, ca să fie el mai cu moț. Nu mai e nimic normal. Te uiți în stânga, în dreapta. Anapoda ai școala. Copiii, îi învață în școală, tango. Termină școala, dă copilul de viață, supriză! În viață se joacă călușarul. Știți? Nu știm. Păi de ce, mă? Pentru că pe noi, în școală, ne-a învățat tango. Păi hai, măi, să vă învețe ce trebuie. Păi nu putem. Păi de ce? Pentru că așa e sistemul. Așa e sistemul? Sistemul ăsta pe mine mă zăpăcește de cap, că nu înțeleg. Intri în spital și, dacă ai noroc să ieși de acolo, ești mai bolnav decât ai intrat. Te duci în alt spital să te tratezi de ce ai luat din primul, după aia în al treilea din al doilea și tot așa până când ajungi să te tratezi cu pământ la cimitir".

Celentano, acid și cu clasa politică

Văncică nu i-a uitat nici pe cei care ne conduc țara și pe care îi votăm din 4 în 4 ani. "Cum facem noi ca să schimbăm sistemul? Asta-i întrebarea. Un pește merge pe drum. Pune, măi, peștele ăla în apă, să înoate, să dea din codiță. Avem și poezie în viața noastră. Avem poezie, respectiv rimă. Că și la poezie se repetă, și în viața noastră se repetă. Din 4 în 4 ani, din 5 în 5 ani. Este rimă încălecată, că toți vrea să ne încalece. Este rimă împerecheată, că toți vrea să ne împerecheze. Și vine cu aceeași poezie. O să fie bine, o să vă dăm, o să vă facem. O să facem schimbarea. Știți ce înțelege ei când face schimbarea? Că schimbă pe Mamba cu Tamba".

"Statul când zice că îți ia, îți ia. Când zice că îți dă, zice"

"Explicați-mi mie, dacă este același joc, cu aceleași reguli, cu aceleași butoane, cu aceiași oameni, cum mama dracu' se schimbă ceva? Cum? Vreau și eu să văd peștele în apă, drumul cu asfalt. Purceaua e moartă în coteț demult. Și știi ce face? Îi pune pijama și spune: «ba nu, doarme!» Zău, mă? De ce ești mă, hahaleră? Eu nu văd, mă, că e moartă? Și cum văd eu vede toți".

"Și mai este un proverb care mă tot gândesc la el. Statul când zice că îți ia, îți ia. Când zice că îți dă, zice. Dar cred că sistemul trebuie schimbat. Și până se schimbă, ca să nu ne mai bazăm pe ăsta, hai să ne bazăm pe noi. Eu așa fac, mă bazez pe voi. Hai, România".

Citește și:

Poezia lui Celentano din „Las Fierbinți” a înnebunit Internetul! Mesajul dedicat României a devenit viral

EXCLUSIV Actorii din Las Fierbinți nu mai au voie să filmeze în barul lui Bobiță și în casa lui Celentano. Ce spun localnicii

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1