Celebrul lăutar Caliu cântă pe Casa Poporului. Cum l-a cucerit pe Johnny Depp

14_3.jpg

2019 - Anghel ”Caliu” Gheorghe le-a pregătit fanilor un adevărat regal la vioară

Are 59 de ani şi este supranumit ”regele viorii”. Anghel ”Caliu” Gheorghe l-a fermecat cu acordurile sale până şi pe Johnny Depp sau Jack Sparrow, din seria ”Piraţii din Caraibe”. Instrumentistul a cântat 30 de ani cu ”Taraf de Haidouks” pe cele mai mari scene ale lumii, iar de trei ani cântă cu ”Taraf de Caliu”. Duminică şi luni, Anghel va face show şi pe acoperişul Casei Poporului.

Se trage dintr-o familie de muzicanţi, iar el continuă tradiţia. Anghel ”Caliu” Gheorghe  este cel mai vechi şi mai talentat lăutar, numele lui fiind cunoscut în toate colţurile lumii. ”Am început să cânt de la câţiva anişori, m-am născut în Clejani, într-o familie de muzicanţi. Furam vioara din cui şi fugeam să cânt în pădure, ai mei nu ştiau. De dimineaţa până seara doar asta făceam, încercam să cânt ce auzeam la alţi muzicanţi. Într-o zi, la o întâlnire cu muzicaţii din sat, am ieşit şi eu să cânt. Toată lumea a rămas uimită că ştiu, mai ales tata. Aşa am început să cânt la nunţi şi la petreceri. Vioara este viaţa mea. Prin ea trăiesc şi ajung la sufletele oamenilor”, a declarat celebrul artist.

14_4.jpg

2000 - A jucat în ”Omul care a plâns”, alături de Johnny Deep

A cântat în America  şi în Turcia

De mai bine de 30 de ani, a cântat în ”Taraf de Haidouks”. El şi colegii lui au fost cei mai iubiţi ţigani din Occident, cucerind  Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul şi Londra, fiind mai cunoscuţi  în străinătate decât în ţara natală. Printre fanii lor declaraţi se numără şi  actorul Johnny Depp, alături de care au apărut , în urmă cu 19 ani, în filmul “The Man Who Cried” (n.r.: Omul care a plâns). De la Johnny,  Caliu a primit un joben şi un sacou, pe care le păstrează cu sfinţenie. ”Johnny Depp a fost ca fratele nostru, aşa l-am simţit. Ne-a invitat la el acasă, printre marile vedete ale lumii, am locuit o săptămână acolo. Însă nu am simţit nici o secundă superioritatea lor”, ne-a mai dezvăluit artistul. De trei ani, artistul cântă cu băieții lui în ”Taraf de Caliu”. Împreună au pregătit, pe 18 şi pe 19 august, un spectacol de zile mari, care se va desfăşura pe acoperişul Casei Poporului, la 84 de metri înălţime. Preţ bilete: 60 şi 80 de lei.

Loading...

Citește și

  • Johnny Depp arată foarte rău şi se crede că e bolnav

    Au apărut noi zvonuri că Johnny Depp este grav bolnav de ficat. Ba mai mult, circulă zvonuri că starul este susţinut în secret de Angelina Jolie, pentru a învinge maladia.

  • johnny depp the hollywood vampires

    Johnny Depp a renunţat la alcool, după câteva luni la dezalcoolizare, şi pare un alt om. Însă ţigările tot nu le lasă. Cu toate astea, actorul în vârstă de 55 de ani pare să fi trecut cu bine peste depresia în care a intrat după divorţul de Amber Heard din 2017, care l-a uşurat de 7 milioane de dolari. Stresat de faptul că a ajuns în pragul falimentului din cauza unei companii de contabilitate care îi administra fondurile, Depp o luase iar pe ulei şi fosta lui iubită Vanessa Paradis se gândea la ce e mai rău pentru el. Însă nu a fost deloc aşa.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1