Cele 3 lucruri care au ajutat-o pe Monica Anghel să dea jos 30 kg

m110-pag-ei-1.-3col-.jpg

Artista a slăbit spectaculos în doar 8 luni, iar acum se menţine cu sport, dietă şi tratamente de înfrumuseţare

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Unii spun că şi-a tăiat stomacul, alţii că a ţinut diete dure şi aşa a reuşit să slăbească atât de mult. În realitate Monica Anghel a mizat pe trei lucruri: alimentaţie corectă, sport şi proceduri de înfrumuseţare. În 8 luni a dat jos 30 kg, iar acum se menţine. Artista ne-a povestit ce a determinat-o să facă această schimbare.

„Înainte, stilul meu alimentar era dezordonat, asociam greşit alimentele la masă, nu mâncam nimic toată ziua şi mâncam noaptea, de multe ori câte un sendviş de la benzinărie. Mă îngrăşasem, dar niciodată nu am avut o problemă cu asta. Mă simţeam perfect şi cu 30 kg în plus. Eu ieşeam de la duş şi mă admiram în oglindă cât de minunată sunt. Mă simţeam femeie, iubită şi frumoasă în ochii partenerului meu. Este greşit să încercăm să copiem vedete pe care le vedem prin reviste, în poze retuşate. Nu există perfecţiune, orice femeie are un pic de burtică, îi apare un rid, dar asta înseamnă să trăieşti, să fii vie. Important e să ne iubim noi pe noi în primul rând şi abia după putem avea pretenţia să ne iubească alţii”, spune Monica Anghel, ca un îndemn pentru toate femeile. 

m210-pag-ei-5.-1col-dec-201.jpg

Aşa arăta în urmă cu 4 ani

Mai încercase, de-a lungul timpului, să slăbească, dar pentru că îşi doreau alţii. Ea niciodată nu a simţit cu adevărat că e cazul până acum doi ani, când a avut mari probleme la coloană (dublă hernie de disc şi o pareză de 98% la piciorul drept). După operaţie, medicul i-a recomandat să slăbească, deoarece fiecare kilogram în plus punea presiune pe coloană. Dacă înainte nu a fost motivată să facă acest pas pentru a bifa vreun standard de frumuseţe, grija pentru sănătate a convins-o. „Îmi doresc să fiu sănătoasă pentru copilul meu. Am conştientizat că, pentru a-i fi alături şi a-l ajuta, trebuie să fiu eu bine”, a explicat ea. 

m310-pag-ei-2.-2col-.jpg

În continuare face tratamente pentru drenaj limfatic. În urma unei şedinţe, circumferinţa gambei se reduce cu 1 cm
  • A început cu şedinţe de fizioterapie şi kinetoterapie, apoi au urmat proceduri care reduc stratul adipos şi edemele, refac fermitatea pielii şi redau tonusul muscular. „Sunt terapii moderne care folosesc unde de şoc, radiofrecvenţă şi o electrostimulare wireless. O şedinţă durează circa două ore, iar Monica venea de 3-4 ori pe săptămână. Ea are un metabolism lent, face retenţie de apă, limfa se drenează foarte greu şi atunci în permanenţă trebuie ajutată. În paralel, a ţinut o dietă care i-a devenit acum stil de viaţă”, aflăm de la Ionela Preda, fizioterapeutul de la Therapy Boutique care a ajutat-o pe Monica Anghel în tot acest demers. 

m410-pag-ei-3.-2col-.jpg

La sală mergea zilnic şi stătea două ore. Acum ajunge de câteva ori pe săptămână
  • Tot ea este cea care i-a prescris regimul alimentar. „Am învăţat că nu se combină proteinele între ele, carbohidraţii între ei. La mine nu există dimineaţă fără mic dejun, când mănânc ouă, sau un fruct, sau un ardei gras cu o bucăţică de brânză. La prânz şi seara îmi fac un grătar cu o salată sau supe/ciorbe, mâncăruri cu legume. Am renunţat 99% la carbohidraţii răi, la prăjeli, la zahăr şi la preparate grele, astfel mi-au dispărut şi problemele la stomac (aciditate, balonare). Am învăţat să mănânc, să combin corect alimentele şi  mi-am ordonat mesele. Nu stau să cântăresc porţii, să număr calorii. Eu măsor cu podul palmei”, mai spune Monica Anghel. Ionela Preda, care este şi tehnician pe meniuri alimentare, i-a dat şi diverse ponturi pentru slăbit, i-a spus care sunt alimentele care dau senzaţia de saţietate, care taie foamea, care accelerează digestia, ce să mănânce între mese. „Spre exemplu, mie nu-mi lipsesc migdalele din maşină. Când mi se face foame şi nu am timp să iau masa, ronţăi câteva migdale”, precizează artista. 

m510-pag-ei-4.-2col-.jpg

A învăţat să mănânce corect şi sănătos. Migdalele sunt gustarea ei preferată
  • În 8 luni a dat jos 30 kg. Acum se menţine, iar sportul nu lipseşte din program. „Mă duc la sală, la călărie, cel puţin o dată pe săptămână vin la un tratament pentru drenaj, iar dieta mi-a devenit stil de viaţă. Mi-am învăţat foarte bine nevoile corpului meu, am depistat alimentele care nu-mi fac bine. În rest, caut, ca şi până acum, să mă bucur de viaţă, să petrec timp de calitate cu fiul meu şi să zâmbesc. Aici e tot secretul”, mai spune Monica Anghel. 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul