Ce spune doctorul care a salvat-o pe Andreea Bălan: «Resuscitarea a durat un minut»

andreea-balan.jpg

Andreea Bălan se simte din ce în ce mai bine
Foto Instagram

Andreea Bălan spera că o să își strângă copilul în brațe la scurt timp de la operația de cezariană pe care a suferit-o luni, 4 martie, însă lucrurile au luat o turnură cu totul dramatică. Pe masa de operație, inima solistei s-a oprit pentru câteva clipe, după ce Andreea a intrat în stop cardio-respirator. Unul dintre medicii care au intervenit în timp util și au salvat-o a fost invitat la "Sinteza zilei", de la Antena 3.

Andreea Bălan a născut cea de-a doua fetiță prin cezariană, iar în timpul intervenției a făcut un stop cardio-respirator. Medicul Doru Herghelegiu a explicat ce s-a întâmplat.

"Familia nu dorește să divulgăm prea multe în presă despre particularitățile acestui caz. Această complicație este mai frecventă la nașterile pe cale naturală față de cele prin cezariană. Complicaţia este extrem de rară, una la 80.000 de cazuri, dar mortalitatea este mare. Peste 90% din paciente mor dacă ajung în această situație. Ea se află între cele 10% din femeile care au supravieţuit. Este un accident dramatic, imprevizibil. La șocul cardiac s-a adăugat o problemă de respiraţie și de coagulare, care pune în pericol supravieţuirea. Abia astăzi, în cursul zilei, am putut regla problema de coagulare. Din momentul în care s-a instalat șocul cardiac s-a trecut de la anestezia combinată la cea generală. În jur de un minut a durat resuscitarea. Știam ce va urma. Problemele de coagulare sunt greu de controlat", a declarat dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, care a făcut parte din echipa medicală.

Care este starea de sănătate a Andreei Bălan

Andreea Bălan se simte din ce în ce mai bine, este conștientă, iar doctorul crede că mâine va putea ieși de la terapie intensivă.

„Starea ei este bună, este conștientă, a intrat în comunicare. E într-o stare bună și probabil se va recupera foarte repede. Mâine va ieși din terapie. Nu sunt urmări. Copilul este bine”, a mai declarat doctorul.

 

 

Loading...

Citește și

  • spitalul sanador

    Andreea Bălan a născut prin cezariană o fetiță perfect sănătoasă luni, 4 martie, la Spitalul Sanador din Capitală. În timpul operației au apărut însă niște complicații, iar solista a suderit un stop cardio-respirator. Reprezentanții spitalului au declarat, marți, că fost vorba despre un incident obstetrical major, care a fost bine gestionat de echipa medicală, operația fiind considerată ”un succes medical”.

  • Andreea Balan, Sandel Balan, cearta, impacare, emisiune culinara, proiect

    Ziua de 4 martie ar fi trebuit să fie excelentă pentru cuplul format din Andreea Bălan şi George Burcea, care au devenit din nou părinţi de fetiţă, după ce solista a născut la un spital privat din Capitală. Vestea-şoc a venit însă spre seară, din partea lui George Burcea: Andreea Bălan a făcut stop cardiorespirator şi, din fericire, medicii au reuşit s o stabilizeze la timp. Click! a stat de vorbă şi cu tatăl vedetei, Săndel Bălan, care ne-a oferit prima declaraţie despre acest necaz prin care trece familia lui.