Ce şi-a dorit George Stanca înainte să moară

8-act-2-2col.jpg

George Stanca va fi înmormântat azi, la Cimitirul Bellu din Capitală

George Stanca va fi înmormântat cu lucrurile pe care le-a iubit cel mai mult: pălăria, fularul cu însemnele echipei de fotbal Rapid, tricolorul românesc şi o iconiţă cu Maica Domnului. Soţia acestuia ne-a mărturisit care au fost ultimele sale cuvinte înainte să moară.

Numeroase persoane au trecut miercuri pe la catafalcul jurnalistului George Stanca, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală, unde este depus de marţi. Oamenii s-au rugat şi au aprins câte o lumânare. 

Printre cei care au venit să-şi ia adio de la George Stanca au fost admiratori, prieteni, foşti colegi, colegi de facultate, fani ai echipei de fotbal Rapid, cititori ai rubricii ”Scrisorile lui Stanca de la Click!”, dar şi actorii Vladimir Găitan şi Mitică Popescu. 

Mulţi dintre cei care au trecut să-şi ia rămas bun au depus o mulţime de flori şi de coroane. George Stanca va fi înmormântat cu lucrurile pe care le-a iubit cel mai mult în viaţa sa: pălăria fistichie, fularul cu însemnele echipei de fotbal Rapid, tricolorul românesc, dar şi o iconiţă cu Maica Domnului, pe care soţia sa i-a aşezat-o pe piept. 

8-act-3-1col.jpg

Zeci de flori și coroane au fost aduse ieri la Biserica Sf. Gheorghe Nou

Partenera de viaţă a publicistului, care s-a stins din viaţă luni, la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardiorespirator, ne-a mărturisit: ”Înainte să moară a cerut să fie dus la terapie, pentru că îşi doreşte să trăiască.  Era tonic şi energic. Nu am crezut că o să-l pierdem. Medicii au fost mai mult decât medici, au fost oameni! Au plâns când a murit. George făcea glume cu ei...”, ne-a mărturisit Elena Stanca. 

Săptămâna trecută, el şi-a dorit să mai doarmă o noapte în patul lui şi a rugat-o pe Elena să-l ducă acasă. Medicii au ajutat-o pe femeie să-i împlinească această dorinţă, apoi dimineaţa cei doi s-au întors la spital, unde Stanca se afla internat din 7 ianuarie, iar Elena nu-l părăsea nici o secundă. 

George Stanca va fi înmormântat joi, la Cimitirul Bellu din Capitală. 

Loading...

Citește și

  • george stanca

    Colegul nostru a decis luni, puțin după ora prânzului, să facă o ultimă reverență și să iasă din scenă. Stanca, cel îndrăgostit de cuvânt și de viață cu puterea cu care un adolescent poate iubi pentru prima oară, ne-a surprins, o dată în plus, pe noi toți!

  • George Stanca s-a stins din viaţă luni 4 februarie, la 71 de ani. A sperat până în ultima clipă că se va face bine şi că suferinţele sale au venit tocmai pentru ca el să se apropie de Dumnezeu. Publicistul, care scria de 10 ani şi în paginile ziarului Click!, suferea de mai multe boli şi făcuse trei operaţii din iulie până în noiembrie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1