Ce se întâmplă în culisele emisiunii “Supravieţuitorul”. Îți dezvăluim tot!

filmari.jpg

filmari supravietuitorul
Peste 250 de oameni fac parte din echipa show-ului ”Supraviețuitorul”
foto: PRO Tv

Difuzat de peste 15 ani, reality-show-ul „Survivor“ / “Supravieţuitorul” are multe secrete bine păzite de producători şi ştiute doar de echipa din spatele emisiunii.

Prezentatorul Dragoş Bucurenci a povestit pentru Click! că a avut parte de un tratament special în calitate de prezentator. “Am fost protejat, pentru că nu voiau să riște ca prezentatorul să păţească ceva. Mai degrabă rămâneau fără un concurent decât fără prezentator. Zonele în care aveam de filmat erau intens patrulate înainet de a ajunge noi. Ştiam la ce ne expunem. Eram foarte atent cu pericolele din natură, aveam grijă cum mă îmbrăcam, cum mă protejam”, ne-a povestit Dragoş Bucurenci.

dragos_bucurenci.jpg

dragos bucurenci
Dragoș Bucurenci este gazda show-ului ”Supraviețuitorul” de la Pro TV
foto: PRO Tv

 

Prezentatorul show-ului a avut baftă de o constituție sportivă, care l-a ferit de probleme de sănătate pe parcursul filmărilor. „Eu nu am slăbit. M-am dus acolo cu un fizic atletic. Au slăbit membrii din echipă care nu mâncau cât trebuia. Trebuia să compensez şi mâncam porţii duble, eu fiind oricum un mâncău. Aveam o sală de forţă acolo, în aer liber, lăsată de echipa daneză, care a filmat înaintea noastră, și între două filmări mă mai antrenam. Din păcate, erau schimbări de climă şi de temperaturi foarte violente. Dar noi aveam aer condiţionat în cabanele în care stăteam. Echipa stătea într-o tabără, nu în condiţii luxoase, dar măcar aveam un acoperiș deasupra capului, spre deosebire de concurenţi”, ne-a mai spus prezentatorul show-ului.

În culisele „Supravieţuitorului”

 • Încă de la preselecţii, producătorii au ales concurenţii pe sprânceană. Au fost alese persoane care arată bine, au condiţie fizică bună şi nu au probleme cu greutateas. Nu de puține ori, în istoria internațională a show-ului, concurenţii au fost actori sau modele.
 • Accesoriile şi hainele concurenţilor sunt alese de echipa de producţie, pentru a fi evitate expunerea mărcilor, accesoriile asemănătoare sau hainele de aceeași culoare la mai mulți concurenți.
 • De asemenea, producătorii se asigură că participanţii nu vor încerca să ascundă mâncare sau alte obiecte interzise prin buzunare.
 • De cele mai multe ori, concurenţii primesc obiecte de igienă personală şi produse contraceptive. Chiar dacă la începutul emisiunii participanţii primesc o geantă cu „singurele obiecte pe care le vor lua cu ei“, odată ajunşi în tabără, participanţii la concurs au acces şi la un dulăpior cu diferite medicamente şi obiecte de igienă personală. O echipă de medici îi supraveghează în permanență.
 • În timpul liber, concurenţii sunt lăsati să-şi confecţioneze singuri tot felul de accesorii şi unelte, dar sunt urmăriţi în permanență de camerele de filmat.
 • Echipa de producţie, care e formată din peste 250 de oameni, beneficiază de condiţii decente pe durata şederii pe insulă. Pe insulă există o tabără cu  cabine, aproape de locul de filmare. Aceste cabine dispun de paturi și băi. Toţi mănâncă la un loc, într-un cort mare de catering.
 • Concurenţii sunt înconjuraţi în permanenţă de echipele de producţie. Sunt supravegheaţi zi şi noapte şi nu sunt lăsaţi singuri niciodată. Echipa de filmare lucrează în schimburi şi înregistrează imagini în permanenţă, chiar şi atunci când concurenții dorm, pentru a se asigura că nu ratează niciun moment-cheie, lucru util și pentru siguranţa concurenţilor.
 • Medicii sunt prin preajmă mereu. În afara intervenţiilor în caz de accidentări grave, pe care le vedem la televizor, participanţii sunt consultaţi de medici şi înainte, şi după competiţii. În plus, aceștia dispun și de un psiholog care are sarcina de a monitoriza starea mentală a fiecăruia.
 • Concurenții nu se pot plimba în voie oriunde, ci dispun de un spaţiu delimitat în care se pot desfăşura.
 • Echipa de producţie petrece minute bune cu participanţii înaintea probelor, pentru ca toată lumea să înțeleagă despre ce e vorba şi ce trebuie să facă. În primul rând, ei sunt conduşi pe tot traseul probei de producători şi le sunt explicate toate regulile în detaliu. Apoi, o echipă specială parcurge traseul de concurs pentru ca supravieţuitorii să înţeleagă şi mai bine ce au de făcut. Astfel, aceştia pot chiar să îşi creeze strategii înainte de a începe proba respectivă.
 • La fel ca la “Ferma Vedetelor” sau “Sunt celebru…”, concurenţii sunt filmaţi mult când merg de la camping la Consiliul Tribal. Deşi pare că merg pe jos kilometri întregi cu torţele în mână, concurenţii sunt filmaţi atunci când pleacă spre “Consiliul tribal” şi în momentul în care ajung acolo. Puţini ştiu că toţi participanţii sunt transportaţi la Consiliul tribal de echipa de producţie cu maşina sau barca, neavând foarte mult de mers.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5