Ce omagiu inedit i-a adus Magda Catone lui Şerban Ionescu, la cinci ani de la deces

14-11.jpg

Magda Catone a plâns când a văzut tabloul cu chipul soţului

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Şerban Ionescu s-a stins din viaţă pe 21 noiembrie 2012, la nici un an de când a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, lăsând în urmă multă suferinţă. Prietenii şi rudele au venit, cu mic, cu mare, sâmbătă seară, la comemorarea marelui artist. Actorii au recitat poezii, s-au depănat amintiri, iar pictorul Valeriu Mladin a realizat câteva tablouri cu Şerban.

Actorul Şerban Ionescu, care a făcut roluri memorabile în pelicule precum ”Pădureanca” şi ”Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, s-a stins din viaţă la numai 62 de ani, văduvind lumea cinematografică de un mare talent. Deşi au trecut cinci ani de la decesul său, prietenii şi rudele nu l-au uitat, organizând, sâmbătă seară, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, o comemorare.

14-5.jpg

Actorul a jucat în peste 50 de filme

Au fost prezenţi mai mulţi artişti, dar şi soţia lui, actriţa Magda Catone. Deşi în ultima parte a vieţii Şerban a menţionat că vrea să divorţeze de femeia cu care a trăit sub acelaşi acoperiş vreme de 30 de ani, iată că ea i-a rămas alături până în ultimele lui clipe de viaţă. Cei prezenţi au putut admira câteva portrete ale lui Şerban Ionescu, în viziunea pictorului Valeriu Mladin şi au urmărit documentarul realizat de Casa de Producţie TVR, ”In Memoriam Şerban Ionescu”.

14-12.jpg

Sticlele de vin au tronat pe masa muzeului

Pe masă, tronau şi câteva sticle cu vin, cu chipul regretatului artist: ”Ideea i-a aparţinut Magdei Catone, a fost doar pentru eveniment, nu vor fi scoase la vânzare”, ne-a spus unul dintre organizatori.

Pentru văduva artistului, evenimentul a fost copleşitor, vorbind cu lacrimi în ochi despre bărbatul pe care l-a divinizat şi cu care are un fiu, pe Carol Ionescu, devenit şi el actor. După decesul lui Şerban, a fost mare scandal pe averea lui, însă, conform apropiaţilor, Magda ar fi primit, în cele din urmă, un apartament şi 50% din drepturile de autor, iar băiatul lor, 50% din drepturile de autor şi o casă în Otopeni.

pepatut.ro

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5