Ce nepot frumos are Moculescu! E singura amintire de la fiul mort în Germania

12046608_1047033641993663_6257025120969100161_n.jpg

Horia Moculescu, Moculescu fiu, fiul lui Moculescu a murit, nepot, Nidia Moculescu, tragedie
Are 80 de ani în buletin, dar un suflet tânăr

Horia Moculescu (80 de ani) a suferit enorm când a aflat, în 2008, că fiul său, Ion, a murit la numai 31 de ani, după ce s-a prăbușit pe caldarâm, de la etajul 5 al unui bloc din Berlin. Singura alinare a vestitului compozitor este însă Leon, nepotul său stabilit în Germania, și pe care îl așteaptă vara viitoare, la București.

Compozitorul Horia Moculescu a trecut, în viață, prin multe necazuri. N-a avut noroc în dragoste, bifând patru divorțuri, a trecut prin războaie grele cu ultima soție, Mariana Moculescu, fiul său a murit, iar problemele cardiace nu-i dau pace. Deși are 80 de ani, marele artist continuă totuși să fie activ pe plan artistic, fiind un tată și un bunic de nota zece. Decesul lui Ion Moculescu a fost însă cea mai grea lovitură pe care i-a dat-o viața. Acesta își mai alină dorul de băiat cu fiul acestuia, Leon. Un adolescent frumos foc, care dă gata orice fată cu ochii lui de un albastru aproape ireal:

22635013_1876993035649357_2693282_n.jpg

Horia Moculescu, Moculescu fiu, fiul lui Moculescu a murit, nepot, Nidia Moculescu, tragedie
Leon este un tânăr frumos-foc. Aici, alături de mătuşa Nidia

”Nepotul meu este un băiat foarte frumos și bun, este singura amintire de la fiul meu, care a murit în urmă cu nouă ani. Leon are 19 ani, locuiește în Germania și este în ultimul an de liceu. A fost în România doar când era bebeluș, avea doar vreo trei luni, însă mi-a promis că mă va vizita anul viitor, la București. Cântă, ca mine, la pian, dar e mai degrabă pasionat de dans modern. Cunoaște puțin limba română, vorbește cam stâlcit, dar ne înțelegem, am vorbit la telefon și acum câteva zile. Fetele sunt înnebunite după el”.

ionut-moculescu-nidia-moculescu.jpg

Horia Moculescu, Moculescu fiu, fiul lui Moculescu a murit, nepot, Nidia Moculescu, tragedie
Ionuţ, fiul lui Moculescu, a murit în 2008
foto: arhivă personală

Mariana Moculescu ne-a vorbi în urmă cu câțiva ani despre fiul lui Horia, pe care l-a îngrijit ca o adevărată mamă: ”Ion nu s-a sinucis, așa cum s-a zvonit, a fost un accident. El fusese diagnosticat cu Hepatita C, făcea tratament cu Interferon, dar și cu alte pastile, care l-au băgat în depresie. În  acea seară, el a vrut să repoziționeze antena tv de pe balcon, dar pentru că era foarte amețit, din cauza tratamentului, s-a dezechilibrat și a căzut de la etajul 5”. Dar el avusese probleme de sănătate încă de la naștere: ”Fiul lui Moculescu se născuse aproape orb. Purta ochelari fumurii, căci cu un ochi nu vedea absolut deloc, iar la celălalt avea dioptrii -13, adică enorm. S-a chinuit toată  viața cu vederea, a fost operat de câteva ori în Germania, unde locuia cu mama lui, Ana Maria. Toate cheltuielile au fost suportate de tatăl său vitreg, Klaus Carmienke, arhitect de profesie, care l-a ținut și la studii, în Berlin. Horia îmi zicea adesea că se simte prost că de fiul lui are grijă altcineva. Ionuț era un bărbat foarte deștept, a făcut Politologie, avea și doctoratul luat”, ne-a mai dezvăluit Mariana Moculescu.

moculescu_si_nidia.jpg

Horia Moculescu, Moculescu fiu, fiul lui Moculescu a murit, nepot, Nidia Moculescu, tragedie
Nidia şi tatal ei au o relaţie perfectă

Ionuț trăise în Germania o mare decepție amoroasă: ”Se îndrăgostise, înainte să se îmbolnăvească de Hepatita C, de o balerină cu zece ani mai mare decât el, însă mama lui nu a fost de acord cu această relație. Prin urmare, balerina l-a părăsit pe Ionuț, iar când a plecat l-a luat cu ea și pe fiul lor, Leon”, a mai adăugat Mariana.

Nidia a suferit enorm când a aflat că fratele său a murit

Nidia Moculescu, fiica lui Horia și a Marinei Moculescu, a avut o relației foarte bună cu Ionuț, iar la aflarea veștii că fratele ei iubit a murit, a fost la un pas de leșin. ”Nidia era încântată de Ionuț, el o răsfăța, păstrau legătura și după ce el se mutase la Berlin. Când a murit, fiica mea a fost devastată, pentru că Ionuț era un tip deștept și amuzant, iar ei îi făcea mare plăcere compania lui”, a mai povestit Mariana Moculescu pentru Click!  

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1