Ce frumoasă era studenta Tamara Buciuceanu! Poză rară cu Isoscel din «Liceenii», atunci când nu era celebră

tamara-buciuceanu.jpg

tamara buciuceanu
”Doamna comediei românești”, alături de George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis
Foto: Monica-Floredana Vladutu

Actrița Tamara Buciuceanu, care a cunoscut celebritatea în 1987, cu rolul exigentei profesoare de matematică ”Isoscel”, din ”Liceenii”, a fost de o frumusețe răpitoare în anii de facultate. Click! vă prezintă o fotografie cu artista, realizată pe vremea când avea doar 23 de ani. I-a cucerit pe regizori cu trupul de fotomodel, cu chipul interesant, de divă a anilor 50, dar și cu umorul nativ.

Tamara Buciuceanu va împlini vârsta de 90 de ani pe 10 august, prilej de a deschide albumul cu amintiri. Tamara Buciuceanu a fost de departe una dintre cele mai frumoase studente din cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, dovadă stând și fotografia pe care ea o păstrează cu sfințenie. Marea doamnă a comediei românești va rămâne în sufletul românilor cu rolul profesoarei Isoscel din ”Liceenii”, dar și cu cel al Anetei din ”Cuibul de viespi”, ambele producții având premiera în același an, 1987.

Tamara Buciuceanu, poreclită ”Isoscel”, a fost și soprană la Operetă

Nu mulți știu, dar actrița Tamara Buciuceanu are și o voce de cinci stele, îmbrățișând, o vreme, cariera de soprană, capitol despre care a povestit în Revista ”Taifasuri”:  „La una dintre reprezentaţiile vodevilului «Pălăria florentină», la Giuleşti, m-a văzut maestrul Ion Dacian, iar la sfârşitul spectacolului i-a spus doamnei Deleanu: «Eu ţi-o fur, o iau la Operetă!», iar dumneaei i-a replicat: «Îmi iei fata mea cea bună, dar nu-i nimic, mă gândesc la viitorul ei şi ţi-o dau». La Teatrul de Operetă am făcut 11 premiere, printre care «Sânge vienez», «Marco Polo», «My Fair Lady», şi trei ani la rând am călătorit în toată Europa. A fost o experienţă care m-a maturizat în carieră. Mi-aduc aminte cu drag şi de Nae Roman, Valeria Rădulescu şi mulţi alţii”.

Tamara Buciuceanu este văduvă și nu are copii

Apoi, în urma unor probleme de sănătate, Tamara s-a întors pe scenă, unde datorită umorului și talentului actoricesc nativ a devenit răsfățata regizorilor, bifând peste 60 de roluri în filme și piese.

tamara-buciuceanu-tanara.jpg

tamara buciuceanu
Tamara Buciuceanu, în perioada studenției
foto: arhivă personală

Actrița este văduvă și nu are copii: „Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost! Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine şi nu mai sunt: soţul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărţit scena. Nu o să-i uit niciodată şi mă rog ca Dumnezeu să îi aşeze acolo sunt sunt cei drepţi”, a mai adăugat ea, în cadrul aceluiași interviu. A renunțat la scenă, după mai bine de 65 de ani de spectacole și de filme, iar aparițiile ei la evenimentele mondene sunt din ce în ce mai rare. Este fericită că lumea nu a uitat-o: „Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă“, menționat ea, anul trecut, pe scena Teatrului ”Metropolis”, unde a fost premiată pentru întreaga activitate de actorul George Ivașcu.

Citește și:

De ce a bătut-o Tamara Buciuceanu-Botez pe Oana Zăvoranu când era mică! Cele două sunt vecine

Ion Caramitru împlineşte vârsta de 77 de ani. De ce a fost scos din seria „Liceenii”

 

 

Loading...

Citește și

  • 89 de ani de viaţă, dintre care 65 de ani petrecuţi în slujba teatrului românesc. Tamara Buciuceanu-Botez a fost omagiată luni seara, pe scena Teatrului Metropolis, alături de actori de seamă. ”Doamna Isoscel” i-a avut alături şi pe Ştefan Bănică şi Oana Sîrbu, ”elevii” săi din celebrul film ”Liceeni”. Bănică a comparat-o cu o nestemată!

  • Este una dintre cele mai mari actriţe pe care le-a dat România, cu o carieră de peste 65 de ani, fiind sărbătorită la finalul lui 2018 pentru întreaga ei carieră. Tamara Buciuceanu-Botez, căci despre ea este vorba, supranumită „Doamna comediei româneşti“, va împlini 90 de ani peste doar câteva luni, iar publicul şi lumea teatrului şi a cinematografiei nu au uitat-o.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1