Ce frumoasă era mama Oanei Pellea! Ce i-a spus pe patul de moarte

dam_7913.jpg

oana pellea
Oana Pellea s-a făcut actriță, chiar dacă tatăl ei, regretatul Amza Pellea, s-a împotrivit
foto: arhiva Click!

Pentru Oana Pellea (54 de ani), ziua de 14 decembrie înseamnă ziua în care s-a născut mama ei, Domnica, dar și ziua în care a murit tatăl ei, marele actor Amza Pellea, ucis de un cancer pulmonar la vârsta de numai 52 de ani.

Oana Pellea a transmis un mesaj foarte emoționant pe pagina personală de Facebook.

”În 14 decembrie mi s-a născut mama și mi-am îngropat tatăl,
de atunci mama nu și-a mai serbat aniversarea
e 14 decembrie...
vă iubesc pentru toate eternitățile pe amândoi
atât în cer cât și pe pământ.”

Oana Pellea și-a pierdut tatăl când avea 22 de ani, la scurt timp după ce își începuse cariera de actriță, o carieră pe care Amza nu a vrut-o pentru fiica lui, dar pe care a acceptat-o după ce și-a dat seama de talentul ei.

”I-m scris atunci o scrisoare lui Dumnezeu. I-am scris la propriu, rugându-l ca, dacă există, să-l ierte și să-l facă bine pe tata”, a mărturisit actrița în emisiunea Andreei Esca de la postul de radio Europa FM.

La 20 de ani după moartea lui Amza s-a stins și Domnica, femeia despre care actorul a știut din prima clipă că-i este sortită. Domnica Pellea a ales să rămână acasă toată viața și să aibă grijă de fiica și de soțul ei. N-a regretat niciodată această decizie, dimpotrivă ”ea era stâlpul familiei”. ”Fără asta mică – mama era minionă – nu eram nimeni”, a declarat Oana Pellea că ar fi recunoscut Amza înainte de a muri.

mama_oana_pellea.png

domnica pellea
Domnica Pellea a murit în 2003, după o grea suferință
foto: arhivă personală

 

"Am întrebat-o pe mama, la spital, în ultima zi a trecerii ei pe pământ: ce să fac când o să-mi fie dor de tine? Învață-mă! S-a uitat dur la mine și mi-a spus cu ochii verzi smarald: «Pupă-ți mâna!» Și-am înțeles că în carnea mea e ea, tata, sunt toți ai mei. Am făcut-o, o fac și am tot timpul certitudinea că toți sunt în mine: părinți, amintiri, Dumnezeu. Toți sunt înghesuiți în mine. Ce minune! Mi-e dor deci de minunea din mine, pe care cateodată o uit, o pierd... În mine e mare înghesuială! Tot universul e înghesuit în mine", a declarat Oana Pellea. Timp de doi ani, după ce mama ei a primit cumplitul diagnostic, cancer, și până la moartea ei, actrița a renunțat să mai joace, alegând să petreacă tot acest timp alături de Domnica.

Cuvintele pe care Oana Pellea le-a auzit de la mama ei în ultima zi a acesteia pe pământ o însoțeșc și acum și s-au transformat într-un îndemn pe care actrița îl adresează tuturor celor pe care îi iubește. ”Viața e pe zile, mi-a spus mama râzând în hohote în ultima zi pe pământ. Nu-ți face planuri mari! Bucură-te de secundă!”

Loading...
 
 

Citește și

  • aimee iacobescu oana pellea bani

    Actrițele Aimée Iacobescu (69 de ani) și Oana Pellea (53 de ani) sunt la cuțite, după ce fiica lui Amza a distribuit un editorial pe pagina sa de Facebook, de pe yorick.ro, în care era titrat „Doamna Aimée Iacobescu, în timp ce dvs. muriți de foame cu 3.500 de lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000”. Deranjată până peste cap de acest gest, Iacobescu a ținut să iasă în față și s-o atace pe Pellea, susținând că și tatăl ei ar fi putut fi în aceeași situație cu ea.

  • oana pellea florin piersic

    Florin Piersic a fost premiat luni, 28 martie, în cadrul Galei Gopo, cu Premiul pentru Întreaga Carieră. Așa cum și-a obișnuit publicul, iubitul actor nu s-a mulțumit să spună doar câteva cuvinte și, cunoscut pentru debitul verbal, a părut că vrea să stea pe scenă ore întregi. Un moment amuzant care i-a avut ca protagoniști pe Oana Pellea și Florin Piersic a făcut deliciul celor prezenți la Teatrul Național București.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1