«Ce-ai făcut, Bobiţă?» De ce a cerut PRO TV bani de la Guvern pentru «Las Fierbinţi»

12-13-vedete-las-fierbintiasdfasd.jpg

Celentano, Dorel, Bobiţă şi Firicel din Las Fierbinţi

Vestea că producătorii celui mai îndrăgit serial al momentului, „Las Fierbinţi”, au cerut bani de la Guvern pentru următoarele două sezoane a împărțit țara în două. Demersul celor de la PRO TV nu este însă nici pe departe ieşit din comun şi nici singular în industria cinematografică. În total nouă proiecte au cerut finanţare până acum prin schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.

Lansat pe 1 martie 2012 şi filmat la Fierbinţi-Târg, judeţul Ialomiţa, serialul “Las Fierbinţi” a devenit un adevărat fenomen naţional, lansând replici şi personaje care au făcut istorie. Să nu uităm celebra expresie devenită virală, “Păi ce-ai făcut, Bobiţă?”, pe care mulţi dintre noi o folosim frecvent în viaţa de zi cu zi. ”Bă, ej nebun? Bă, ej prost?!” sunt replicile lui Celentano şi Firicel (Adrian Văncică, res­pectiv Cuzin Toma), tot din celebrul serial de televiziune “Las Fierbinţi”. Iată că tot pe notorietatea serialului s-au bazat şi cei de la PRO TV atunci când au decis să-şi finanţeze următoarele două ediţii cu bani de la stat.

bobonete12-13-vedete-1.jpg

mihai bobonete sotie catalina
Mihai Bobonete este "Bobiță" în Las Fierbinți
foto: PRO TV

Mai precis, conform adevarul.ro, PRO TV a solicitat Guvernului 379.577 lei pentru finanţarea „Las Fierbinţi Crăciun 2018”, precum şi 4,75 milioane de lei pentru finanţarea întregului sezon de toamnă din 2019 al emisiunii. Mai mult, Pro TV a solicitat bani şi pentru finanţarea producţiei „Rechinii (Sharks)”, respectiv 3,51 milioane de lei. Contactaţi de Click!, reprezentanţii PRO TV ne-au explicat, pe larg, demersul. “Am aplicat pentru o finanțare privind sprijinirea industriei cinematografice, în baza Hotărârii Guvernului României nr. 421/13.06.2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 508/20.VI2018. Producțiile locale au reprezentat mereu o constantă în grilele noastre de programe, susținând astfel dezvoltarea acestei industrii. De 14 sezoane, milioane de români urmăresc aventurile personajelor din serialul de televiziune «Las Fierbinţi». Apreciem că aplicația noastră corespunde în întregime criteriilor de eligibilitate prevăzute în această hotărâre de Guvern”, au declarat cei de la Pro TV.

dalida.jpg

in ce filme au mai jucat actorii din las fierbinti
Ecaterina Țugulea este Dalida
foto: PRO Tv

Serialul a debutat pe micile ecrane pe 1 martie 2012 şi de atunci este lider în audienţă, publicul urmărindu-l episod cu episod. Marţi, 20 noiembrie, producţia a primit din nou premiul pentru “Cel mai bun serial”, la Gala Premiilor TV Mania, unde am întâlnit-o pe Ecaterina Ladin, alias Dalida din serial, şi care nu ştia despre această cerere de finanţare. “Nu ştiam. Presupuneam că va urma un nou sezon, pentru că are un rating foarte mare şi sunt spectatori care cer asta. Şi mă gândesc că e nevoie. Şi după fiecare sezon ne întrebăm dacă mai facem unul. Şi după 14 sezoane încă ne mai întrebăm dacă mai facem unul. La acesta încă nu am terminat filmările, mai avem până pe 15 decembrie, lucrăm. Mă surprinde de fiecare dată când primesc scenariul, pentru că nu ştiu de unde au atâtea idei. Dar peniţele de aur, cum le zic eu, mereu vin cu ceva nou”, ne-a mărturisit actriţa, care a venit să ridice premiul întregii echipe.

las_fierbinti.jpg

las fierbinti
Scenaristul Mimi Brănescu lucrează la sezonul 14 din serialul ”Las Fierbinți”
foto: PRO Tv

Din echipa serialului fac parte Andrei Boncea, producător, Dragoş Buliga, producător şi regizor, Mimi Brănescu, scenarist, iar în rolurile principale sunt Mihai Bobonete, Mihai Raiţ, Adrian Văncică, Costi Diţă, Anca Dumitra, Mihai Mărgineanu şi alţii. În roluri secundare, de-a lungul timpului, au fost invitate multe vedete, de la Horaţiu Mălăele, la Stela Popescu sau Maia Morgestern. Regizorul Dragoş Buliga a mărturisit pentru Click! că serialul “nu poate fi vândut afară, pentru că nu se poate traduce, însă a fost copiat în câteva ţări”.    

Ce este schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice

Pe 13 iunie 2018, Guvernul României a adoptat o schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice. ”Guvernul a adoptat, printr-o Hotărâre, o schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice. Această schema de ajutor de stat este multianuală, se va derula până la sfârşitul anului 2020, şi va avea un buget anual de 50 de milioane de euro”, se arăta în comunicatul de presă emis la vremea aceea.

 

Loading...

Citește și

  • A început numărătoarea inversă până când filmările celebrului serial “Las Fierbinţi” (PRO TV) vor fi reluate, în orăşelul din judeţul Dâmboviţa, unde se află platoul de filmare. Click! a vizitat celebrul bar al lui Bobiţă, dar am ajuns şi la casa beţivului Celentano, interpretat genial de actorul Adrian Văncică.

  • mihai bobonete sotie catalina

    Interpretul lui Bobiţă din serialul “Las Fierbinţi” (PRO TV) are eveniment mare în familie, toamna aceasta. După ce anul trecut l-a năşit pe Mihai Raiţ Dragomir şi pe soţia sa, și a fost și el năşit, la rândul său, de Octavian Strunilă şi de soţia acestuia, Oana, acum Mihai Bobonete (38 de ani) va îmbrăca din nou costumul de naș.