Câți bani a luat Mircea Radu de la TVR în 2019. E acuzat că și-a falsificat declarația de avere

mircea_radu_dr1.jpg

Mircea Radu

Mircea Radu, director de comunicare al TVR, se află în mijlocul unui scandal care îi șifonează serios imaginea. Vedeta și-ar fi falsificat declarația de avere, declarând doar jumătate din veniturile pe anul 2019.

Mircea Radu, șef al comunicării în TVR și consilier al Doinei Gradea (PDG al SRTV), și-a rectificat declarația de avere după ce MediaSind (Sindicatul Român al Jurnaliștilor) a solictat luna trecută ANI și DNA să cerceteze neconcordanțele flagrante din declarația de avere a prezentatorului.

În urma dezvăluirilor MediaSind TVR, șeful Comunicării din Televiziunea Națională, Mircea Radu, a modificat declarația de avere: În declarația rectificativă depusă la ANI, fosta vedetă confirmă că suma reală primită de la TVR pentru emisiunea Down The Road-Aventura este de 112.574 lei, față de cea declarată inițial, 64.670 lei!

"MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgență a lui Mircea Radu din toate funcțiile deținute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condițiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreționare din bani publici", se arată într-un comunicat remis de Mediasind în data de 15 septembrie.

Mircea Radu, numit director de comunicare al TVR, în luna iulie

Fostul prezentator al emisiunii "Din Dragoste" (Antena 1) a ocupat din luna iulie a acestui an funcția de Șef Serviciu Comunicare, Relații Publice și Protocol, după cum au fost anunțați angajații instituției publice. În același timp, Mircea Radu este și consilier al președintelui TVR Doina Gradea. Din ianuarie 2020, în această calitate, are atribuții pe zona editorială și de imagine a televiziunii publice, scrie paginademedia.ro. "Este o propunere onorantă, fără-ndoială, dar și o mare provocare. Toate vin la pachet cu îndatoriri de care am să mă achit așa cum am făcut-o în cei peste 25 de ani de televiziune.Am acceptat deoarece cred că, pentru a duce mai departe cu succes brandul TVR, alături de un management performant alcătuit din profesioniști cu experiență și cu rezultate în acest domeniu, este nevoie de un plan coerent de comunicare internă și externă. Pe plan extern, într-o perioadă de taifun al fake-news, obiectivul principal este o comunicare corectă, aplicată, clară și transparentă a publicului cu privire la atribuțiile și activitățile TVR", declara Mircea Radu la instalarea în funcție, potrivit paginademedia.ro.

Mircea Radu a prezentat "Down The Road-Aventura" la TVR

Mircea Radu a revenit la TVR în noiembrie 2019 și a prezentat emisiunea „Down the road. Aventura”. Iată ce spunea, la vremea aceea, despre revenirea în televiziunea publică, unde a mai prezentat „Telejurnal”, „ÎnTrecerea anilor” şi a fost coprezentator la „Femei de 10, Bărbaţi de 10”. „Cred că »Down  the road. Aventura» va fi un «hit». Dincolo de asta, va fi un program iubit de telespectatori, pentru că putem fi martori la aventura vieţii unor tineri. Plecăm într-o excursie, în care nu contează destinaţia, ci doar călătoria. La început, mi-am zis că voi fi alături de tineri în călătoria vieţii lor. Apoi, mi-am dat seama că ei m-au luat pe mine în călătoria vieţii mele, într-o călătorie interioară a celui care sunt şi a celui care cu siguranţă am devenit după întâlnirea cu prietenii mei speciali”, a spus Mircea Radu.

Citește și:

Mircea Radu revine la TVR 1 în reality show-ul «Down the road. Aventura»

INTERVIU Mircea Radu s-a mutat la Piatra Neamț de dragul soției. Ce schimbări au apărut în viața lui

Loading...