Cătălin Măruță și familia lui se distrează în autoizolare: «Ne jucăm, gătim și facem ordine în dulapuri»

catalin-maruta-andra-copii-familie.jpg

Catalin Maruta, Andra și copiii lor, David și Eva
Familia Măruță se bucură din plin de timpul petrecut acasă

Cătălin Măruță e singurul din familie care mai muncește, iar Andra și cei 2 copii ai lor stau acasă, în siguranță. Când termină emisiunea de la PRO TV, se reunesc toți 4 și au cel mai distractiv program.

Când toată lumea stă acasă din cauza pandemiei, show-ul „La Măruță” continuă să fie difuzat în direct la PRO TV, iar Cătălin Măruță (42 de ani) merge zilnic la serviciu. Emisiunea are însă reguli noi care îl protejează de coronavirus atât pe prezentator, cât și pe invitații lui. Cătălin Măruță ne-a spus cum s-a schimbat viața lui și a familiei lui după decretarea stării de urgență în România.

Click!: Fiul tău, David, a împlinit 9 ani pe 16 martie. Ce cadou i-ai făcut?

Cătălin Măruță: Suntem într-o perioadă aparte, în circumstanțe deosebite, așa că nici ziua lui David nu a fost sărbătorită la fel ca în anii trecuți. El ar fi vrut să își invite prietenii și colegii la o petrecere, dar am sărbătorit acasă, noi patru, cu un tort comandat. Ne-am jucat, i-am cântat „Mulți ani trăiască!” și am amânat cadourile și petrecerea pentru anul viitor. David a fost foarte înțelegător, s-a distrat și nu s-a plâns de situație.

maruta-david.jpg

Cătălin Măruță și fiul lui, David
Cătălin Măruță a fost alături de fiul lui, David, pe 16 martie 2020, când a împlinit 9 ani

Înțelege David de ce în această perioadă nu mai merge la școală?

Desigur, David este mare. Și Eva (4 ani) înțelege. E important să vorbim cu copiii noștri și să le explicăm ce înseamnă bacterie, virus, cum ne spălăm bine pe mâini și cum avem grijă de cei dragi. Nici unul dintre cei mici nu se plânge prea tare de stat acasă. Din fericire, avem destul de mult spațiu în locuință și o mică grădină în care mai putem ieși, să ne bucurăm de soare, dacă e cazul. David ține legătura cu prietenii lui prin telefon, la fel ca noi, așa că nu se simte chiar rupt de lume.

eva-david-maruta.jpg

Eva și David Măruță
Eva (4 ani) și David Măruță (9 ani)

Cum le-ați explicat copiilor ce se întâmplă?

Deja știau ce înseamnă o răceală și o infecție, așa că le-am explicat, cât mai direct, că există un virus nou care se răspândește foarte repede și că din acest motiv multă lume ajunge la spital. Pentru binele tuturor, trebuie să stăm în casă. Au înțeles și au cooperat.

Ce activități noi aveți de când stați mai mult acasă?

Jucăm cărți, gătim împreună, facem ordine și curățenie. A fost o bună ocazie să ne aranjăm lucrurile în dulapuri și să ne selectăm jucăriile ca să putem da altor copii ceea ce nu ne mai atrage.

Cătălin Măruță prezintă emisiunea de la PRO TV într-un studio dezinfectat, fără invitați

Părinții tăi și ai Andrei sunt cu voi sau sunt în provincie?

Părinții mei sunt la Târgu-Jiu, iar socrii mei sunt la Cluj. Vorbim zilnic cu ei, ne încurajăm reciproc și ne reamintim ce important este să stăm izolați.

Tu încă mergi la muncă. Ce reguli noi ai la emisiunea „La Măruță”, de la PRO TV?

Emisiunea mea continuă în condiții speciale. Nu mai avem invitați, încercăm să ducem tot sumarul din materiale video și intervenții live prin telefon sau Skype. O echipă foarte restrânsă se ocupă de montaj și producție, ca restul echipei să stea acasă, în siguranță. Tot platoul se dezinfectează și păstrăm distanța unii față de ceilalți. E foarte important pentru telespectatori că emisiunile lor preferate sunt în direct la televizor, că asta îi ajută să zâmbească zilnic și timpul trece mai ușor.

andra-david-2.jpg

David Măruță și Andra
De ziua lui, David a fost răsfățat de Andra

Andra a luat și ea pauză sau repetă pentru concertul „Pasión”?

Andra a fost nevoită să amâne repetițiile și spectacolele „Pasión”, chiar dacă stă acasă și poate cânta în voie. La repetiții era nevoie de o echipă mare de oameni, pentru orchestrație și coregrafie. Așa că proiectul se amână pentru septembrie. Este foarte important să fim cu toții în siguranță și să depășim această situație.

Andra și Cătălin Măruță se tem pentru viața celor dragi și opresc televizorul când vor să uite de panică

Este mare pagubă făcută de coronavirus?

S-au anulat toate concertele Andrei și toate evenimentele pe care urma să le prezint. Pentru o lună, toate acestea sunt amânate sau anulate și urmează să vedem cât va mai dura această perioadă. Nu îmi dau seama încă ce pierderi avem, deși e evident că toată lumea este afectată. Doar după un timp vom putea trage cu adevărat linie și vom vedea cum a fost afectată economia și cum ne-a zdruncinat pe fiecare în parte. În acest moment ne concentrăm toate gândurile spre rezolvarea crizei, ne rugăm pentru medici și asistente, este o perioadă foarte grea pentru ei acum. Sperăm să nu ne pierdem persoane dragi din cauza acestui virus care îi atacă nemilos pe cei mai vârstnici și pe cei mai vulnerabili.

Te uiți mai mult la televizor în această perioadă?

Da, urmărim știrile în fiecare zi. Încercăm să nu lăsăm televizorul sau radioul deschise permanent pentru că nu ajută nimănui să intrăm în panică.

Citește și:

Ce l-a atras pe Cătălin Măruță la Andra. Apreciază aceleași lucruri și după 10 ani de căsnicie

Cătălin Măruţă, machiat ca un spiriduș de fiica lui. Rezultatul este haios

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1