Cât dădeau vedetele pe droguri. Detalii picante din dosarul «Droguri pentru VIP-uri»

Procurorii de la Crimă Organizată Ploieşti au continuat şi vineri audierile în dosarul “Droguri pentru VIP-uri”, după ce trei persoane, care nu sunt persoane publice, au fost reţinute joi seară. Detalii picante ies la iveală.

Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu, Oreste Teodorescu, Elis Armeanca, Marian şi Carmin Ionescu sunt doar câteva nume vehiculate de procurorii ploieşteni în acest dosar. Numele lor figurează pe lista martorilor, de aceea unii dintre ei au trecut pragul DIICOT Ploieşti pentru a da declaraţii. Pe lângă ei, şi mulţi alţi necunoscuţi. Anchetatorii susţin că cei trei reţinuţi, care nu au antecedente penale, furnizau drogurile, iar pe lista clienţilor s-ar afla şi câteva persoane publice. Vineri, la audieri a venit şi Elis Armeanca. Manelistul a stat în sediul anchetatorilor o oră şi jumătate, a venit însoţit de avocat, iar la ieşire a declarat că a fost citat “în calitate de martor”, nu ca suspect, aşa cum se aflase cu o zi înainte.

4-actu-img-20180713-wa0003.jpg

Elis Armeanca, ieri, la DIICOT Ploieşti

Mai mult, surse din rândurile anchetatorilor spuneau că fiul lui Dan Armeanca, “părintele manelelor”, ar fi fost chiar şeful reţelei de traficanţi. Pentru destructuarea acestui grup, un ofiţer sub acoperire a reuşit să strângă probe, spun surse judiciare, şi a cumpărat chiar şi droguri după ce a reuşit să se infiltreze. Drogurile erau vândute, în mare parte, în Bucureşti, dar şi în împrejurimi şi aveau preţuri de 100 de euro gramul de cocaină şi 50 de lei gramul de cannabis.

4-actu-img-20180712-wa0112.jpg

Răzvan Ciobanu a fumat în pauzele de la audieri

Dacă joi, vedetele au fost zgârcite cu explicaţiile, vineri, au început să vorbească. Designerul Răzvan Ciobanu a postat pe o reţea de socializare următorul mesaj: “Pentru a nu sta în fiecare secundă la telefon, am să clarific aici: sunt suspect că aş deţine droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Droguri pe care le-aş fi procurat de la nişte oameni pe care nu i-am întâlnit, cu care nu am vorbit şi pe care nu i-am cunoscut VREODATĂ în această viaţă. Cam atât am de spus, îmi voi exercita dreptul de a mă apăra. Şi sunt genul de om care învaţă din greşelile trecutului”.

La ce se referă? Ciobanu a mai fost cercetat de autorităţi, în 2010, în dosarul «cocaină pentru VIP-uri». Însă, din lipsa unor dovezi clare, designerul a ieşit curat din acest caz. Ulterior, el a recunoscut că a cheltuit mulţi bani pe cocaină, însă nu a ajuns niciodată să fie dependent. ”Drogurile sunt un termen foarte larg. Singurul drog pe care l-am încercat a fost cocaina. Cocaina este un drog social, nu este un drog care dă dependenţă. Aş putea să spun că în 2009 am vrut să văd cum e să fii Mick Jagger. M-am gândit să văd ce înseamnă să trăieşti pe principiul unui rock star”, a declarat Răzvan Ciobanu la emisiunea „Răi da’ Buni”, de la Antena 2.

”Nu aş şterge cu buretele acea perioadă, pentru că lucrurile astea m-au ajutat să fiu cine sunt acum”, mărturisea designerul.

4-actu-img_1908.jpg

Oreste a fost chemat telefonic la Ploieşti, dar spune că totul e o farsă

Şi Oreste neagă că ar avea vreo legătură cu dosarul. “Nu am fost audiat, nu mi s-a comunicat nici o citaţie. Am primit doar un telefon şi am fost invitat luni la Ploieşti… Tot acest scenariu este o făcătură de la cap la coadă! Asemenea informaţii sunt false 100%. Cereţi surselor voastre să ofere probele aferente, altfel este doar o încercare grosolană de compromitere! Atenţie la claritatea informaţiilor! Vi s-au spus despre percheziţii, consum de stupefiante, martor, acum înţeleg că vi se creionează profilul unui traficant!”.

loading...
Loading...