Singura glumă care îl scoate din sărite pe Fuego: «Sunt sătul, mi-a ajuns»

img_1912.jpg

fuego click tv online
Paul Surugiu - Fuego, deranjat de ironiile nesărate
Foto: Sever Gheorghe

Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi, Paul Surugiu, consacrat cu numele Fuego, sărbătorește în această toamnă 25 de ani de carieră. Printre multele piese care au rămas în memoria românilor și care strâng mii de oameni în sălile de concerte, cea mai cunoscută de către toate generațiile este duetul cu Irina Loghin, "Împodobește, mamă, bradul". Nu există Crăciun fără ca această melodie să nu se audă în mai toate casele, însă a devenit și motiv de glume "nesărate".

Invitat la Click! Tv Online, Fuego ne-a mărturisit care este singurul lucru care îl deranjează la ironiile care se fac la adresa lui și a piesei care a devenit un adevărat imn al Sărbătorilor de iarnă: “S-au făcut atâtea glume cu “Împodobește, mamă, bradul!”, încât sunt sătul, mi-a ajuns, sunt la limită. Când o glumă e bună și e făcută cu simț de răspundere și haioasă, râd și eu. Când faci ironii urâte, când glumele sunt spurcate, murdare, nu își mai au efectul. Am auzit atâtea bancuri cu bradul ăsta, zeci-sute de glume cu bradul". 

 

"Împodobește, mamă, bradul!", piesă scrisă pentru părinții săi

Melodia a a fost scrisă pentru părinții săi, într-o noapte de iarnă și a reușit performanța de a intra în cultura populară și de a se menține pe un loc fruntaș în inimile oamenilor iubitori de muzică românească.

 

"Am devenit un fel de brand pentru Sărbătorile acestea. Pe de o parte, este un lucru îmbucurător. Piesa aceasta este pentru părinții mei, într-o noapte de iarnă în care ningea și veneam de la Piatra Neamț spre București. Mi-a venit în cap linia melodică și m-am gândit că toată lumea împodobește bradul. Îmi aduc aminte cum furam bomboanele din pom și puneam pietre micuțe în staniol”, a povestit Paul la Click! Tv Online.

img_1916.jpg

fuego click tv online
Fuego a fost invitatul nostru la Click! Tv Online
Foto: Sever Gheorghe

 

Iarnă sau vară, la fiecare concert, lui Fuego i se cere să cânte și "Împodobește, mamă, bradul", lucru care îl amuză pe solist. Acesta chiar ne-a povestit o întâmplare recentă, când la un concert în plină vară, în urmă cu doar câteva săptămâni, când gradele din termometre arătau valori caniculare, publicul i-a cerut în mod expres să interpreteze și melodia făcută celebră alături de Irina Loghin.

Paul Surugiu - Fuego sărbătorește 25 de ani de carieră la Sala Palatului

fuego.jpg

fuego click tv online
Paul Surugiu pregătește surprize mari pentru concertul din 15 noiembrie
Foto: captură Click! Tv Online

 

Obișnuit să cânte în fața unui public numeros, Paul Surugiu se pregătește pentru unul dintre cele mai mari concerte din cariera sa. Cu o însemnătate aparte, sărbătorirea a 25 de ani pe scenă, Fuego a pus la punct un spectacol grandios la Sala Palatului. În 15 noiembrie, va aveal loc un show de trei ore, cu două orchestre din Republica Moldova și invitați surpriză. Cei care nu pot ajunge la concert, vor putea să se bucure de muzică în Ziua Națională, când va fi difuzat de unul dintre posturile Televiziunii Române. De asemenea, în 2 decembrie, artistul își începe turneul național de colinde.

Art by Fuego, proiectul de suflet al artistului

picturi_fuego.jpg

fuego
Paul și-a făcut atelierul de pictură chiar lângă dormitor
Foto: arhivă personală

 

Pe lângă muzică, Paul Surugiu își hrănește și dragostea pentru artele plasticăe De cinci ani, acesta se ocupă cu sârg de o mare pasiune de a sa, pictura, un proiect caritabil care a primit numele Art by Fuego și care este dedicat oamenilor aflați în nevoie, în special artiștilor bolnavi. “Am reușit să vând în California, la New York, la Paris, în Australia, la românii de acolo, care vin acasă de Paște, de Crăciun. Fac o pictură-două pe săptămână. Folosesc tehnica acrilică. Mă inspiră de fiecare dată ceva. Mă gândesc la un lucru, aleg culoarea, tonurile și fac opera respectivă. Nu cred că am un subiect preferat, dar am făcut o lucrare gândindu-mă la mama și a ieșit ceva special. Sunt autodidact. De obicei pictez noaptea. Mi-am făcut atelierul exact lângă dormitor”, a povestit Paul Surugiu la Click! Tv Online.

Citește și:

Fuego a slăbit 20 kg și e tot numai o fiță. Rețeta transformării celui mai cuminte solist

Premieră pentru Fuego, în 25 de ani de carieră: îşi serbează ziua de naştere la televizor

 

 

Loading...

Citește și