Când va fi înmormântată Florina Cercel. Unde îşi pot lua rămas bun admiratorii actriţei

florina-cercel-artist_roman.jpg

florina cercel
Florina Cercel a murit la 76 de ani din cauza unui cancer pulmonar agresiv
Foto:Arhivă personală

Actriţa Florina Cercel, care a murit marţi, 30 iulie, la vârsta de 76 de ani, va fi înmormântată joi, pe Aleea Artiştilor din cimitirul Bellu. Anunţul a fost făcut de către Teatrul Naţional Bucureşti. Florina Cercel nu a dorit să vorbească despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat şi a păstrad discreţie totală în privinţa vieţii sale personale. Se pare că un cancer pulmonar a fost cel care i-a curmat viaţa, aceeaşi boală care l-a răpus şi pe primul său soţ, la doar 40 de ani.

Actriţa Florina Cercel va fi înmormântată joi, 1 august, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu, potrivit unui anunţ făcut de Teatrul Naţional Bucureşti. Începând cu ora 10.00, cei care doresc să îşi ia rămas bun de la actriţă o pot face în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc la ora 13.00. 

Florina Cercel, o viaţă dedicată scenei

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ. A bifat peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru. A făcut roluri memorabile în telenovele postului Acasă TV, ”Inimă de ţigan” (2007) şi “Regina“, unde a interpretat rolul Spaniei, o ţigancă iute la mânie. Iar în ”Aniela” (2009)  a fost distribuită în rolul Aretiei Belciugesco, o excentrică patroană de bordel. Un spectacol recent în care a jucat pe scena Teatrului Naţional din Capitală a fost ”Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”,  în regia lui Ion Caramitru.

A făcut parte din distribuţia a 26 de filme, remarcându-se în „Crucea de piatră” (1993), de Andrei Blaier, „Din prea multă dragoste” (1985), de Lucian Mardare, „Vară fierbinte” (1982), de Francisc Munteanu, „Dumbrava minunată” (1980), de Gheorghe Naghi, şi „Iancu Jianu-Zapciul” (1980), regia Dinu Cocea.

ioana-ginghina-si-florina-cercel-in-aniela-2.jpg

ioana ginghina si florina cercel
Ioana Ginghină și Florina Cercel au jucat împreună în serialul „Aniela”

A primit în 1990 premiul UNITER pentru „cea mai bună interpretare feminină”, pentru rolul Vassa Jeleznova din spectacolul „Vassa Jeleznova”, după Maxim Gorki, regizat de Ion Cojar.

În 2002, a fost decorată cu însemnele Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar Ministerului Culturii şi Cultelor i-a acordat premiul pentru cea mai bună actriţă a anului, pentru rolul Anna Andreevna din spectacolul „Revizorul”, după Nicolai Vasilievici Gogol.

Coincidenţă sinistră: Florina Cercel a fost răpusă de aceeaşi boală care i-a răpit marea iubire

Florina Cercel şi doctorul Perian Ioan Liviu au trăit o poveste de dragoste demnă de paginile unui roman. Totul a început de la un buchet de trandafir pe care actriţa l-a primit de la cel care avea să îi devină soţ. Doctorul îi mărturisea, în scris, că era admiratorul său secret şi o invita la petrecerea pe care o organiza cu ocazia zilei sale de naştere.

florina-cercel-sot-1_0.jpg

sotul florinei cercel
Florina Cercel și primul ei soț, medicul timișorean Ioan Liviu Perian
Foto:Arhivă personală

Actriţa a acceptat să participe, iar la finalul serii, după ce au dansat 12 ore, fiind acaparaţi de prezenţa reciprocă, bărbatul a condus-o acasă, s-a prezentat mamei artistei şi a cerut-o, fără să stea prea mult pe gânduri, în căsătorie. Iubirea dintre ei a fost frântă brusc de un diagnostic necruţător: cancer bronho-pulmonar. Perian Ioan Liviu a murit la doar 40 de ani, iar Florina a devenit văduvă la 29 de ani. 

Citeşte şi

Iubirile actriței Florina Cercel. Primul soț a murit de cancer pulmonar la numai 40 de ani

Ioana Ginghină: «Florina Cercel mi-a dat o palmă de mi-a sărit cercelul din ureche»

Loading...
 
 

Citește și

  • Ioana Ginghină și Florina Cercel în costume de epocă în serialul „Aniela”

    Una dintre actriţele cu care a jucat Florina Cercel în cele trei seriale de televiziune făcute la Acasă a fost Ioana Gingină. Interpreta Zambilei din „Inimă de ţigan” şi „Regina”, dar şi a Artei Belciugesco din „Aniela”, ne-a depănat amintiri din anii în care a fost colegă cu Florina Cercel, actrița care a murit pe 30 iulie 2019, după ce a bucurat generaţii de spectatori și de telespectatori.

  • florina cercel si primul ei sot

    Considerată una dintre cele mai frumoase actrițe de al noi, Florina Cercel murit marți dimineață, 30 iulie, la vârsta de 76 de ani. Actrița s-a stins după o grea suferință pe care a ținut-o ascunsă de ochii publicului. Florina Cercel a suferit de cancer pulmonar, aceeași afecțiune care i-a răpus primul soț, lăsând-o văduvă la numai 29 de ani.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1