Călin Geambaşu: «Tata are să-mi dea 100.000 € de la “Dansez pentru tine”»

12_foto-1-8-col.jpg

În perioada 2007-2014 Călin Geambaşu a susţinut recitaluri, alături de tatăl lui şi de solista Doina Spătaru

Scandalul continuă în celebra familie de muzicieni, motivul noii dispute fiind banii. Călin Geambaşu (41 de ani) îşi acuză tatăl, pe Petre Geambaşu (74 de ani), că nu i-a achitat întreaga sumă din prestaţiile avute, preţ de şapte ani, la celebrul concurs ”Dansez pentru tine” (PRO TV), şi unde cei doi au colaborat. Călin susţine însă că tatăl lui l-a păgubit şi cu alte sume, totalul ridicându-se la peste 200.000 de euro.

Călin a declarat, în urmă cu o lună,  pentru Click!, că vrea să renunţe la moştenirea de un milion de euro a părinţilor săi, dar şi la numele de familie, urmare a scandalurilor, însă nu vrea să şteargă de pe listă şi datoriile lui Petre. Tatăl său are să-i dea, conform unui calcul al lui Călin, o sumă fabuloasă, aproximativ un sfert de milion de euro.

Fostul solist al ”Şcolii Vedetelor” ne-a povestit cum a fost păcălit de propriul tată, la ”Dansez pentru tine” (PRO TV), unde au cântat împreună alături de Doina Spătaru şi de Mălina Olinescu:  “În perioada 2007-2014  - am fost singurul neplătit la “Dansez pentru tine!”, vreme de 14 sezoane. Ca să nu mă plătească şi pe mine din ceea ce revenea trupei drept compensaţie materială, m-a aburit cu ideea că ar fi mai bine să vorbesc eu separat cu cei responsabili de plăţi şi mă plimbam cu facturi emise şi neachitate vreodată ba, mai mult, mai plăteam şi TVA la acele facturi, fiindcă legea nu era ca acum cu TVA la încasare. Practic, a abuzat până la refuz şi în această situaţie de bucuria mea simbolistică, dar imensă de a cânta împreună cu el, tatăl meu. Mi-a dat de 3-4 ori nişte sute de euro, când avea el chef, dar nu am fost şi nu sunt pe nici un stat de plată alături de ceilalţi componenţi ai trupei, care normal, erau plătiţi. Contractul era făcut pe firma tatălui meu. Facturile cu care mă trimitea la mişto erau de 1.000 de euro pe ediţie. Fiecare sezon a avut câte 7-8 ediţii, şi au fost 14 sezoane în total. Suma totală e de 100.000 de euro. În plus, nici din drepturi de autor nu am fost plătit fiindcă le-a cesionat el contractual”, ne-a povestit Călin Geambaşu.

Războiul a început în urmă cu șase luni

12_foto-2-2-col.jpg

Făcea show-uri la fiecare ediţie, alături de instrumentiştii tatălui său

 

Și în anii adolescenţei, el şi-a ajutat părintele: “Petre avea trupă cu zece instrumentişti, dar nu se mai prindeau contracte în mulţi oameni şi trebuia să funcţioneze cu patru, cinci, chiar doi, ceea ce era altceva, calitativ vorbind. Atunci eu, adolescent, m-am apucat să le fac partituri pe clape, pe un display de şase centimetri, 200 de negative, pentru că repertoriul lor este bogat. De la tango la disco, tot. Pe o clapă am învăţat totul. A însemnat relansarea carierei sale, la 50 de ani. O recunoaşte şi public. Eu eram un adolescent la Şcoala de muzică, la «Enescu». Aşa a fost copilăria mea”, a adăugat solistul.

”În 2010 mi-am vândut singurul apartament, pentru a le da lor bani să se mute la casă cu curte şi mi i-au înapoiat de abia după 2 ani, vreme în care eu şi familia mea locuiam în continuare cu chirie, ba chiar plăteam trei chirii (casa, studio, depozit de echipament de scenă). Din 100.000 de euro care a reprezentat valoarea apartamentului meu în cadrul tranzacţiei imobiliare pentru achiziţia casei lor, am pierdut 50.000 de euro, reprezentând chiria pe încă 24 de luni”.

Apoi, în 2013, Călin a mai avut un prejudiciu de 50.000 de euro cu construcția studioului, după ce Petre i-a recomandat o echipă de muncitori fără nici o calificare, lucrări care au fost mai apoi refăcute, tot pe banii solistului. 

Părinţii lui l-au îndepărtat pe omul de încredere

12_2-col-rica.jpg

Petre Geambaşu şi fostul lui administrator, Rică

Călin şi-a amintit şi de un alt episod care i-a lăsat un gust amar: “Pentru un «om de-al lor» părinţii l-au îndepărtat şi pe Rică, mâna dreaptă a familiei timp de 30 de ani! Iar când zic «îndepărtat», zic umilit public, filmat, stigmatizat. Rică se ocupa de gestionarea relaţiei dintre trupă şi beneficiari, Rică monta tot echipamentul şi avea cheile de la tot. 30 de ani! L-au linşat pentru omul adus de la Breaza de către soția tatălui meu, om care doarme deseori în casă cu ei și pe care îl cheamă Marius. El a fost omul de <încredere>, recomandat cu un CV fals de către <părinții> mei”, a mai spus solistul. 

Loading...

Citește și

  • S-au schimbat rolurile! Călin Geambaşu a devenit din acuzator, acuzat. Fostul elev al Şcolii Vedetelor l-a confruntat pe patronul unui local din Capitală, care l-a făcut de râs public. Alexandru Codrea a scos la iveală detalii de la nunta artistului, dar se pare că proprietarul restaurantului a cam încurcat borcanele.

  • Fostul solist al ”Şcolii Vedetelor”, Călin Geambaşu (41 de ani), a intrat într-un mare război cu părinţii săi, Petre şi Cristina, pe care i-a acuzat că i-au distrus copilăria. Nici de 8 Martie, de Ziua Femeii, artistul nu vrea să facă pace cu cea care l-a adus pe lume, şi pe care a poreclit-o, în semn de protest, ”Madam C02” sau ”Barză toxică”.

  • calin geambasu

    Fost component al „Şcolii Vedetelor”(TVR), Călin Geambaşu a avut parte, înainte de a se aşeza la casa lui, de o viaţă amoroasă plină de coincidențe. În prag de Dragobete, ”Ziua îndrăgostiților” la români, eveniment care are loc pe 24 februarie, artistul ne-a făcut mărturisiri emoționante.

  • La cum stau lucrurile în familia Geambaşu, e clar că nu mai există cale de împăcare. După ce şi-a acuzat celebrul tată că, în copilărie, îl punea să mănânce pe capacul de la WC, iată că acum Călin continuă seria umilinţelor la care a fost supus de Petre, amintindu-şi cu lux de amănunte, pe perioade, de fiecare dispută care i-a rănit sufletul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1